Мигдальне молоко
Мигдальне молоко
Мигдальне молоко – це популярний, смачний і дуже корисний для здоров'я напій, який містить велику кількість кальцію, вітамінів і мікроелементів. В мигдалевому молоці всі ці речовини містяться в розчиненому вигляді, і тому легко засвоюються організмом. Його із задоволенням вживають сироїди і вегетаріанці, які виключають продукти тваринного походження зі свого раціону.
Цей напій дуже простий у приготуванні і складається з доступних продуктів.
Для отримання мигдального молока нам знадобиться:
- Мигдаль – 1 склянка;
- Вода – 4-6 склянок;
- Мед – ложка;
- Сухофрукти, кориця, мускатний горіх, ваніль та інші прянощі – за бажанням.
Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах?
Приготувати мигдальне молочко можна за допомогою блендера або шнекової соковижималки.
- Для початку, мигдальні зерна потрібно промити і замочити у воді на кілька годин, а краще на ніч, для того що б вони розбухли і розм'якшилися.
- При бажанні, набряклі мигдалики можна очистити від шкірки.
- Поміщаємо в блендер і заливаємо водою (можна використовувати воду, в якій замочували мигдаль).
- Ретельно збиваємо в блендері (час збивання залежить від потужності вашого блендера) до повного задоволення результату. Як правило, 1-3 хвилини змішування і молоко готово!
- Додаємо всі необхідні (додаткові: мед, прянощі) інгредієнти і ще раз збиваємо.
- Якщо залишаються крупинки-макухи, можна процідити молоко через сито або марлю, для більш м'якого і приємного смаку. А сам макуху можна використовувати в інших рецептах (наприклад, сироїдні цукерки або печиво).
- Мигдальне молоко можна зберігати в холодильнику не більше 36-ти годин.
Інші статті
- Лляні каші з корисними добавкамиЗустрічайте весняну новинку - поживні лляні каші з корисними добавками!Повна версія статті