Борошно чорнобривої пшениці цільнозернове жорнове
107 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Цільнозернове жорнове борошно чорнобривої пшениці
Борошно з чорнобривої пшениці відрізняється від звичайної пшеничного борошна тією ж мірою, якою один від одного відрізняються сорти. Чорноброва пшениця з'явилася внаслідок схрещування чорнозерної пшениці та пирію. Має покращену харчову цінність, характеризується підвищеним вмістом легкорозчинних білків, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, мінімальним вмістом глютену. Колір борошна - світло-коричневий з темними цятками, запах і смак - властиві пшеничному борошну.
Цільнозернове жорнове борошно чорнобривої пшениці виробляється методом жорнової обробки цілісних зерен пшениці з оболонками. Завдяки повільному перемелюванню без нагрівання в борошні зберігається максимум корисних речовин і волокон. Цільнозернова жорнова пшенична мука має високу енергетичну цінність і містить у собі важливі для функціонування організму речовини. Борошно чорнобрової пшениці підійде для випікання як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими сортами борошна.
Цільнозернове борошно дуже корисне, адже всі цінні вітаміни та мікроелементи зерна цього сорту сконцентровані саме в оболонці та зародку зерна. Якщо порівнювати склад звичайної та чорнобрової пшениці, то остання має кращу харчову цінність. Продукт включає більшу кількість вітамінів, а також фосфор, кальцій, залізо, цинк. Чорноброва пшениця має мінімальний вміст глютену, тому підійде для людей, які страждають від целіакії. Цільнозернове борошно пшеничне призначене для приготування смачного і здорового хліба, домашньої випічки, макаронних і кулінарних виробів.
Особливості виробництва жорнового борошна чорнобривої пшениці
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша Чорнобрива пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна чорнобривої пшениці
Підходить для виготовлення булочок, тістечок, печива, соусів та інших кулінарних виробів. За харчовою цінністю вони багатші за випічку зі звичайного пшеничного борошна, але є різниця у трохи меншій вологості, пористості та об'ємі, а також – у темнішому кольорі.
Поліпшити колір випічки та підвищити її корисні властивості допоможе поєднання борошна Чорнобривої пшениці із житнім.
ДІЄТИЧНІ КОРЖІ З БОРОШНА ЧОРНОБРИВОЇ ПШЕНИЦІ
З борошна Чорнобривої пшениці можна приготувати прості коржі, які стануть альтернативою звичайному хлібу. Вони поєднуються з різними соусами, оліями, супами, салатами, гарнірами або вживаються як самостійна страва. Завдяки корисному борошну характеризуються високою харчовою цінністю.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно Чорнобривої пшениці – 250 г
- кефір – 200 мл
- мед – 1 ст.л.
- сода – 0,5 ч.л.
- рослинна олія – 1 ч.л.
- велика щіпка солі.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Теплий кефір змішати з рослинною олією, медом і сіллю.
- Борошно із содою просіяти в окрему ємність. Висівки, що залишилися на ситі, висипати назад у миску з борошном.
- Додати сюди кефірну суміш і замісити тісто, яке має трохи липнути до рук. Борошна може знадобитися трохи більше.
- Залишити тісто рости на півгодини у теплому місці під рушником.
- Духовку розігріти до 200℃.
- Тісто поділити на 4 або 6 рівних частин і сформувати коржі за допомогою качалки. Тут може знадобитися ще трохи борошна для присипки, аби тісто не липло до рук і робочої поверхні.
- Розмістити листи тіста на деко, застелене антипригарним пергаментом. Випікати 20-30 хвилин.
Корисні властивості жорнового борошна чорнобривої пшениці
Головна корисна “міць” цільнозернового борошна із Чорнобривої пшениці полягає в його антиоксидантних властивостях, тобто боротьбі з ушкодженням клітин, захисті їх від окислення і старіння.
- Кровоносна система. Профілактика залізодефіцитної анемії. Допомога серцевому м’язу, відновлення проникності капілярів. Мінімізація ризику формування тромбів.
- Ендокринна система. Регуляція обміну глюкози та жирів. Участь у виробленні антитіл.
- Нервова система. Підтримання здоров’я центральної та периферійної НС, поліпшення короткочасної пам'яті та координації рухів. Нормалізація зору, зниження стомлюваності очей. Захист від стресів.
- Травна система. Очищення кишечника, виведення шлаків.
- Покривна система. Позитивний вплив на шкіру, нігті та волосся за рахунок вітаміну C. Регенеративні властивості.
- Видільна система. Виведення з організму токсинів.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна чорнобривої пшениці
- Для вагітних: збалансований склад рослинних білків, наявність вітамінів і мікроелементів у цільнозерновому борошні Чорнобривої пшениці забезпечать організм вагітної жінки та малюка усім необхідним.
- Для дітей: у маленьких дітей може викликати алергічні реакції.
- Зберігання: до 6 місяців у темному прохолодному місці.
Протипоказання жорнового борошна чорнобрової пшениці
Індивідуальна непереносимість або гіпервітаміноз.
Корисний склад жорнового борошна чорнобривої пшениці
- Вітаміни: B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), C (аскорбінова кислота), E;
- Біологічно значущі елементи: фосфор, кальцій, залізо, цинк;
- Корисні сполуки: поліфенольні антиоксиданти;
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 12,6 г на 100 г
- Жири 1,54 г на 100 г
- Вуглеводи 71,18 г на 100 г
- Калорійність 327 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Виробник | Власне виробництво |
Культура | Пшениця |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 107 ₴/упаковка