Конопляне жорнове борошно з насіння конопель
90 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Конопляне жорнове борошно з насіння конопель
Конопляне борошно - це натуральний білковий продукт, багатий на рослинну клітковину.
Борошно з конопляного насіння є багатим джерелом нерозчинної та водорозчинної клітковини. Грубі харчові волокна і пектини, що містяться в конопляному борошні, надають комплексну оздоровлюючу дію на організм людини. У складі конопляного насіння присутні 20 амінокислот, 9 з яких - незамінні, які не синтезуються організмом людини. За амінокислотним складом конопляне борошно схоже з курячим яйцем і соєвим протеїном. Не містить глютен та каннабінол.
Конопляна мука використовується в раціонах дієтичного харчування, як додаткове джерело клітковини, білка, ненасичених жирних кислот, мінеральних речовин; для забезпечення оптимальних дієтологічних умов функціонування органів травлення, серцево-судинної системи, як елемент дієтотерапії при ожирінні, при дії несприятливих екологічних та виробничих умов.
Конопляне борошно також зарекомендувало себе як ефективний засіб у косметологічних процедурах. У складі домашніх масок і скрабів вона очищує пори, зволожує шкіру, активізує вироблення колагену, розгладжує дрібні зморшки.
Особливості виробництва конопляного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наші коноплі ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії конопляного жорнового борошна
Конопляне борошно має землистий горіховий смак. Найчастіше його використовують для випічки у пропорціях 1:3 або 1:4, але існують і інші рецепти (супи, каші, халва). Його можна додавати до гарнірів, кисломолочних продуктів, листового й дріжджового тіста, смузі.
Добре поєднується з лляним, пшеничним, кукурудзяним, мигдальним борошном. Ідеальне для панірування, згущення соусів і підлив. Дехто його навіть додає у каву!
МЛИНЧИКИ З КОНОПЛЯНИМ БОРОШНОМ
Конопляне борошно збагатить млинці корисними речовинами, надасть їм красивого оливкового кольору і ледь чутного горіхового аромату.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- рослинне молоко – 400 мл
- борошно пшеничне – 1 скл.
- борошно конопляне – 2-3 ст.л.
- яйця – 2 шт.
- сіль – щіпка
- підсолоджувач – на смак
- рослинна олія для смаження.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Трохи збити яйця з сіллю та підсолоджувачем.
- Додати молоко й добре перемішати.
- Внести потроху 2 види борошна, перемішати, щоб не було грудочок.
- Розігріти сковороду та ледь змастити її олією.
- Наливати ополоником тісто на сковорідку, рівномірно розподіляти по поверхні та смажити млинці з двох сторін.
Корисні властивості конопляного жорнового борошна
Конопляне борошно практично не має протипоказань, тому чинить позитивний вплив майже на кожен організм.
- Кровоносна система. Підвищення еластичності стінок судин. Стабілізація роботи серця. Розщеплення шкідливого холестерину та скупчених тромбів.
- Ендокринна система. Нормалізація рівня цукру в крові. Профілактика цукрового діабету. Стабілізація ваги. Зміцнення імунітету. Прискорення метаболізму, зокрема ліпідного обміну.
- Нервова система. Підвищення стресостійкості. Сприятливий вплив на зір. Седативна дія та поліпшення якості сну.
- Травна система. Відновлення мікрофлори кишечника, поліпшення перистальтики. Очищення організму від шлаків і токсинів. Профілактика і лікування гельмінтозів.
- Покривна система. Прискорення процесів регенерації шкіри. Допомога в лікуванні шкірних захворювань. Стимуляція синтезу колагену.
- Опорно-рухова система. Збільшення м'язової маси. Прискорення росту й регенерації кісток.
- Статева система. Профілактика безпліддя та простатиту.
Особливості вживання та зберігання конопляного жорнового борошна
- Для вагітних та годувальниць: рекомендоване для природної стимуляції імунітету, підвищення рівня гемоглобіну, профілактики запорів, збільшення лактації, швидкого відновлення після пологів.
- Для дітей: рекомендоване, починаючи з 1 року, щоб поповнити запас вітамінів і мінералів для повноцінного розвитку організму.
- Зберігання: 6 місяців у сухому прохолодному місці.
- Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г). Для дітей – удвічі менше. Перевищення добової норми споживання може спричинити розрідження крові.
Протипоказання конопляного жорнового борошна
Індивідуальна непереносимість продукту. Може викликати загострення існуючих патологій органів ШКТ.
Корисний склад конопляного жорнового борошна
- Вітаміни: E, C, D, K, група B.
- Біологічно значущі елементи: магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, фтор, калій.
- Жирні кислоти: омега-3, омега-6, стеаридонова.
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки 28,08 г на 100 г
- Жири 9,2 г на 100 г
- Вуглеводи 12 г на 100 г
- Калорійність 281 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Коноплі |
- Ціна: 90 ₴/упаковка