Кукурудзяне борошно цільнозернове жорнове грубого помелу
80 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Кукурудзяне борошно грубого помелу цільнозернове жорнове
Кукурудзяне цільнозернове жорнове борошно - це цінний дієтичний продукт, виготовлений методом грубого помелу цілісних зерен кукурудзи на кам'яних жорновах, що має високі поживні та лікувальні властивості.
Кукурудзяне борошно грубого помелу вважається більш цінним і поживним, ніж середнього і дрібного помелу. Страви з нього зберігаються набагато довше, що зумовлено його здатністю загальмовувати процес бродіння вуглеводів. Має солодкуватий присмак та жовтий колір. Борошно з кукурудзи є легкозасвоюваним продуктом і не містить клейковину, тобто підходить для людей, що знаходяться на безглютеновій дієті.
Цільнозернове кукурудзяне борошно сприяє нормалізації кровообігу, зміцненню серцево-судинної системи, уповільнення процесів старіння. Вона виводить із організму жирові накопичення, а наявність у ній мікроелементів кремнію сприяє підвищенню еластичності кровоносних судин та зміцненню зубів.
Особливості виробництва кукурудзяного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша кукурудза росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії кукурудзяного жорнового борошна
Кукурудзяне борошно надзвичайно універсальне й використовується в найрізноманітніших рецептах. Воно не дуже смачне в сирому вигляді, але під час термообробки розкриває чудовий землисто-солодкий аромат. У процесі приготування стає тягучим, а при охолодженні – ущільнюється.
Інгредієнт багатьох національних страв: тортильї, мамалиги, поленти, баноша. Ідеально підходить для фруктових кексів.
БЕЗГЛЮТЕНОВЕ КУКУРУДЗЯНЕ ПЕЧИВО
Ніжне сонячне печиво готується повністю на основі кукурудзяного борошна, що надає випічці красивого кольору, незвичайного смаку і текстури. Це готовий безглютеновий рецепт, який не потребує коригування.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- кукурудзяне борошно – 300 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 150 г
- розпушувач – 0,5 ч.л.
- підсолоджувач – на смак
- сіль – щіпка
- кориця, ваніль – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Застелити деко пергаментним папером, духовку розігріти до 180°С.
- Яйця та сметану збити до однорідності.
- Борошно з'єднати з розпушувачем, сіллю, прянощами та підсолоджувачем.
- Змішати всі інгредієнти між собою.
- З тіста сформувати кругле печиво, яке можна трохи приплюснути. Викласти на деко на невеликій відстані одне від одного.
- Випікати приблизно 15-17 хвилин. Готовому печиву дати охолонути.
Корисні властивості кукурудзяного жорнового борошна
Кукурудзяне борошно містить безліч поживних речовин і має великий спектр корисних якостей. Наявність антиоксидантів допомагає боротися із запальними процесами, пошкодженням клітин вільними радикалами, впливом токсинів.
- Кровоносна система. Профілактика анемії. Зниження тиску. Антиатерогенна дія на рівень холестерину.
- Нервова система. Підтримання правильного функціонування мозку та нервової системи.
- Травна система. Ефективне очищення кишечника, нормалізація процесів травлення, поліпшення мікрофлори для вироблення корисних бактерій. Стимулювання жовчовиділення.
- Покривна система. Омолоджуючий ефект при зовнішньому косметологічному застосуванні. Запобігання пошкодженню шкіри УФ-променями. Зміцнення волосяних фолікул, надання блиску волоссю.
- Видільна система. Сечогінна дія.
Особливості вживання та зберігання кукурудзяного жорнового борошна
- Для вагітних: корисне завдяки наявності фолієвої кислоти та інших поживних речовин.
- Для дітей: рекомендується та використовується у дитячому харчуванні з 2-го року життя.
- Для діабетиків: рекомендується як корисна дієтична добавка.
- Зберігання: 6 місяців і більше у прохолодному темному місці з хорошою вентиляцією. Для захисту від шкідників можна покласти в пакет з борошном головку нечищеного часнику.
Протипоказання кукурудзяного жорнового борошна
Борошно може принести шкоду при тромбозах. Протипоказане при дефіциті марганцю та цинку в організмі, оскільки фітинова кислота в його складі може погіршувати їх засвоюваність.
Корисний склад кукурудзяного жорнового борошна
- Вітаміни: A, C, E, група B;
- Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, калій, залізо, фосфор.
- Корисні сполуки: поліфеноли, фруктоза, зеаксантин, лютеїн.
- Клітковина, крохмаль і білок.
Характеристики
- Білки 10,3 г на 100 г
- Жири 4,9 г на 100 г
- Вуглеводи 67,3 г на 100 г
- Калорійність 340 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Кукурудза |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 80 ₴/упаковка