Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Житнє борошно цільнозернове жорнове

50 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Житнє борошно цільнозернове жорнове
Житнє борошно цільнозернове жорновеГотово до відправки
50 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Цільнозернове житнє борошно жорнового помелу 

Житнє цільнозернове жорнове борошно - це дієтичне борошно, отримане шляхом перетирання цільного зерна жита на млині з кам'яними жорнами. Випікання з житнього борошна грубого помелу стимулює обмін речовин, знижує рівень холестерину, покращує роботу серця та шлунка. Житнє борошно надає хлібобулочним виробам неперевершений характерний аромат. У поєднанні з іншими видами муки надає виробам легкість.

Житні хлібобулочні вироби рекомендуються при дієтичному харчуванні.

Хоч жито і є “родичем” пшениці, але за багатьма параметрами перевершує її за користю. У житньому борошні – в рази більше фруктози, клітковини та калію, при цьому менше калорій і клейковини. За своїми характеристиками воно кислувате, темне, щільне й тверде.

Особливості виробництва житнього жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.

  • Вирощування. Наше жито росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії житнього жорнового борошна

Недостача клейковини впливає на об'єм випічки – вона не така пишна, як на пшеничному чи спельтовому борошні, більш щільна, волога, з кислуватим присмаком. Щоб поліпшити смакові й текстурні характеристики, рекомендується змішувати житнє борошно з пшеничним.

Хліб можна готувати чисто на житньому борошні (з нього ж готується закваска для бездріжджової випічки), при цьому він буде щільним, темним і дуже ароматним.

З цільнозернового житнього борошна виходять смачні булочки, коржики, пряники, печиво або, наприклад, основа під овочевий пиріг і піцу. Його сильний фруктовий смак також чудово поєднується із солодкими пирогами з начинкою. Дуже добре підходить для морквяного торта.

Служить ароматною основою для квасу.

ХЛІБ ПШЕНИЧНО-ЖИТНІЙ НА КЕФІРІ

Смачний і простий у приготуванні хлібчик з хрусткою скоринкою та м’якою серединкою. Готується без дріжджів і цукру з нечисленних корисних інгредієнтів. Відмінно підійде до перших страв, соусів, олій.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • цільнозернове житнє борошно – 100 г
  • пшеничне борошно – 100 г
  • кефір – 180 мл
  • підсолоджувач – на смак
  • сода – 0,5 ч.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • соняшникове насіння – 20 г
  • рослинна олія – 1 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У глибоку миску влити кефір і рослинну олію, покласти соду (вона почне утворювати бульбашки) й залишити на півгодини.
  2. Обсмажити й остудити насіннячко, всипати в кефір.
  3. З'єднати обидва види борошна, додати сіль і, за бажанням, підсолоджувач.
  4. Змішати всі інгредієнти і замісити тісто (не менше 5 хвилин). Воно має бути м'яким, дуже еластичним і не сильно липнути до рук.
  5. Духовку розігріти до 180°C.
  6. Викласти хліб у форму, посипану борошном, або сформувати самостійно. Випікати 30-40 хвилин.
  7. Готовому виробу дати охолонути.

Корисні властивості житнього жорнового борошна

Клітковина, яка міститься у житі, збільшує відчуття ситості та сприяє меншому споживанню їжі. Повільні житні вуглеводи розщеплюються поступово, не даючи рівню глюкози в крові піднятися вище норми. Велика кількість білків допомагає клітинам рости та відновлюватися. Тому житнє борошно необхідне при здоровому схудненні, цукровому діабеті, фізичних навантаженнях і т.д.

  • Кровоносна система. Зниження холестерину в крові, зміцнення серцево-судинної системи. Користь при анемії, зниження ризику розвитку атеросклерозу.
  • Ендокринна система. Поліпшення обміну речовин, зниження стрибків інсуліну. Підвищення імунітету. Позитивний вплив на щитовидну залозу. Регуляція гормонального фону. Пом'якшення симптомів клімаксу та ПМС.
  • Видільна система. Виведення з організму солей, токсинів і зайвої рідини.
  • Травна система. Поліпшення роботи ШКТ і відновлення здорового мікробіому кишечника. Усунення запорів. Зниження ризику утворення каменів у жовчному міхурі.
  • Покривна система. Оздоровлення шкіри та волосся, усунення проявів целюліту. Лікування наривів і фурункулів при зовнішньому застосуванні.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і зубів, відновлення роботи хрящів.

Особливості вживання та зберігання житнього жорнового борошна

  • Для вагітних: рекомендується для підвищення кількості заліза та інших важливих мікроелементів (до 4 скибочок житнього хліба на день). Після пологів допомагає відновленню пружності та підтягнутості шкіри.
  • Для дітей: періодично, починаючи з 1 року і за умови, що використовується тільки органічний високоякісний продукт. Бажано, щоб житня випічка трохи зачерствіла (2-3 дні).
  • Зберігання: до 6 місяців при температурі +5-18°C (при тривалому зберіганні – від -15°C до +5°C) у тканинних або паперових мішечках.

Протипоказання житнього жорнового борошна

З обережністю вживати людям зі зниженою кислотністю шлунку та виразковою хворобою. Не застосовувати препарат при целіакії.

Корисний склад житнього жорнового борошна

  • Вітаміни: A, група B, E.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, кальцій, калій, цинк, фтор, натрій, фосфор, марганець, мідь, магній, йод.
  • Корисні сполуки: жирні кислоти, антиоксиданти, фітонутрієнти, триптофан.
  • Клітковина та білок.

Характеристики

  • Білки   910,34 г на 100 г
  • Жири   1,63 г на 100 г
  • Вуглеводи   75,86 г на 100 г
  • Калорійність   338 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Термін придатності6 міс
КультураЖито
ҐатунокШпалерний
Упаковка
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 50 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner