Сухофрукти, цукати
СУХОФРУКТИ ТА ЦУКАТИ
Сухофрукти — натуральні вітаміни для здоров'я створені природою
Сухофрукти — висушені фрукти або ягоди, що містять близько 20% вологи. Сухофрукти сушаться природним шляхом на сонці або за допомогою електричних сушарок, дегидраторов або інших сушильних апаратів. В процесі висушування, сухофрукти втрачають до 80 відсотків первісної маси, і зменшуються в розмірах. Сухофрукти мають тривалий термін зберігання та не вимагають зберігання в холодному місці. В цьому відношенні сушені фрукти є прекрасною альтернативою свіжим фруктам, особливо в зимовий період часу. Сушені фрукти містять біологічно активні речовини, необхідні людині, причому в набагато більшій концентрації, ніж свіжі. Однак, під час сушіння, сухофрукти втрачають більшу частину вітаміну C.
Користь сухофруктів визначається входять до їх складу цінними речовинами. Сухофрукти багаті вітамінами, мінералами, клітковиною і безліччю інших корисних для здоров'я елементів. Калій – нормалізує кров'яний тиск, кальцій — зміцнює кістки і волосся, залізо — покращує кровотворення. Всі вітаміни і мінерали важливі для нормальної роботи серця, мозку, нервової системи і м'язів. Також, сухофрукти містять багато клітковини, яка стимулює травлення і обмін речовин, сприяє виведенню шлаків і очищення організму від токсинів. Тому, включити сухофрукти в щоденний раціон ― значить зробити твердий крок до зміцнення здоров'я.
Сухофрукти є відмінним ласощами, яке вживається в якості перекусу, їх люблять як діти, так і дорослі. У кулінарії сухофрукти додаються в випічку, сухі сніданки, мюслі, солодощі. Крім цього, з сухих фруктів готують ароматні і корисні напої – компот, узвар або чай.
Цукати – смачна східна солодкість
Цукати – це ягоди, фрукти або овочі, зварені в цукровому сиропі, відокремлені від нього і злегка підсушені. З цитрусових кірок цукати готують повільно уваривая в сиропі до отримання прозорої, склоподібної м'якоті і високої цукристості. Проварені кірки відкидають на сито, відокремлюють від сиропу, дають їй стекти, а потім підсушують. Правильно приготовані цукати несуть в собі всі корисні речовини. Вживання цукатів з цитрусових насичує організм вітамінами, і сприяє виведенню шлаків. Корисні тільки справжні цукати, вони відрізняються більш блідим кольором, близьким до природних відтінків, і відсутністю різкого запаху. Цукати використовуються як начинка в бісквітне, кексовое, здобне, пісочне, дріжджове тісто і як окремий елемент декору для прикраси тортів, тістечок, печива, рулетів, шарувань.
В интернет-магазине «Веган-Техника» представлен широкий ассортимент качественных натуральных сухофруктов и цукатов из фруктов и ягод — сушеные абрикосы (урюк ― с косточками, курага ― без косточек), чернослив, финики, сушеные яблоки и груши, сушеные бананы, изюм, сушеная дыня, сушеные персики, сушеная черешня, сушеный инжир, сушеное манго, сушеная папайя, сушеная хурма, сушеный ананас и другие сухофрукты от проверенных поставщиков.