Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
843 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Амарантове борошно - користь та застосування

Амарантове борошно - користь та застосування

Користь, застосування та рецепти з амарантового борошна

Застосування амарантового борошна

Амарантове борошно використовується при приготуванні каші, коржів, хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів. Насіння та борошно амаранту можна також використовувати у вигляді добавки до страв звичайного раціону. Вживання амаранту рекомендується при ішемічній хворобі серця та атеросклерозі, діабеті та ожирінні, онкологічних захворюваннях та ослабленому імунітеті. Амарантова мука і продукти з неї надають профілактичний вплив на багато систем організм знижують рівень холестерину, покращує стан артерій, зменшують ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань, сприяють виведенню шлаків.

Корисні властивості амарантового борошна

Амарантове борошно - корисне для харчування дітей, вагітних і жінок, що годують грудьми. Амарантове борошно має відмінні хлібопекарські якості. Успішно використовується у поєднанні з пшеничним борошном у приготуванні хлібобулочних та кондитерських виробів. Домашня випічка з додаванням борошна амаранта, виходить пишною, має приємний ніжний горіховий смак і підвищену білкову цінність, і до того ж довго не черствіє. Амарантове борошно корисно додавати як вітамінно-білкову добавку в дієтичні та вегетаріанські страви, використовувати для підвищення смакової та поживної цінності страв (каші, супи, млинці, оладки, картопляне пюре, тушковані овочі, круп'яні гарніри, макарони).

Регулярне вживання в їжу амарантового борошна, що сприяє зміцненню імунітету, що ефективно очищає організм людини від токсинів, шлаків, радіонуклідів і солей важких металів, може принести відчутну користь у профілактиці та складі комплексного лікування: Захворювань травної системи (гастрит, шлунка та дванадцятипалої кишки, коліт, ентероколіт, жирова дистрофія печінки, гепатит, цироз).

До складу борошна амаранту входять речовини, що нормалізують кислотність шлункового соку і підсилюють секреторну функцію шлунка і кишечника (вітаміни B1 і B2), що мають протизапальну і ранозагоювальну дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту, а також перешкоджають розвитку запальних процесів у печінці. жовчовивідних. Завдяки високому вмісту клітковини, амарантове борошно сприяє усуненню запорів, нормалізації балансу корисної кишкової мікрофлори та очищенню шлунково-кишкового тракту від шкідливих шлаків і токсинів.

Користь амарантового борошна

  • Борошно амаранту використовується при захворюваннях серцево-судинної системи (атеросклероз, артеріальна гіпертонія, серцева недостатність, ішемічна хвороба серця, стенокардія, тромбофлебіт, варикозне розширення вен, інфаркт, інсульт). Містяться в амарантового борошна вітамін Е, сквален, фосфоліпіди, холін, магній і фітостероли сприяють зниженню в крові рівня «поганого» холестерину, запобігаючи тим самим утворення небезпечних атероматозних бляшок на стінках кровоносних судин. Вітамін Е в комплексі з магнієм і скваленом також нормалізує згортання крові, підвищує еластичність кровоносних судин, а також чинить судинорозширювальну дію (сприяючи зниженню підвищеного артеріального тиску) і попереджає розвиток запальних процесів в кровоносній системі. Калій, кальцій і фосфор, якими особливо багата борошно амаранту, відіграють важливу роль у регуляції ритму, сили і швидкості скорочення міокарда (серцевого м'яза).
  • Анемії (недокрів'я). Амарантовая борошно є багатим джерелом речовин, які беруть активну участь у синтезі білка крові гемоглобіну, основною функцією якого є транспортування кисню з легенів у серце, мозок і інші органи людського організму.
  • Онкологічних захворювань (амарантовая борошно є джерелом найсильніших імуностимулюючих природних антиоксидантів (сквалену, вітамінів Е), знешкоджувальних вільні радикали і канцерогени ― речовини, здатні викликати розвиток злоякісних ракових пухлин (як показують наукові дослідження, що входить до складу амарантового борошна сквален проявляє найбільшу протипухлинну активність при онкологічних захворюваннях шкіри, грудей і кишечника). Онкологічним хворим, які проходять курс протипухлинної хіміотерапії, рекомендується вводити в раціон щоденного харчування амарантовую борошно і продукти на її основі.
  • Захворювань харчовою алергією, зокрема целіакію – алергією на глютенова групу білків.
  • Захворювань центральної нервової системи.
  • Також регулярне вживання в їжу амарантового борошна і продуктів на її основі корисно людям, страждаючим частою головним болем, безсонням, захворюваннями нервової системи, запальними захворюваннями нирок та інших органів сечовивідної системи, захворюваннями порожнини рота (стоматит, пародонтит), гемороєм, туберкульоз, захворювання кісток і суглобів (рахіт, остеопороз, суглобовий ревматизм, поліартрит і ін), захворюваннями органів зору (кон'юнктивіт, куряча сліпота, катаракта, діабетична ретинопатія та ін).

Рецепти з амаранту

Амарантовая каша з борошна амаранту

1 ст. борошна амарантового борошна (питлівки), 2 ст. води, сіль, цукор.

Приготування: Поставити воду на повільний вогонь, висипати тонкою цівкою борошно, постійно перемішуючи. Довести до кипіння. Варити 8-10 хвилин. Солі і цукор додавати за смаком. Готову кашу полити топленим або рослинним маслом.

Амарантове борошно володіє відмінними хлібопекарськими якостями. Успішно використовується в поєднанні з пшеничним борошном у приготуванні хлібобулочних і кондитерських виробів. Домашня випічка з додаванням борошна амаранту, виходить пишною, володіє приємним ніжним горіховим смаком і підвищеної білкової цінністю, і до того ж довго не черствіє.

Амарантове борошно корисно додавати в якості вітамінно-білкової добавки дієтичні і вегетаріанські страви, використовувати для підвищення смакової і поживної цінності страв (каші, супи, млинці, оладки, картопляне пюре, тушковані овочі, круп'яні гарніри, макарони).

Каша з насіння амаранту

1 ст. насіння амаранту, 2 ст. води, сіль, цукор за смаком. Краще після варіння додати мед замість цукру.

Приготовление: Промыть семена амаранта. Желательно через сито, т.к. полностью семена в воде не тонут. Замочить семена амаранта перед варкой хотя бы на 20-30 минут. Затем поместить в емкость, добавить воду. Количество семян и воды не важно, главное, соблюдать пропорцию 2:1. Довести до кипения. Варить на медленном огне 25-30 минут. Соль и сахар добавлять по вкусу. В готовую кашу можно добавить масло, ягоды по вкусу.

Молочна каша з амаранту

3-3,5 ст. л. муки амаранта, 400-500 мл молока, соль, сахар по вкусу (или мед после варки).
Приготування: Молоко закип'ятити, зменшити вогонь, посолити, тонкою цівкою, постійно помішуючи, висипати суміш борошна. Варити 8 - 10 хвилин. У готову кашу можна додати мед, фрукти, ягоди.

Оладки амарантові

Інгредієнти: 500 мл кефіру або кислого молока, 100 г пшеничного борошна, 50 гр амарантового борошна, яйце, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. соди. Сіль за смаком.
Спосіб приготування: Ретельно перемішати кефір, яйце, цукор, соду і сіль. Поступово додаючи борошно, перемішати до отримання однорідної маси. При додаванні невеликої кількості борошна оладки виходять легкими і ніжними, при додаванні великої кількості (до консистенції густої сметани) – більш щільними і поживними.

Амарантовый соус дієтичний

3 ст. л. (без верху) амарантового борошна, 1 ст. гарячої води, сіль за смаком.
Приготування: Борошно злегка підігріти, додати сіль, тонкою цівкою вливати воду, постійно перемішуючи суміш довести до кипіння. Соус готовий. Можна використовувати для биточків, грибів, овочевих котлет і т. д. На цій основі можливі будь-які варіанти: зі сметаною, цибулею, морквою.

Купити амарант білий, амарант чорний, амарантове борошно та амарантову олію холодного віджиму в Україні можна в інтернет-магазині "Веган-Техніка"

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner