Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Пажитник (фенугрек, шамбала) насіння

68 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Пажитник (фенугрек, шамбала) насіння
Пажитник (фенугрек, шамбала) насінняГотово до відправки
68 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння пажитника - фенугрек, шамбала, пажитник грецький

Пажитник сінний, або пажитник грецький, або шамбала - однорічна трав'яниста рослина сімейства бобових. Насіння пажитника має стійкий горіховий аромат і солодкувато-гіркий смак. Використовується насіння пажитника як ліки, прянощі та спеції.

Пажитник надзвичайно популярний в індійській, північноафриканській та близькосхідній кухнях. На вигляд нагадує гречку, тільки світло-бежевого відтінку. У сирому вигляді насіння досить тверде та гірке, але в процесі приготування смак трансформується і надає стравам насолоди та приємного аромату. Пажитник підходить для пророщування.

Пажитник використовується не тільки в кулінарії, але і як дієвий лікувальний засіб при захворюваннях серця, шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози, як відхаркувальний та протизапальний засіб при простудних захворюваннях. Корисні властивості спеції - тонізуюча, загальнозміцнююча, заспокійлива, спазмолітична, знижує рівень цукру в крові, виводить з організму токсини.

Хімічний склад насіння пажитника включає: рутин, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С і РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.

Насіння пажитника здавна застосовували як жарознижуючий та протизапальний засіб, вони обволікають стінки шлунка та сприяють рубцюванню виразок, молодим матусям рекомендують приймати пажитник для посилення лактації та загального зміцнення організму після пологів.

Насіння пажитника розтирають у дрібний порошок і додають у відомі приправи, такі як карі, хмелі-сунелі та аджику. Використовують для приготування різних підлив та соусів, супам на основі бобових вони надають пікантного горіхового присмаку. Часто додають у тісто для здобної випічки та напою – чай та сурогатну каву. Пророщене насіння пажитника використовують при приготуванні салатів, паст, начинок для пирогів.

Особливості виробництва пажитника

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання пажитника: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш фенугрек росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіже насіння пажитника з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування пажитника у кулінарії

Пажитник використовують як спецію і натуральний загущувач, для приготування популярних приправ каррі та хмелі-сунелі. Ефірні олії в його складі роблять їжу більш яскравою та насиченою на смак, але використовувати його потрібно в невеликих кількостях, оскільки він здатний затьмарити собою всі інші спеції в рецепті.

Фенугрек відмінно поєднується з картопляними, грибними, бобовими, м’ясними та рибними стравами. У подрібненому вигляді додається в салати та випічку. Гармонує з іншими сильними спеціями: коріандром, кмином, перцем, гвоздикою.

В Єгипті з пажитника роблять тонізуючий та освіжаючий жовтий чай, в який можна додавати корицю, фенхель, листочки кропиви, малини та кульбаби.

Пророщування пажитника

Щоб отримати проростки, насіння пажитника потрібно замочити на 8-12 годин у теплій чистій воді, яку потім злити. Помістити його в пророщувач або скляну баночку. Промивати двічі на день (насіння повинне бути вологим, але не залитим водою). Через 3-5 днів проростки можна буде вживати в їжу. Зберігати в холодильнику 2-3 дні.

Найкраще їсти проростки пажитника, коли їх довжина приблизно така ж, як і розмір насінинки. При більш тривалому пророщуванні вони будуть гірчити. Добова норма – 1 ч.л. на день. Їх можна змішувати з іншими видами проростків, поєднувати з фруктами, гарнірами, салатами, бутербродами, пастою, картоплею.

Проростки фенугрека корисні для печінки, шлунка та підшлункової залози, очищують організм від токсинів. При регулярному застосуванні можуть усунути запальні процеси в ШКТ.

Корисні властивості пажитника для оздоровлення

Насіння пажитника має протизапальні, антисептичні, протипухлинні та обволікаючі властивості. В давнину його використовували як жарознижуючий засіб. Здатне прискорювати метаболізм, нормалізувати жировий обмін.

  • Видільна система. Нейтралізація токсинів, виведення непотрібного слизу, користь для нирок. Нормалізація водного балансу.
  • Дихальна система. Відхаркувальна дія, прискорення загоєння слизової при хворобах горла. Боротьба з патогенними мікроорганізмами, що викликають застудні захворювання.
  • Травна система. Загоєння слизових ШКТ, профілактика виразок, гастритів. Користь при геморої та закрепах.
  • Нервова система. Поліпшення емоційного стану, настрою, пам’яті та уваги. Підвищення стресостійкості, заспокійливий ефект. Профілактика дегенерації нервових клітин.
  • Покривна система. Усунення висипань, алергічних реакцій, дерматитів. Прискорення регенерації шкіри, росту волосся та нігтів.
  • Опорно-рухова система. Профілактика захворювань суглобів, зміцнення кісток і м’язів, допомога в зрощенні кісток після травм і переломів.
  • Статева система. Зниження болю при менструаціях у жінок, користь при полікістозах. Ефективність при безплідді, в період менопаузи. Стимуляція статевої функції, поліпшення смерматогенезу в чоловіків.

Особливості вживання та зберігання пажитника

  • Для вагітних: не рекомендується, оскільки може стимулювати скорочення матки та викликати передчасні пологи.
  • Для годувальниць: покращує лактацію, сприяє швидкому відновленню в післяпологовий період.
  • Для дітей: не рекомендується до 10 років.
  • Для літніх людей: знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому, чистому, добре вентильованому місці подалі від прямих сонячних променів.

Протипоказання пажитника

Не вживати пажитник при внутрішніх кровотечах, індивідуальній реакції на продукт, підвищених показниках естрогену та пролактину у жінок, астмі. Не рекомендується за наявності ендокринних захворювань.

Перевищення рекомендованої норми може викликати розлад шлунку, зниження апетиту.

Корисний склад пажитника

  • Вітаміни: А, B1, B2, B6, B9, С, РР;
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій;
  • Корисні сполуки: незамінні амінокислоти (лізин, L-триптофан), ефірні олії, алкалоїди (тригонелін), антиоксиданти, сапоніни, фітоестрогени, лецитин.

Характеристики

  • Білки   23 г на 100 г продукту
  • Жири   6,4 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   58,3 г на 100 г продукту
  • Калорійність   323 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому чистому приміщенні при температурі від +4°С до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження насіння   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Тип спеційПажитник
УпаковкаПакет з крафт-паперу
Тип продукціїПосівний (насіння)
Інформація для замовлення
  • Ціна: 68 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner