Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
810 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Кунжутне жорнове борошно з насіння кунжуту

114 /упаковка

  • Немає в наявності
Кунжутне жорнове борошно з насіння кунжуту
Кунжутне жорнове борошно з насіння кунжутуНемає в наявності
114 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Кунжутне жорнове борошно з насіння білого кунжуту

Кунжутне борошно - це цінний дієтичний продукт з рекордною кількістю кальцію, багатюще джерело вітамінів і мікроелементів. Борошно з кунжуту не містить глютена.

Кунжутне борошно виготовляється шляхом перетирання попередньо знежиреного насіння кунжуту на кам'яних жорнах. Має м'який горіховий аромат і солодкуватий смак. Завдяки характерним корисним властивостям відноситься до дієтичних і в той же час лікувальних продуктів харчування.

Особливості виробництва кунжутного жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.

  • Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії кунжутного жорнового борошна

В усі страви, де будуть доречні ніжні нотки кунжуту, можна додавати кунжутне борошно: хліб, пасту, лазанью, гранолу, халву, супи, салати, заправки, запіканки, млинці, каші, сирники і т.д.

У випічці борошно кунжуту зазвичай не береться за основу, тільки в поєднанні зі злаковим (крім адаптованих безглютенових рецептів). На смак добре поєднується з мигдалевим і кокосовим борошном.

ТАХІННА ХАЛВА З КУНЖУТНИМ БОРОШНОМ

З кунжутним борошном виходить дуже смачна та неймовірно корисна халва. В основі рецепту – всього 4 інгредієнти, але за бажанням десерт можна урізноманітнити добавками: перетертими сухофруктами, фруктовим соком, маком, кокосовою клітковиною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • насіння кунжуту білого – 1 скл.
  • борошно кунжутне – 1 скл.
  • мед – 4-5 ст.л.
  • ваніль, кориця – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кунжутне насіння подрібнити в крихту.
  2. Додати до нього прянощі та мед.
  3. Додати кунжутне борошно і добре розмішати масу до однорідної щільної консистенції.
  4. Перекласти у форму, поставити в холодильник або морозильну камеру, щоб халва зчепилася й добре просочилася. Після цього нарізати на шматочки.

Корисні властивості кунжутного жорнового борошна

Кунжутне борошно має високі антиоксидантні властивості та безліч потенційних переваг для здоров'я. Використовується у народній медицині протягом тисячоліть.

  • Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину і тригліцеридів. Зниження кров'яного тиску. Сприяння утворенню клітин крові.
  • Ендокринна система. Прискорення метаболізму. Запобігання авітамінозу. Підтримання гормонального балансу та здоров'я щитовидної залози.
  • Нервова система. Поліпшення розумових здібностей та обробки інформації. Нормалізація сну. Підтримка стабільного психічного й емоційного стану.
  • Травна система. Нормалізація мікрофлори. Підвищення еластичності та перистальтики кишечника. Очищення від шлаків.
  • Статева система. Протизапальна дія при захворюваннях жіночих статевих органів. Усунення хворобливих відчуттів і психоемоційного дискомфорту в передменструальний або клімактеричний період. Підвищення потенції, нормалізація процесу вироблення та якості сперми.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і хрящів, прискорення їх загоєння. Поліпшення стану зубів, запобігання утворенню зубного нальоту. Профілактика захворювань суглобів і остеопорозу. Сприяння нарощуванню м'язової маси (важливо підліткам і спортсменам).

Особливості вживання та зберігання кунжутного жорнового борошна

  • Для вагітних та годувальниць: рекомендується, оскільки сприяє правильному розвитку плоду, усуває неприємні відчуття при вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
  • Для дітей: дуже корисне, протипоказань до вживання практично немає. Але варто з обережністю додавати кунжутне борошно в їжу малюкам до року, оскільки воно може викликати алергічну реакцію.
  • Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому і темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
  • Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г).

Протипоказання кунжутного жорнового борошна

Регулярне вживання кунжутного борошна протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозному розширенні вен, тромбозах, тромбофлебіті.

Корисний склад кунжутного жорнового борошна

  • Вітаміни: A, B1, B2, B5, B6, B9, E, PP.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, калій, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій.
  • Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини.
  • Білок (близько 40%) і клітковина.

Характеристики

  • Білки   45 г на 100 г
  • Жири   12 г на 100 г
  • Вуглеводи   32 г на 100 г
  • Калорійність   416 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження насіння   Мозамбік

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Термін придатності6 міс
Упаковка1 кг
Користувальницькі характеристики
КультураКунжут
Інформація для замовлення
  • Ціна: 114 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner