Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
800 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Жито зерно, крупа житня

26 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Жито зерно, крупа житня
Жито зерно, крупа житняГотово до відправки
26 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Жито органічне - зерно жита, крупа житня

Жито близько пов’язане з ячменем і пшеницею, але все ж істотно від них відрізняється. У житнього зерна довгаста форма і темний відтінок, кислувато-медовий смак, підвищений вміст йоду, калію, клітковини. Підходить для пророщування, приготування борошна та пластівців. Необхідне при здоровому схудненні, цукровому діабеті, фізичних навантаженнях.

Жито є близькою родичкою пшениці, проте набагато корисніше за останню. У її білку міститься значно більша кількість цінних амінокислот (лізину та треоніну), а в зернах значно менше клейковини.

Особливості виробництва житнього зерна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва жита: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наше жито росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі житні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування житнього насіння в кулінарії

Злак відомий як основний компонент хліба та квасу, але цим можливості жита не обмежуються. Його можна пророщувати, варити з нього кашу та кисіль, експериментувати з усілякою корисною випічкою.

Цілісні зерна можна використовувати так само, як пшеничні: в салатах, запіканках, супах, тушкованих стравах, а також як основу для зернових тарілок.

Цілісне зерно додається в хліб пумпернікель, популярний у німецькій кухні.

ЖИТНІЙ ХЛІБ ПУМПЕРНІКЕЛЬ

Домашній хлібець німецького походження має щільну та вологу текстуру, апетитний аромат і солодкуватий смак. Дуже корисний для ШКТ. Для підтримання необхідної вологості хліб повинен випікатись у закритій формі з кришкою (пульмані). Якщо такої немає, можна використовувати звичайну металеву. Для надання красивого темного відтінку іноді в пумпернікель додають сироп цукрового буряка.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для закваски

  • цільнозернове житнє борошно грубого помелу – 105 г
  • вода – 105 г
  • зріла житня закваска – 5 г.

Для зернової мочки

  • жито в зернах – 70 г
  • гаряча вода для замочування.

Для хлібної мочки

  • чорні житні сухарі – 70 г
  • вода для замочування.

Для тіста

  • житнє борошно тонкого помелу – 88 г
  • житня клітковина – 88 г
  • закваска – 210 г
  • вода від хлібної мочки – 70 мл
  • вся зернова мочка
  • вся хлібна мочка
  • сіль.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Приготувати закваску й дати їй дозріти 14-16 годин при кімнатній температурі.
  2. Замочити жито на ніч. На наступний день проварити його в трьох об’ємах води близько години, доки зерна не стануть м’якими та пластичними, і відкинути на друшляк.
  3. Замочити сухарі з кіркою в гарячій воді й залишити мінімум на 4 години. Вичавити воду, наскільки це можливо, і зберегти її для тіста.
  4. Змішати всі інгредієнти, крім води від сухарів, і замісити тісто. Воно повинно бути середньої консистенції, трохи липке. Воду додати за необхідності (можливо, вона й не знадобиться).
  5. Вимісити тісто міксером 10-12 хвилин на малій швидкості. Накрити й залишити на 1 годину.
  6. Змастити форму та кришку олією, посипати клітковиною або житнім борошном.
  7. Сформувати тісто в буханку й укласти в форму. Закрити кришку. Розстоювання – 60-90 хвилин при 27-28°С. Коли тісто підійде до 2 см нижче краєчка форми, хліб можна садити в піч.
  8. Оскільки хліб печеться 12-16 годин, важливо, щоб температура повільно зменшувалася в процесі випікання. Всі духовки різні, тому точний режим випічки можна встановити лише досвідним шляхом. Можна спробувати так: 190°С – 1 година з парою, 130°С – 4 години, 45°С – 4 години, 40°С – 4 години. Залишити до повного охолодження в духовці.
  9. Готовий пумпернікель рекомендується витримати близько доби у щільно закритій упаковці, щоб волога рівномірно розподілилася по всьому об’єму.

Пророщування житнього зерна

Жито пророщують за звичайним алгоритмом:

  1. замочують на 6-12 годин у холодній воді;
  2. ретельно промивають і зливають воду;
  3. залишають зерна в темному місці до появи проростків / паростків;
  4. споліскують 2-3 рази на день, щоб запобігти зараженню цвіллю та бактеріями.

Найбільш прийнятні для вживання в їжу – проростки завдовжки 5-6 мм.

Під час пророщування кількість поживних речовин збільшується в 10-15 разів! Вживання у пророщеному вигляді зерен жита стимулює травний процес, підвищує імунітет, сприяє зниженню рівня цукру в крові. Для профілактики сезонних застудних захворювань і поліпшення функції ШКТ досить з’їдати 50 г пророщених зерен щодня.

Корисні властивості житнього зерна для оздоровлення

Жито прекрасно тонізує та зміцнює організм, здавна застосовується у лікувальних цілях. Клітковина, що міститься в ньому, збільшує відчуття ситості та сприяє меншому споживанню їжі.

  • Травна система. Відновлення здорового мікробіому кишечника. Усунення запорів. Зниження ризику утворення каменів у жовчному міхурі.
  • Видільна система. Виведення шлаків і токсичних речовин, прискорення очисних процесів.
  • Кровоносна система. Зміцнення стінок судин. Зниження холестерину в крові. Користь при анемії, зниження ризику розвитку атеросклерозу.
  • Ендокринна система. Усунення порушення функцій щитовидної залози. Зниження інсулінової відповіді, поліпшення глюкозного профілю в крові, зменшення запалень при метаболічному синдромі. Зміцнення імунітету. Поліпшення обміну речовин. Пом’якшення симптомів клімаксу та ПМС.
  • Покривна система. Поліпшення стану шкіри та волосся, усунення проявів целюліту. Прискорення процесів регенерації тканин. Користь при гнійних ураженнях шкіри за допомогою припарок з житнього тіста.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Зміцнення кісток і зубів, відновлення роботи хрящів.

Особливості вживання та зберігання житніх зерен

  • Для вагітних: рекомендується для підвищення кількості заліза та інших важливих мікроелементів. Після пологів допомагає відновленню пружності та підтягнутості шкіри.
  • Для дітей: рекомендується починати вживати житні продукти з 1 року. Бажано, щоб житня випічка трохи зачерствіла.
  • Для діабетиків: корисне, оскільки контролює рівень цукру в крові та регулює апетит.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому темному місці при температурі +5-18°C.

Протипоказання житнього зерна

Вживання житнього зерна забороняється при загостренні виразкової хвороби шлунка та кишечника, хронічному гіперацидному гастриті, алергії на злаки. Не застосовувати при целіакії.

Корисний склад житнього зерна

  • Вітаміни: група В, А, Е.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, калій, фосфор, магній, залізо, натрій, марганець, селен, цинк, мідь, фтор, йод.
  • Корисні сполуки: амінокислоти (лізин, треонін, триптофан), жирні кислоти, антиоксиданти, фітонутрієнти.

Характеристики

  • Білки   10,34 г на 100 г продукту
  • Жири   1,63 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   60,76 г на 100 г продукту
  • Калорійність   338 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки    паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному прохолодному місці
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураЖито
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 26 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner