Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Нутове жорнове борошно цільнозернове

144 /упаковка

  • Готово до відправки
Нутове жорнове борошно цільнозернове
Нутове жорнове борошно цільнозерновеГотово до відправки
144 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Цільнозернове нутове борошно жорнового помелу

Нутове жорнове борошно - джерело кальцію, цинку, калію, магнію, фосфору та заліза, в ній міститься велика кількість клітковини, складних вуглеводів та амінокислот. Цільнозернове борошно з нуту корисне для людей, які дотримуються здорової дієти в харчуванні. Борошно не містить глютен, має низький глікемічний індекс та невисоку калорійність. З борошна нуту у чистому вигляді або суміші з молочним порошком готують поживну кашу для дітей.

Нутове борошно має жовтувато-кремовий колір, ніжний аромат і смак. Це традиційний інгредієнт індійської та близькосхідної кухні. Прекрасна альтернатива пшеничному борошну, якщо потрібно зменшити споживання калорій і позбутися глютену. Має здатність не поглинати олію. Використовується також в оздоровчих і косметологічних цілях.

Особливості виробництва нутового жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості бобів до розфасовки борошна.

  • Вирощування. Наш нут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей бобів.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії нутового жорнового борошна

Борошно з нуту – щільне й більш липке у тісті, ніж універсальне борошно. Це фантастичний сполучний продукт для випічки або страв, які потребують трохи додаткової стабільності (вегетаріанські бургери або оладки). Страви з нутового борошна готують в усьому світі: в Сицилії – нутові оладки панелле, у Провансі – млинці сокка та смажені палички паніс, у М’янмі – нутовий тофу.

Незважаючи на щільну консистенцію, нутове борошно надає неймовірно легкої текстури смаженому тісту (дещо нагадує темпуру). Очевидною перевагою цього борошна є здатність не вбирати в себе рослинну олію.

Може служити основою для пікантних вафель або відмінним загущувачем соусів і супів. Добре поєднується із зірою, оливковою олією, часником, лимоном.

Використовується в десертах.

ВЕГАНСЬКИЙ “ОМЛЕТ” З НУТОВОГО БОРОШНА

Апетитний нутовий “омлет” готується без яєць, на основі нутового борошна, з додаванням свіжих овочів і пряних спецій. У готовому вигляді своїм сонячно-жовтим кольором, ледь підсмаженою скоринкою і вкрапленням різнобарвної начинки нагадує справжній яєчний омлет. Відмінний варіант ситного сніданку або перекусу протягом дня. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно з нуту – 150 г
  • вода очищена – 200 г
  • кмин, коріандр, суміш перців – по ⅓ ч.л.
  • сіль – щіпка
  • зелень і овочі (солодкий перець, помідор, шпинат, капуста брокколі) – на смак
  • рослинна олія для смаження.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Підготувати овочі (якщо використовуєте брокколі – то відварити; помідори, перець і зелень – нарізати; шпинат можна трохи спасерувати).
  2. Нутове борошно змішати зі спеціями та сіллю, залити водою і дати йому набрякнути протягом 20-30 хвилин.
  3. Змішати овочі й тісто, вилити масу на розігріту сковороду, попередньо змащену олією.
  4. Смажити “омлет” з двох сторін протягом 5 хвилин до рум’яної скоринки.
  5. Можна доповнити страву свіжою зеленню та соусами на смак.

Корисні властивості нутового жорнового борошна

Нутове борошно несе антиоксидантний потенціал і може знизити рівень шкідливого з'єднання акриламіду в оброблених харчових продуктах. Ідеально підійде для тих, хто стежить за фігурою, дотримується правильного та здорового харчування.

  • Кровоносна система. Зниження артеріального тиску та концентрації “поганого” холестерину в крові. Профілактика атеросклерозу й анемії.
  • Нервова система. Полегшення депресивних і тривожних станів, усунення перепадів настрою. Поліпшення пам’яті, концентрації уваги, швидкості реакції. Нормалізація сну.
  • Травна система. Пробіотичні властивості. Очищення кишечника від шлаків.
  • Покривна система. Поліпшення стану волосся, шкіри, нігтів при внутрішньому і зовнішньому застосуванні. Рекомендується для жирної шкіри.
  • Опорно-рухова система. Нарощування м'язів. Відновлення після травм і хвороб. Зміцнення кісток і зубів.
  • Видільна система. Виведення продуктів розпаду ліків та інших токсинів.
  • Статева система. Підвищення шансів на овуляцію у жінок. Поліпшення якості сім’я у чоловіків. Профілактика захворювань сечостатевих органів.

Особливості вживання та зберігання нутового жорнового борошна

  • Для вагітних: рекомендується як багате джерело фолієвої кислоти, а також для усунення токсикозу.
  • Для дітей: підходить (наприклад у вигляді кашки з борошна нуту в чистому вигляді або суміші з молочним порошком).
  • Для літніх людей: рекомендується для зниження ризику захворювань опорно-рухового апарату, серцевих захворювань, хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
  • Зберігання: 6 місяців при кімнатній температурі у герметичному контейнері.

Протипоказання нутового жорнового борошна

Не рекомендується при таких захворюваннях:

  • тромбофлебіт;
  • холецистит;
  • подагра;
  • нефрит.

Корисний склад нутового жорнового борошна

  • Вітаміни: A, група B, C, E, K.
  • Біологічно значущі елементи: калій, цинк, кальцій, магній, селен, мідь, марганець, залізо, молібден, кремній, фосфор.
  • Корисні сполуки: поліфеноли, пуринові основи.
  • Клітковина та білок.

Характеристики

  • Білки   10,9 г на 100 г
  • Жири   2,9 г на 100 г
  • Вуглеводи   66 г на 100 г
  • Калорійність   337 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
ҐатунокШпалерний
Термін придатності6 міс
Упаковка
Упаковка1 кг
Користувальницькі характеристики
КультураНут
Інформація для замовлення
  • Ціна: 144 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner