Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
810 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Кунжут білий, насіння кунжуту білого

92 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Кунжут білий, насіння кунжуту білого
Кунжут білий, насіння кунжуту білогоГотово до відправки
92 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Кунжут білий - насіння кунжуту білого, кунжутне насіння

Білий кунжут є очищеним від зовнішньої оболонки насінням сезаму, що надає їм більш солодкого і ніжного смаку. Характеризується рекордним вмістом кальцію і тонким горіховим ароматом з легкою гіркуватістю. Щоб розкрити його ще більше – насіння можна трохи підсушити на сковороді чи в духовці. Популярний інгредієнт східної та африканської кухні.

Насіння білого кунжуту підходить для приготування корисного кунжутного молока, кунжутної олії холодного віджиму і кунжутної клітковини.

У давні часи кунжут вважали одним із найважливіших компонентів, що входять до еліксиру безсмертя. Досі насіння кунжуту в східних країнах вживають у величезних кількостях, додаючи практично до всіх страв. Насіння кунжуту відрізняється ніжним смаком. Корисні властивості кунжутного насіння полягають у високому антиоксидантному та очищувальному ефекті. Їх використовують як профілактичний засіб проти онкологічних захворювань для виведення з організму вільних радикалів, а також токсинів, шкідливих продуктів метаболізму.

З подрібненого насіння кунжуту роблять казинаки, тахинну халву, додають у цукерки, солодощі та випічку.

Кунжутні насіння містять жири (до 60%) та білки (до 25%), представлені цінними амінокислотами. Вуглеводна складова в кунжуті мінімальна. Багатий та вітамінно-мінеральний склад кунжутного насіння, воно містить вітаміни Е, С, В, мінерали: кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор. Також кунжут включає клітковину, органічні кислоти, а також лецитин, фітин та бета-ситостерин. За вмістом кальцію кунжутне насіння – рекордсмен, у 100 г насіння міститься 783 мг цього мікроелемента (майже добова доза кальцію для дорослої людини). Насіння кунжуту є дуже гарним джерелом мінералів міді та марганцю.

Особливості виробництва кунжуту білого

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання кунжуту з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш кунжут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує очищений білий кунжут з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії кунжуту білого

Кунжут добре поєднується з солодкими, солоними, гострими смаками, різноманітними прянощами та спеціями, медом і натуральними оліями. Часто застосовується для посипання десертів і випічки (булочок, коржиків, рулетів, хліба, печива). У Кореї сезам змішують з сіллю, надаючи їй додаткових корисних властивостей і використовуючи як харчову добавку.

Із сезаму готують сироїдні каші, додають у смузі, салати, плов, фалафель, морепродукти, готують рослинне молоко та корисні солодощі (халву, цукерки, урбеч, козинаки).

ТАХІННА ХАЛВА З МЕДОМ

Натуральні турецькі солодощі у домашньому виконанні підкорять як ласунів, що надають перевагу корисним десертам, так і тих, хто звик до магазинних солодощів. Це не лише смачний, але й дуже корисний для здоров’я десерт.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • насіння кунжуту білого – 300 г
  • мед – 2-3 ст.л.
  • прянощі – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: 

  1. Кунжутне насіння попередньо підсушити до золотавості на сухій сковороді або в духовці, щоби поліпшити його смакові якості. Важливо регулярно помішувати, оскільки воно швидко підгорає. Остудити.
  2. Перетерти насіння за допомогою комбайну в дрібну крихту. Чим одноріднішою буде маса – тим приємнішою та ніжнішою вийде текстура та смак халви.
  3. Додати до розсипчастої маси мед і прянощі (ваніль, корицю, мускат) і вимішати до однорідності.
  4. Перекласти у форму та поставити у холодильник приблизно на 1 годину.

Пророщування кунжуту білого

Очищений кунжут не дуже підходить для пророщування. Набагато краще проростає насіння чорного кунжуту.

Корисні властивості кунжуту білого

Корисні властивості кунжутного насіння полягають в антиоксидантному, очищуючому, омолоджуючому та відновлюючому ефектах. Воно дуже корисне для людей похилого віку, в котрих часто відзначається дефіцит кальцію, а також для вегетаріанців як продукт з високим вмістом білка.

  • Кровоносна система. Зміцнення судин, протистояння накопиченню шкідливого холестерину в крові. Нормалізація рівня гемоглобіну.
  • Травна система. Легкий послаблюючий та очищуючий ефект, поліпшення моторики кишечника. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Очищення від шлаків.
  • Нервова система. Поліпшення мозкової діяльності. Користь при депресивних станах, безсонні та нервових виснаженнях. Підтримка життєвого тонусу.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, остеохондрозу, дефіциту кальцію. Зміцнення кісток, сприяння швидкому зрощенню кісток після переломів і загоєнню м’яких тканин після травм.
  • Ендокринна система. Підтримка функцій щитовидної залози. Нормалізація гормонального фону та ліпідного обміну. Зміцнення імунітету, підвищення опірності організму вірусам і хвороботворним бактеріям.
  • Покривна система. Зміцнення нігтів, поліпшення стану шкіри, запобігання випаданню волосся. Прискорення загоєння ран і порізів.
  • Видільна система. Виведення з організму вільних радикалів і токсинів.

Особливості вживання та зберігання кунжуту білого

  • Для вагітних і годувальниць: сприяє правильному розвитку плоду, усуває дискомфортні стани під час вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
  • Для дітей: дуже корисний після 1 року.
  • Для літніх людей: рекомендується.
  • Термін зберігання: не більше 6 місяців у прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів, бажано у герметичній упаковці.
  • Добова норма: 2-3 ст.л. для дорослих, 1 ч.л. для дітей.

Протипоказання кунжуту білого

При надмірному вживанні можлива поява нудоти, головного болю, здуття та проблем із травленням.

Приймати з обережністю при схильності до сечокам’яної хвороби (у кунжуті містяться оксалати, що сприяють утворенню каменів), варикозах, тромбозах, зайвій вазі, підвищеному холестерині. Не вживати при індивідуальній непереносимості.

Корисний склад кунжуту білого

  • Вітаміни: A, В3, С, Е;
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, мідь, марганець, калій;
  • Корисні сполуки: лецитин, триптофан, фітин, фітостерини (бета-ситостерин), органічні та жирні кислоти, фітоестрогени.

Характеристики

  • Білки   19,4 г на 100 г продукту
  • Жири   48,7 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   12,2 г на 100 г продукту
  • Калорійність   591 Ккал на 100 г продукту
  • Тип тари   паперовий крафт-пакет чи мішок
  • Термін зберігання   6 міс. у темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Країна походження насіння   Мозамбік

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураКунжут
Тип продукціїПосівний (насіння)
Сорт/ГібридБілий
ГМОНі
Країна виробникМозамбік
ВиробникБЕТ
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 92 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner