Електрогрилі, електричні грилі
ЕЛЕКТРОГРИЛІ, ЕЛЕКТРИТИЧНІ ГРИЛІ
Електрогриль, електричний гриль - це стаціонарні або переносні пристрої, які дозволяють готувати страви на спеку від розігрітої нагрівальними елементами поверхні.
Зазвичай електрогріль виготовляють з нержавіючої сталі, з особливим антипригарним покриттям. Існують різні типи електрогрилів — від стаціонарних бетонних моделей, які використовуються у кав’ярнях та ресторанах, до скромних побутових електрогрілів, застосовуваних лише у побуті. Об’єднує їх однакова конструкція: м’ясо та інші продукти, які готуються в грилі, обробляють лише за допомогою електроенергії.
Сфера використання електрогрилю
У сфері громадського харчування електрогрилі використовуються в першу чергу для приготування страв з м'яса. Як правило, вони використовуються у невеликих точках громадського харчування, рідше у великих кафе чи ресторанах. Але найбільше масово електрогрилі застосовуються в домашньому господарстві. Тут їх застосовують не тільки для приготування страв із м'яса, а й для численних страв із овочів та інших продуктів. Існує величезна кількість рецептів для електрогрилів.
Переваги електричного гриля
Ключова перевага електрогрилів перед рештою моделей — вони залежать тільки від електроенергії і їх можна спокійно використовувати вдома. Майже всі інші види грилів годяться тільки для використання на свіжому повітрі. Хоча електрогриль може застосовуватися для приготування їжі вдома.
Що можна приготувати на електрогрілі?
- Риба і м’ясо
- Бутерброди, сендвічі, шаурма
- Омлети, випічка
- Овочі, гриби
- Морепродукти
Як вибрати хороший гриль?
Купуючи електрогриль для будинку, необхідно звернути увагу на потужність приладу. Чим вона вища, тим вища і продуктивність пристрою. Потужність переносного компактного гриля закритого типу може бути меншою за 1000 Вт, але ідеальний гриль повинен працювати в діапазоні від 1500 до 2000 Вт.