Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Пшеничне борошно цільнозернове жорнове

52 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Пшеничне борошно цільнозернове жорнове
Пшеничне борошно цільнозернове жорновеГотово до відправки
52 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Борошно пшеничне цільнозернове жорнового помелу

Пшеничне борошно жорнове цільнозернове - це цілісні зерна добірної пшениці, розмелені на млині жорновим способом перетирання зерна. Така мука зберігає всі компоненти зерна, закладені в нього природою. Жорнове пшеничне борошно призначене для приготування смачного та здорового хліба, домашньої випічки, макаронних та кулінарних виробів.

Пшеничне жорнове цільнозернове борошно містить у 4 рази більше мінеральних речовин (Mg, P, Fe тощо), у 2,5 рази більше вітамінів (В1, В2, PP тощо), у 24 рази (!) більше клітковини цільних злаків, ніж звичайна рафінована мука.

Головна відмінність цільнозернового борошна від борошна вищого гатунку – наявність у складі оболонки та зародків (найкорисніших частин зерна!), а отже воно цінніше й поживніше. Пшеничне цільнозернове борошно характеризується ніжно-кремовим кольором і хлібним ароматом. Вважається мало не найкориснішим злаковим борошном, оскільки містить більшість позицій зі списку корисних речовин.

Особливості виробництва пшеничного жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.

  • Вирощування. Наша пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії пшеничного жорнового борошна

Цільнозернове пшеничне борошно призначене для приготування смачних і живих хлібопекарських виробів, здоби, макаронів, вареників, пирогів, оладок і млинців. Випічка з нього має жовто-коричневий колір, приємний аромат і підвищену "ніздрюватість", не кришиться і довго не черствіє.

Цільнозернове борошно пшениці – дещо важче та щільніше за борошно вищого гатунку, тісто з нього піднімається трохи гірше. Тому у випічку з ним варто додати легший вид борошна, наприклад вівсяне або ячмінне.

ПШЕНИЧНО-ВІВСЯНИЙ ХЛІБ ІЗ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО БОРОШНА

Цей хліб, приготований повністю з корисних інгредієнтів, виходить щільним і ситним. Нейтральний смак дозволяє вживати його в якості добавки до перших страв, гарнірів, а також для сендвічів і тостів з джемом, соусом, намазкою, горіховою пастою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • вівсяне борошно – 1 скл.
  • цільнозернове пшеничне борошно – 1 скл.
  • сода – 1 ч. л. без гірки (погасити 1 ч.л. оцту)
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • підсолоджувач (за бажанням) – 1 ст.л.
  • рослинна олія – 1 ст.л.
  • сироватка (можна замінити на воду, молоко або кефір) – 1 скл.
  • насіння кунжуту або соняшника (для посипання).

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розігріти духовку до 230°С.
  2. Змішати два види борошна, соду та сіль.
  3. Додати підсолоджувач, сироватку, рослинну олію та добре перемішати. Має вийти рідкувате тісто.
  4. Викласти його у змащену олією форму.
  5. Зверху хліб посипати насінням кунжуту або соняшника.
  6. Випікати до сухої скіпки, приблизно 40 хвилин. Для тіста на молоці може знадобитися вдвічі менше часу – від 20 хвилин.
  7. Готовий хліб остудити на решітці, накривши рушником.

Корисні властивості пшеничного жорнового борошна

Вживання в їжу виробів із цільнозернового пшеничного борошна здатне компенсувати дефіцит багатьох життєво необхідних речовин і підтримати нормальну роботу всіх систем організму. Таке борошно підходить людям, що страждають на цукровий діабет, атеросклероз, ожиріння. Регулярне споживання цільнозернових виробів знижує ризик онкологічних захворювань.

  • Кровоносна система. Зниження ризику високого кров’яного тиску та серцевих нападів.
  • Ендокринна система. Підвищення імунітету та вироблення енергії. Запобігання ожирінню, поліпшення метаболічних процесів.
  • Нервова система. Поліпшення пам’яті та зору.
  • Травна система. Сприятливий вплив на перистальтику. Виведення шлаків, захист від всмоктування холестерину та запуску гнильних процесів у кишечнику. Усунення запорів, нудоти, деяких захворювань шлунку. Поліпшення функції підшлункової залози, запобігання каменеутворенню.
  • Покривна система. Покращення стану шкірних покривів, волосся та нігтів.
  • Видільна система. Полегшення виведення з організму токсинів, важких металів, радіоактивних речовин.
  • Дихальна система. Зняття астматичних спазмів.

Особливості вживання та зберігання пшеничного жорнового борошна

  • Для вагітних: рекомендується.
  • Для дітей: до 12 років – у помірних кількостях (для дітей цільнозернове борошно – занадто важке).
  • Зберігання: 6 місяців і більше у добре провітрюваному прохолодному приміщенні без прямих сонячних променів.

Протипоказання пшеничного жорнового борошна

Непереносимість глютену. Хронічні захворювання ШКТ, підшлункової залози та печінки.

Корисний склад пшеничного жорнового борошна

  • Вітаміни: B1, B2, B3, B5, C, D, E, P.
  • Біологічно значущі елементи: магній, фосфор, залізо, натрій, калій, сірка, кальцій, йод, селен, мідь, хром.
  • Корисні сполуки: пектини, бетаїн.
  • Клітковина та білок.

Характеристики

  • Білки   9,2 г на 100 г
  • Жири   1,1 г на 100 г
  • Вуглеводи   69,2 г на 100 г
  • Калорійність   345 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
КультураПшениця
ҐатунокШпалерний
Термін придатності6 міс
Упаковка
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 52 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner