Гречане жорнове борошно зі смаженої гречки
88 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Гречане цільнозернове жорнове борошно зі смаженої гречки
Цільнозернове жорнове борошно зі смаженої гречки - високопоживний цільнозерновий продукт, який має величезну користь. Гречане борошно виготовляється методом перемелювання смаженого насіння на жоренах, завдяки чому всі цілющі властивості гречки зберігаються в продукті. Борошно займає вигідну позицію завдяки нейтральному смаку та відсутності глютена у складі.
Якщо вибір стоїть між смаковими та корисними якостями, то борошно із смаженої гречки переважує в першому випадку, а борошно із зеленої гречки – у другому. З обсмаженої гречки борошно виходить коричневим, ароматнішим і ситним, хоч і трохи програє в корисності. Як мінімум, цей продукт не містить глютен, а клітковини та білка має багато.
Особливості виробництва жорнового борошна смаженої гречки
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються. Після збору врожаю крупа просушується і обсмажується, набуваючи горіхового смаку та коричневого кольору.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна смаженої гречки
ОЛАДКИ З ГРЕЧАНОГО БОРОШНА
Ніжні апетитні оладки з гречаним ароматом – прекрасний варіант сніданку! Можна “ускладнити” їх смак медовою підливою, фруктовим джемом або ягідним варенням, а можна їсти замість хліба.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно гречане – 50 г
- борошно пшеничне – 150 г
- кефір – 1,5 скл.
- яйце – 2 шт.
- цукор або натуральний підсолоджувач – на смак
- сода або розпушувач – ½ ч.л.
- кокосова олія або вершкове масло для смаження.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У миску влити кефір, додати до нього яйця, підсолоджувач, соду, 2 види борошна. Замісити тісто до консистенції сметани.
- Розігріти на сковороді масло або олію, викладати тісто столовою ложкою порційно.
- Смажити на помірному вогні з двох сторін під кришкою.
Корисні властивості жорного борошна смаженої гречки
Гречане борошно – дієтичне й гіпоалергенне, підходить для людей, хворих на діабет та целіакію. Чинить загальний оздоровчий вплив на організм.
- Кровоносна система. Зниження холестерину в судинах. Профілактика варикозу, залізодефіциту. Допомога при ІХС, нестабільному тискові, тромбофлебіті.
- Ендокринна система. Сприяння метаболізму та втраті ваги. Нормалізація вироблення інсуліну. Підвищення імунітету.
- Покривна система. Зміцнення волосся і нігтів. Поліпшення кольору обличчя.
- Травна система. Позитивний вплив на роботу ШКТ. Виведення шлаків з організму, усунення запорів. Очищення печінки та кишечника. Оздоровлення роботи підшлункової залози. Пробіотичні властивості.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримка міцності зубів і кісток. Сприяння росту м’язів.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна смаженої гречки
- Для вагітних: дуже корисне за рахунок фолієвої кислоти (вітаміну B9) та заліза у складі.
- Для дітей: дуже корисне. Підходить для перших прикормів з 6-7 місяців.
- Зберігання: 6 місяців у сухому прохолодному місці, бажано в герметичному контейнері. Зберігання в холодильнику допоможе зберегти корисні властивості гречаного борошна.
Протипоказання жорнового борошна смаженої гречки
Присутній у гречці рутин у великих кількостях може бути небезпечним для людей з підвищеним згортанням крові.
Корисний склад жорнового борошна смаженої гречки
- Вітаміни: B1, B2, B6, B9, PP, A, E.
- Мікроелементи: залізо, кальцій, калій, йод, магній, фосфор, мідь.
- Органічні кислоти: щавлева, яблучна, малеїнова.
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки 12,25 г на 100 г
- Жири 3,4 г на 100 г
- Вуглеводи 71,5 г на 100 г
- Калорійність 343 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Культура | Гречка |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 88 ₴/упаковка