Йогуртниці, Сироварки, Морожениці
ЙОГУРТНИЦІ, СИРОВАРКИ, МОРОЖЕНИЦІ
Йогуртниця (Yoghurt maker) - побутовий електроприлад для створення сприятливої температури при сквашуванні йогурту.
Йогуртниця є невеликою круглою або прямокутною ємністю з прозорою кришкою і товстими стінками. Стінки термоізольовані для підтримки оптимальних температурних умов, необхідних для сквашування теплого кип'яченого молока, до якого додано лактобактерії.
Стандартна йогуртниця - це 5 - 7 стаканчиків на 125 або 150 г, які вміщені в одну велику ємність (у деяких моделях стаканчики відсутні і розташована лише одна ємність для йогурту). Для склянок є кришки. Йогуртниці працюють зазвичай від електричної мережі. Для зручності йогуртницю оснащують таймером залежно від моделі.
Як працює електрична йогуртниця?
У банки заливається прокип'ячене остуджене молоко та закваска, які потім закриваються герметичними кришками та залишаються для розвитку бактерій. Стандартний об'єм кожної ємності розрахований на 125 – 150 г, є моделі, що складаються з однієї великої ємності.
Що ще можна зробити у йогуртниці?
Можна готувати не лише йогурт з різними смаками, а й кефір, сметану, сир, ряженку і навіть квас. А баночку, в якій ви готуєте страву, можна взяти на роботу або дати дитині до школи.
Кому не обійтися без йогуртниці?
Справжній йогурт є необхідною складовою раціону дітей, людей похилого віку, тих, хто стежить за фігурою або дотримується дієти та здорового харчування, тому йогуртниця стане в нагоді:
- Молодим мамам, які хочуть, щоб їхні діти харчувалися лише натуральними перевіреними продуктами.
- Тим, хто контролює свою вагу. Для гарної статури недостатньо ходити до тренажерного залу, адже запорукою гарної фігури є правильне харчування. Домашні йогурти, знежирений сир та кисломолочні продукти допоможуть дотримуватися здорового раціону.
- Які страждають від цукрового діабету. Використовуючи йогуртницю, ви особисто контролюєте рівень цукру чи його відсутність.
- Алергікам та тим, хто сидить на дієті. З приготуванням йогурту в домашніх умовах ви можете бути впевнені у безпеці компонентів.
- Спортсменам. Кисломолочні продукти для спортсменів – це джерело легкозасвоюваних білків, вуглеводів, кальцію та інших корисних мікро- та макроелементів.
- Усім, хто стежить за своїм здоров'ям. Шанувальникам натуральних продуктів без добавок та любителям домашньої їжі не обійтися без практичного кухонного помічника.
Морожениця (Ice cream maker) – побутова техніка для приготування невеликої кількості морозива, як правило, з метою вживання в домашніх умовах. Існують як ручні морожениці, так і автоматичні, що працюють за допомогою електродвигуна.
Які бувають морожениці?
Усі морозива виконують лише дві дії — перемішують і охолоджують молочну суміш. Ці прилади дозволяють отримати морозиво потрібної консистенції без кристаликів льоду всередині. Існує три типи морожениць: ручні, напівавтоматичні та автоматичні.
Як працює морожениця?
Принцип роботи морозива полягає в одночасному заморожуванні та перемішуванні інгредієнтів. Завдяки цьому процесу рідка суміш (спочатку змішані інгредієнти) перетворюється на м'яку масу, що тягне, без кристаликів льоду всередині.
Отримуйте задоволення від приготування смакот своїми руками і будьте впевнені в їх складових!