Рисове жорнове борошно з білого рису басматі
132 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Рисове жорнове борошно з білого рису басматі
Біле рисове борошно виробляється із сирого рису басматі. У ньому відсутній глютен і практично немає жирів, що робить його корисним при захворюваннях серцево-судинної системи. З іншого боку, вміст швидких вуглеводів може стати причиною для обмеження продукту в раціоні. У порівнянні з борошном із коричневого рису, борошно з білого має більш м'який смак і легку текстуру, трохи більшу калорійність (приблизно +40 Ккал / 100 г) і трохи менший вміст корисних речовин.
Особливості виробництва жорнового борошна білого рису басматі
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки рису басматі та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії рисового борошна басматі
З рисового борошна виходить гарне млинцеве тісто (просто потрібно трохи більше рідини) й відмінна локшина. Застосовується для згущення супів і рагу, панірування, випічки пирогів і печива.
Невелика кількість білого рисового борошна в пісочному тісті може зробити його більш ніжним і розсипчастим. Не підходить для випічки дріжджового хліба.
У рисовому борошні запікають м'ясо і рибу, що надає їм ніжного молочного присмаку й золотистої скоринки.
СИРНИКИ З РИСОВИМ БОРОШНОМ У ДУХОВЦІ
Ніжні сирники з рисовим борошном мають хрустку рум'яну скоринку й м'яку серединку, відмінно тримають форму та не розтікаються. Їх можна традиційним способом обсмажити на сковороді, але кориснішими вони будуть при запіканні в духовці. Подавати сирники можна зі сметаною, джемом, карамеллю, медом або ягодами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- сир м’який фермерський – 350 г
- борошно рисове – 3 ст.л. + для панірування
- яйце куряче – 1 шт.
- родзинки – жменя
- сіль, кориця / ваніль, підсолоджувач – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Родзинки попередньо замочити у воді й добре промити.
- Сир перетерти до однорідності за допомогою вилки чи блендера (краще якщо консистенція пастоподібна, а не розсипчаста).
- З'єднати в мисці сир, яйце, сіль, корицю або ваніль, підсолоджувач. Поступово всипати борошно.
- Додати родзинки, добре перемішати.
- Сформувати сирники, обвалюючи їх у борошні. Викласти на пергаментний папір.
- Поставити у розігріту до 180°C духовку й випікати 25 хвилин до рум'яної скоринки.
Корисні властивості жорнового рисового борошна басматі
Користь рисового борошна, крім наведених нижче характеристик, полягає ще й у дієтичності. Завдяки наявності грубих волокон, їжа з рисовим борошном допомагає надовго отримати відчуття ситості й знизити апетит. Продукт рекомендується поєднувати з овочами та фруктами, що ще більше підвищить його корисну цінність.
- Кровоносна система. Очищення судин від холестерину, підтримання серця. Профілактика анемії. Зниження ризику інфаркту та інсульту.
- Ендокринна система. Підвищення імунного захисту організму та метаболізму. Запобігання розвитку інфекцій і запалень.
- Нервова система. Підтримання роботи мозку та збалансованого емоційного стану.
- Травна система. Стимуляція травлення, оздоровлення печінки. Полегшення стану при гастритах, ентероколіті, виразковій хворобі.
- Видільна система. Нормалізація водно-сольового обміну. Очищення від токсинів і надлишку солей.
Особливості вживання та зберігання борошна білого рису басматі
- Для вагітних: рекомендується у помірних кількостях та за умови високої якості продукту.
- Для дітей: корисне й активно використовується у дитячому харчуванні.
- Зберігання: до півроку в прохолодному та добре провітрюваному приміщенні.
Протипоказання борошна білого рису
Не рекомендується до вживання при схильності до запорів.
Підвищене споживання білого рисового борошна може підвищити ризик діабету 2 типу, метаболічного синдрому (фактори ризику: підвищений кров'яний тиск, високий рівень цукру в крові та / чи тригліцеридів, зайва вага, низький рівень "хорошого" холестерину).
Корисний склад борошна білого рису басматі
- Вітаміни: B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B9 (фолієва кислота), E (альфа-токоферол).
- Біологічно значущі елементи: цинк, магній, залізо, фосфор, калій, кальцій, селен, натрій, марганець.
- Корисні сполуки: холін, насичені жирні кислоти.
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки: 10 г на 100 г продукту
- Жири: 0,39 г на 100 г продукту
- Вуглеводи: 79 г на 100 г продукту
- Калорійність: 359 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари: паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання: 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до + 18°С
- Країна походження зерна: Індія
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Рис |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 132 ₴/упаковка