Кавомолки - млина для кави
КАВОМОЛКИ - МЛИНИ ДЛЯ КАВИ
Кавомолка - пристосування для ручного, механічного або електричного подрібнення кавових зерен та інших сипучих продуктів за допомогою жорнів, що обертаються, відстань між якими регулюється гвинтом.
Навіщо потрібна кавомолка?
Основне призначення кавомолки - перемелювати кавові зерна. «А чому просто не купити вже мелену каву?» - Запитайте Ви. Справа в тому, що після помелу кавових зерен, кава починає втрачати свій аромат. Тому у всіх кав'ярнях професійні бариста перемелюють каву безпосередньо перед приготуванням кави.
Чим відрізняються кавомолки?
Всі електрокавомолки діляться на два типи: ножові та жорнові. Жорнові кавомолки перетирають каву, ножові (роторні) – рубають. Жорнові кавомолки працюють за принципом млина - зерно, потрапляючи між жорнами, дробиться і перетирається на дрібні частки. Ножеві кавомолки подрібнюють зерна за принципом блендера.