Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
810 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Спельтове (полб'яне) жорнове борошно

62 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Спельтове (полб'яне) жорнове борошно
Спельтове (полб'яне) жорнове борошноГотово до відправки
62 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Спельтове (полб'яне) цільнозернове жорнове борошно

Спельта – вікодавній злак, і організм людини встиг добре до нього пристосуватися. Спельтове борошно відрізняється від пшеничного більш високим вмістом білків і жирів, але меншою кількістю клітковини. Хоча спельтове борошно і містить глютен, але він набагато легше переноситься організмом, ніж глютен інших злаків. Це один із найменш калорійних видів борошна.

Спельтове цільнозернове жорнове борошно - ідеальне борошно для випікання. Його можна використовувати окремо або в поєднанні з іншими видами борошна для випікання хліба, тістечок, печива, млинців, коржів та виготовлення локшини.

Особливості виробництва спельтового жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки.

  • Вирощування. Наша спельта вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки і висівки – найкорисніші частини злаків.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії спельтового жорнового борошна

У більшості рецептів, де фігурує пшеничне борошно, можна його спокійно замінити спельтовим – натуральним продуктом, до якого організм відмінно пристосувався за тисячоліття. До того ж, воно надає стравам тонкого горіхового присмаку.

Оскільки спельтове борошно має властивості, відмінні від інших видів злакового борошна, то в рецептах поводиться трохи по-іншому. Воно вбирає менше рідини, тому при його використанні потрібно зменшити кількість води (щоб тісто не було липким) або ж додати трохи більше борошна, ніж потрібно за рецептом. Щоб добре "відчути" це борошно, спробуйте спочатку використовувати його в пропорції 50:50 з універсальним.

Хліб, макаронні вироби, каші, підливи, млинці, печиво і навіть торти вийдуть смачними та корисними зі спельтовим борошном.

СПЕЛЬТОВИЙ ХЛІБ НА ЗАКВАСЦІ

Дуже простий рецепт хліба, з яким під силу впоратися навіть новачкам. Усі інгредієнти – натуральні й корисні, що дає хлібові безліч переваг: особливий смак, поживність, легку засвоюваність і тривале зберігання.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • натуральна житня закваска – 150 г
  • тепла вода – 350 мл
  • мед – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • спельтове цільнозернове борошно – 500 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Влити в ємність воду, розвести в ній сіль і мед.
  2. Додати в рідину закваску та розмішати до повного розчинення.
  3. Всипати борошно і просто ложкою замісити однорідне тісто.
  4. Викласти тісто у форму для випічки, попередньо змастивши її олією. Тильною стороною долоні, змоченою у воді, розгладити поверхню. За бажанням можна злегка посипати зверху насінням льону, маку, гарбуза, соняшника або кунжуту і трохи втиснути в поверхню.
  5. Прикрити хліб рушником і поставити на розстоювання у тихе місце. При кімнатній температурі (22-23°C) процес займе близько 6 годин, з підігрівом 45-50°C – 2,5-3 години.
  6. Випікати в духовці у 2 етапи: 1) 15 хвилин при 230°C; 2) 45 хвилин – при 190°C.
  7. Залишити хліб на 30 хвилин у духовці відстоятися, потім викласти на решітку (щоб низ не “запітнів”), накрити рушником і залишити ще на 1 годину охолонути.

Корисні властивості спельтового жорнового борошна

Спельтове борошно має ряд корисних супервластивостей, за які його неможливо не полюбити. Зокрема, характеризується високим вмістом білку, що особливо важливо для вегетаріанців і спортсменів.

  • Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та обміну речовин. Зміцнення імунітету. Зменшення ризику діабету.
  • Кровоносна система. Поліпшення кровообігу, зниження артеріального тиску. Підвищення "хорошого" холестерину і зменшення "поганого". Користь при ішемічній хворобі серця та анемії.
  • Травна система. Поліпшення травлення за рахунок клітковини та легкозасвоюваного білка. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою.
  • Опорно-рухова система. Користь для м’язів та кісток.

Особливості вживання і зберігання спельтового жорнового борошна

  • Для вагітних: рекомендується цільнозернове борошно з клітковиною для нормалізації травлення.
  • Для дітей: підходить за відсутності протипоказань.
  • Зберігання: 6 місяців у прохолодному місці подалі від продуктів із сильним запахом.

Протипоказання спельтового жорнового борошна

Може викликати дискомфорт і алергічні реакції у тих, хто страждає на целіакію.

Корисний склад спельтового жорнового борошна

  • Вітаміни: A, E, B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B6, B9.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк.
  • Клітковина.

Характеристики

  • Білки   14,7 г на 100 г
  • Жири   2,2 г на 100 г
  • Вуглеводи   61,28 г на 100 г
  • Калорійність   337 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
ҐатунокШпалерний
Термін придатності6 міс
Упаковка
Упаковка1 кг
Користувальницькі характеристики
КультураПолба
Інформація для замовлення
  • Ціна: 62 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner