Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Пшоняне (просяне) борошно цільнозернове жорнове

88 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Пшоняне (просяне) борошно цільнозернове жорнове
Пшоняне (просяне) борошно цільнозернове жорновеГотово до відправки
88 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Пшоняне (просяне) жорнове борошно цільнозернове

Пшоняне борошно (просяне борошно) - цінний дієтичний продукт без глютена. Пшонне борошно отримують в результаті розмелювання пшона на кам'яних жорнах. Борошно з пшона використовують для приготування млинців, пудингів, макаронних виробів, печива та як добавку при випіканні хлібобулочних виробів.

На відміну від більшості злаків, пшоно є лужним, що полегшує його переварювання та допомагає збалансувати природну схильність організму до кислотності. Пшоняне цільнозернове борошно – надзвичайно поживне, багате білком, незамінними амінокислотами та харчовими волокнами. Має легкий, м'який смак, золотистий колір і маслянисту текстуру. Не містить глютен.

Пшоняне борошно добре комбінувати і поєднувати з пшеничним або спельтовим борошном. При виготовленні печива в борошно з пшона можна додавати борошно вівсяне, при випіканні млинців або пирогів пшоняне борошно поєднують з гречаним борошном. Всі корисні речовини пшоняної крупи (проса) залишаються і в цільнозерновому борошні пшоняному.

Особливості виробництва пшоняного борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості зерна до розфасовки борошна.

  • Вирощування. Наше пшоно росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії пшоняної муки

Пшоняне борошно відмінно підходить для млинців і коржів, а також для десертів (бісквіти, печиво, торти) та макаронів – простіше кажучи там, де немає строгих вимог до наявності глютену.

До 25% борошна у рецепті можна замінити на пшоняне для додаткових поживних якостей. Пшоняне борошно добре комбінувати з пшеничним або спельтовим, при виготовленні печива можна додати вівсяне, при випіканні млинців або пирогів – гречане. Іноді у випічку з пшоняним борошном додають кукурудзяний крохмаль для поліпшення зв'язувальних властивостей.

КОРЖІ ІЗ ПШОНЯНОГО БОРОШНА

Безглютенові коржі прості у приготуванні, мають приємний м'який смак, добре засвоюються, довго зберігаються і можуть замінити хліб. На них можна мазати джеми та варення або використовувати як основу для кесадильї.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • пшоняне борошно – 180 г
  • натуральний йогурт або кефір – 150 г
  • сода та сіль – по щіпці.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У глибоку миску влити кефір або йогурт.
  2. Додати соду, перемішати і залишити на кілька хвилин.
  3. Потім невеликими порціями просіяти борошно з сіллю і замісити однорідне тісто.
  4. Робочий стіл присипати борошном, викласти тісто та розділити його на 5-6 частин. Розкатати тонко.
  5. Коржі можна обсмажити на сухій сковороді або запекти в духовці при 180°C до рум’яності.

Корисні властивості пшоняного борошна

Пшоняне борошно радять вживати людям, що страждають на цукровий діабет і атеросклероз. Воно природним чином оздоровлює організм.

  • Кровоносна система. Користь для здоров’я серця. Зниження кров’яного тиску, холестерину, ризиків інсульту, атеросклерозу та серцевих нападів. Судинорозширювальні властивості. Захист судин від патогенних змін.
  • Ендокринна система. Сприяння виробленню ферментів, що беруть участь у синтезі інсуліну та засвоєнні глюкози. Нормалізація обміну речовин, зменшення жироутворення.
  • Травна система. Поліпшення роботи шлунку, оздоровлення кишечника. Запобігання утворенню каменів у жовчному міхурі.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і зубів (за рахунок кальцію), надання м’язам еластичності (за рахунок міді).

Особливості вживання та зберігання пшоняного борошна

  • Для вагітних: рекомендується для виведення токсинів і підтримання вітамінно-мінерального балансу. З обережністю вживати у 3-му триместрі.
  • Для дітей: можна вводити в раціон з 8-9 місяців.
  • Зберігання: до 6 місяців у сухій, герметично закритій посудині у темному, прохолодному місці. Чим меншим буде доступ світла і повітря, тим довше борошно збереже свої корисні властивості та не згіркне.

Протипоказання пшоного борошна

Слід утриматися від вживання пшоняного борошна при:

  • патології щитовидної залози (може заважати засвоєнню йоду);
  • низькій кислотності шлунка;
  • частих запорах;
  • індивідуальній непереносимості.

Корисний склад пшоняного борошнапшоняного борошна

  • Вітаміни: B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B5 (пантотенова кислота), B6, B9 (фолат), C, K.
  • Біологічно значущі елементи: магній, фосфор, залізо, кальцій, цинк, калій, марганець, натрій, мідь, селен.
  • Корисні сполуки: антиоксиданти, кремнієва кислота.
  • Клітковина і білок.

Характеристики

  • Білки   3,5 г на 100 г
  • Жири   6,04 г на 100 г
  • Вуглеводи   26,14 г на 100 г
  • Калорійність   119 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Термін придатності6 міс
Упаковка1 кг
Користувальницькі характеристики
КультураПшоно
Інформація для замовлення
  • Ціна: 88 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner