Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
810 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Маш крупа, боби мунг

52 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Маш крупа, боби мунг
Маш крупа, боби мунгГотово до відправки
52 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Маш крупа, маш для пророщування, боби мунг

Маш - зернобобова культура, багата білком, вітамінами A, B, C, D та E. Використовується для очищення організму від шкідливих речовин. Маш практично не містить жирів, тому може використовуватися зниження маси тіла. Боби маш можна пророщувати, варити та робити борошно.

З усіх представників бобових маш відрізняється ніжним смаком і текстурою, а також глянсовою, ніби відполірованою, оболонкою. У вареному вигляді апетитно пахне зеленню та свіжістю, має солодкуватий смак та м'якість. Маш легко засвоюється, не викликає тяжкість у шлунку та газоутворення. Часто зустрічається під назвою "боби мунг".

Боби мунг - чудовий оздоровчий засіб природного походження. Маш можна використовувати як замінник м'яса.

Маш або боби мунг - чудове джерело мінеральних речовин, таких як залізо, кальцій та калій. Ця бобова культура містить низький рівень жирів, тому ідеально підходять зниження ваги. Пророщений маш додають салати. Він популярний серед сироїдів та поціновувачів здорового способу життя.

Маш має протизапальну дію. Його рекомендують вживати у пророщеному вигляді під час вірусних захворювань або тих, що пов'язані із запаленням. При запаленні шкіри рекомендується присипати порошком із бобів. Маш стимулює кровообіг, надає шкірі обличчя гладкості та гарного кольору.

Особливості виробництва бобів маша

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання машу з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

Вирощування. Наш маш росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.

Зберігання. Боби зберігаються відповідно до санітарних норм і фасуються у день замовлення. Покупець отримує свіжий маш з останнього врожаю.

Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.

Застосування в кулінарії бобів маша

Маш активно використовують у вареному та пророщеному вигляді у центрально- та східноазіатській кухнях: в Узбекистані з нього готують кашу машкічірі, супи машхурда, мош угра, мошова, у Таджикистані – суп мошубірінч, в Індії – коржі ідлі, суп дал, кашу кічрі.

Боби використовуються як основа для машевого хумусу, паштету, печива. Варений маш добре поєднується з картоплею, морквою, капустою, злаками, горіхами, вареними та запеченими овочами, рисом; пророщений – із сирими овочами, зеленню та морською капустою. Іноді в рецептах можна зустріти борошно з машу.

Перед варінням боби бажано вимочити 8-10 годин, щоб прискорити процес приготування та усунути фітинову кислоту.

КАША-СМАЧНЯША З МАШУ

Поживна каша з машу порадує легким смаком і оксамитовою текстурою на обід або вечерю, додасть бадьорості та енергії. Страва сподобається навіть тим, хто не дуже любить боби, адже ця каша просто тане у роті!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • маш – 1 скл.
  • вода – 2 скл.
  • куркума, імбир, перець – по ¼ ч.л.
  • рис – ½ скл.
  • оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • зелень (кріп, петрушка) – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Боби перебрати (при потребі) та замочити у воді на 1 годину.
  2. Перекласти в каструлю або мультиварку, залити 2 скл. чистої води й варити протягом 30-40 хвилин.
  3. Паралельно відварити рис до готовності.
  4. Змішати рис з машем і спеціями, заправити олією, перемішати.
  5. Зверху прикрасити зеленню.

Пророщування бобів маша

Пророщений маш має виражений свіжий смак і величезний лікувальний потенціал. У процесі проростання змінює поживний склад: у ньому стає більше амінокислот, антиокислювачів (майже в 6 разів) і менше калорій, антинутрієнтів.

Щоб проростити зернята, потрібно їх перебрати, добре промити, залити водою і залишити на ніч. Вранці злити воду. Уже на цьому етапі можна спостерігати прокльовування паростків, але використовувати їх ще рано. Слід акуратно перекласти боби на блюдце або тарілку з підкладеною марлею та накрити зверху ще одним шаром вологої марлі. Періодично перевіряти, щоб зерна не висохли. Через 2-3 дні пророщений маш можна вживати в їжу, ретельно промивши.

Корисні властивості бобів маша для оздоровлення

Маш має хороші детоксикуючі властивості, здатний знижувати апетит і тягу до солодкого, запобігати тепловим ударам. Регулярне вживання бобів здатне знизити ризики діабету, хвороб серця та онкології.

  • Видільна система. Виведення шлаків, токсинів, вільних радикалів, важких металів з організму, поліпшення роботи нирок.
  • Кровоносна система. Зниження рівня “поганого” холестерину ЛПНЩ, кров’яного тиску, ризику серцевих захворювань.
  • Травна система. Нормалізація стулу, прискорення руху їжі через кишечник. Живлення корисних кишкових бактерій. Зниження ризику раку товстої кишки.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, профілактика артритів і артрозу.
  • Статева система. Полегшення клімактеричного симптому у жінок, благотворний вплив на репродуктивну функцію.
  • Ендокринна система. Підвищення опірності організму інфекціям і вірусам. Зниження рівня цукру в крові.

Особливості вживання та зберігання бобів маша

  • Для вагітних і годувальниць: дуже корисний, забезпечує 80% рекомендованої добової норми фолієвої кислоти в 1 скл. (202 г).
  • Для дітей: дозволяється з 6 місяців (підходить у якості прикорму).
  • Для діабетиків: допомагає знизити рівень цукру в крові.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому темному та добре провітрюваному місці.
  • Добова норма: у вареному вигляді – 100 г, у пророщеному – не більше 3 ст.л. на день.

Протипоказання бобів маша

Не вживати маш при індивідуальній непереносимості, проблемах з кишечником.

Корисний склад бобів маша

  • Вітаміни: група В (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B9); 
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен, цинк;
  • Корисні сполуки: клітковина (пектин), незамінні амінокислоти (фенілаланін, лейцин, ізолейцин, валін, лізин, аргінін), фенольні кислоти, флавоноїди, кавова кислота, корична кислота, антиоксиданти (вітексин, ізовітексін).

Характеристики

  • Білки   24 г на 100 г продукту
  • Жири   1,2 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   63 г на 100 г продукту
  • Калорійність   347 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Країна походження бобів   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураБоби
Тип продукціїПосівний (насіння)
Сорт/ГібридМаш
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 52 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner