Спельтові висівки жорнові
26 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Висівки зі спельти жорнового помелу
Спельтове висівки – це верхня оболонка насіння спельти, яка є найбільшою концентрацією поживності та користі. Спельтове зерно перетирається на кам'яних жорнах, у процесі чого виготовляється цільнозернове борошно грубого помелу. Великі частинки, які залишаються після просіювання і є висівками.
Висівки зі спельти відрізняються від спельтового цільнозернового борошна тим, що не містять ендосперм і зародок, а тільки оболонку зерна. Їх цінність полягає у відсутності глютена і високому вмісті клітковини, за рахунок чого вони відмінно підходять для дієти при схудненні, а також для раціону, що страждають на целіакію. Крім того, спельтові висівки можна використовувати у складі домашніх скрабів.
Особливості виробництва висівок зі спельти
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва висівок: від посіву зерна до розфасовки.
- Вирощування. Наша спельта вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Висівки виготовляються лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
- Фасування. Свіжі висівки упаковуються в крафтові паперові пакети та надсилаються покупцеві.
Застосування в кулінарії спельтових висівок
У більшості рецептів, де фігурують ті чи інші висівки, можна використовувати спельтові. Вони нададуть стравам тонкого горіхового присмаку.
Перед додаванням висівок у кашу, салат, кефір або йогурт потрібно залити їх окропом на 20-30 хвилин. Підходять для загущення супів, панірування, додавання у випічку. Хліб, макаронні вироби, тістечка, печиво та кекси вийдуть смачнішими та кориснішими зі спельтовими висівками.
З продуктом добре поєднуються: гречана, рисова та вівсяна крупа, проростки, овочі (буряк, цибуля, гарбуз, капуста, картопля, морква) і зелень, молочні продукти.
На основі висівок можна приготувати домашній квас.
БАНАНОВО-ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО ЗІ СПЕЛЬТОВИМИ ВИСІВКАМИ
Замість того аби змушувати дитину їсти кашку, можна приготувати корисне печиво з вівсянкою та висівками, за яким дитячі рученята потягнуться самі. Горішки можна замінити добавками, які більше люблять у вашій родині: сухофруктами, цукатами, шоколадом, цедрою та ін.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- банани стиглі – 2 шт.
- вівсяні пластівці – 100 г
- спельтові висівки – 100 г
- кокосова олія – 50 г
- мед – 50 г
- сіль – 1 щіпка
- сода – 0,5 ч.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- кориця – 1 ч.л.
- волоські горіхи – 50 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Вівсяні пластівці подрібнити у блендері (або можна взяти готове вівсяне цельнозернове борошно).
- Банани розім’яти виделкою. Додати соду, гашену лимонним соком, сіль, мед, корицю та кокосову олію. Перемішати.
- Потім всипати мелені пластівці, вівсяні висівки, розпушувач і горішки. Все добре перемішати й залишити на 10 хвилин.
- Деко застелити пергаментом, викласти на нього по ложці маси, надаючи їй форму плоского печива.
- Випікати у розігрітій до 180°C духовці 18-20 хвилин.
Корисні властивості спельтових висівок
Спельтові висівки мають ряд корисних супервластивостей, за які дуже високо цінуються прихильниками здорового харчування. При регулярному та правильному застосуванні зміцнюються всі системи організму.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та метаболізму. Зміцнення імунітету. Профілактика цукрового діабету.
- Кровоносна система. Поліпшення кровообігу. Зниження артеріального тиску та вмісту холестерину в судинах. Користь при ішемічній хворобі серця, анемії, атеросклерозі, гіпертонії.
- Травна система. Покращення мікрофлори кишечника, перистальтики та травлення в цілому. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою. Нормалізація виділення жовчі.
- Опорно-рухова система. Користь для м’язів та кісток.
- Покривна система. Покращення стану шкіри, волосся та нігтів.
- Видільна система. Очищення організму від токсинів.
Особливості вживання та зберігання спельтових висівок
- Для вагітних: рекомендуються для нормалізації травлення за рахунок клітковини.
- Для годувальниць: бажано вживати не раніше ніж після 2 місяців годування.
- Для дітей: підходять за відсутності протипоказань уже з 10 місяців. Особливо корисні при низькому гемоглобіні, недостатньому апетиті, проблемами з ШКТ.
- Зберігання: 6 місяців у прохолодному місці подалі від продуктів із сильним запахом.
- Добова норма: 30 г.
Протипоказання спельтових висівок
Можуть викликати дискомфорт і алергічні реакції у тих, хто страждає на целіакію. При зловживанні можливі здуття, запори, тяжкість і коліки в животі.
Варто обмежити вживання продукту під час прийому ліків, оскільки висівки знижують всмоктування препаратів і, відповідно, їх лікувальний ефект.
Не рекомендуються при виразках у ШКТ, гострих формах гастриту та коліту.
Корисний склад спельтових висівок
- Вітаміни: A, E, B1, B2, B3, B6, B9, K.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, натрій, фосфор, цинк.
- Корисні сполуки: токоферол, клітковина.
Характеристики
- Білки 14,57 г на 100 г продукту
- Жири 2,43 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 70,19 г на 100 г продукту
- Калорійність 338 Ккал на 100 г продукту
- Застосування кулінарія, користь для здоров'я
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Мука" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 300 г |
- Ціна: 26 ₴/упаковка