Кіноа білого жорнове борошно цільнозернове
438 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Цільнозернове жорнове борошно кіноа білого
Борошно кіноа - це низькокалорійний дієтичний продукт, безглютеновий, гіпоалергенний та легкий для травлення. Характеризується винятковим балансом білків, жирів та вуглеводів, а також багатим вмістом вітамінів та мінералів. Має більш ніжний смак і світліший відтінок, ніж борошно чорного кіноа, а також більшу кількість заліза і корисних жирів.
Борошно білого кіноа вражає вмістом харчових волокон. Вони сприяють правильній роботі шлунково-кишкового тракту та виводять поганий холестерин із організму. Рослинний білок, який міститься в кіноа, містить усі незамінні амінокислоти і засвоюється набагато швидше, на відміну від тваринного білка.
Особливості виробництва цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки білого кіноа та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
Борошно білого кіноа зазвичай використовується в поєднанні з іншим борошном, покращуючи при цьому характеристики хлібного, пісочного і здобного тіста. Воно стає більш пружним і краще поглинає воду, а готова страва набуває горіхового аромату.
Використовуйте для безглютенового хліба, млинців, кексів, основи для піци, а також для згущення соусів і супів.
ОЛАДКИ З БОРОШНОМ БІЛОГО КІНОА
Оладки з борошном білого кіноа виходять пишними і м'якими. Оскільки в рецепті не використовуються підсолоджувачі, їх можна їсти як із солодкими, так і з солоними добавками.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно білого кіноа – 1 скл.
- борошно кукурудзяне – 0,5 скл.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сік ¼ лимона
- тепла вода – 1 скл.
- сіль – щіпка
- оливкова олія – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Сковороду поставити розігріватись на вогонь, в разі потреби змастити олією.
- З'єднати між собою всі інгредієнти. Має вийти тісто, за консистенцією схоже на сметану.
- Викладати по 1 ст.л. на сковороду і смажити з двох сторін на середньому вогні.
Корисні властивості цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
Борошно кіноа відноситься до безглютенових і дієтичних, має багатий корисний склад. Підходить для оздоровлення будь-якого організму, особливо при дефіциті білка, заліза чи магнію.
- Кровоносна система. Кардіозахисна дія. Зниження тиску та рівня холестерину. Забезпечення правильного функціонування гемоглобіну.
- Ендокринна система. Зниження рівня цукру в крові. Поліпшення метаболізму. Імуностимуляція.
- Нервова система. Усунення мігрені.
- Травна система. Поліпшення травлення і виведення шлаків. Нормалізація випорожнення при запорах.
- Опорно-рухова система. Прискорення росту та здорового розвитку кісток і зубів, м'язових тканин. Профілактика остеопорозу, артриту.
Особливості вживання та зберігання цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
- Для вагітних: корисне, але тільки якщо майбутня мама перевірила вплив продукту на організм до вагітності. У I та II триместрах рекомендується їсти кіноа і продукти з нього 3-4 рази на тиждень, задовольняючи збільшену потребу в вітамінах та мікроелементах. У III ж триместрі велика кількість клітковини може викликати здуття і неприємні відчуття в животі. Щоб уникнути цього, краще вживати випічку з борошном кіноа в першій половині дня.
- Для годувальниць: при грудному вигодовуванні варто на 1 місяць після народження дитини відмовитися від кіноа.
- Для дітей: рекомендується від 2 років.
- Для діабетиків: показане, оскільки клітковина та білок у складі борошна з білого кіноа вважаються важливими для контролю рівня цукру в крові.
- Зберігання: до 6 місяців у прохолодному місці в герметичному контейнері, щоб мінімізувати окислення.
Протипоказання цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
Через вміст складного сапоніну кіноа може викликати біль в животі, свербіж шкіри, кропив'янку та інші загальні симптоми харчової алергії.
Продукти з кіноа не рекомендовані при захворюваннях підшлункової, холециститі, панкреатиті, сечокам'яній хворобі (з утворенням каменів оксалатного типу).
Корисний склад цільнозернового борошна білого кіноа жорнового помелу
- Вітаміни: A, група B, C, E.
- Біологічно значущі елементи: залізо, магній, марганець, фосфор, калій, кальцій, натрій.
- Жирні кислоти: лінолева (омега-6).
- Білки: усі 9 незамінних амінокислот (14-23%).
- Клітковина.
Характеристики
- Білки 14,12 г на 100 г
- Жири 6,07 г на 100 г
- Вуглеводи 57,16 г на 100 г
- Калорійність 368 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Перу
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 1 кг |
Культура | Кіноа |
- Ціна: 438 ₴/упаковка