Соняшникове жорнове борошно з насіння соняшника
126 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Соняшникове борошно жорнового помелу з ядра соняшника
Соняшникове борошно - високоякісний білковий продукт, що виходить з очищеного насіння соняшника. Перед помолом насіння знежирюють, тому головна перевага борошна – наявність чистого природного білка.
Соняшникове борошно відрізняється ніжним смаком і приємним ароматом насіння, воно досить світле і м'яке. Універсальне безглютенове борошно соняшника поєднується практично з кожним рецептом і додає стравам трохи природної насолоди.
Особливості виробництва соняшникового жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Соняхи ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії соняшникового жорнового борошна
Соняшникове борошно привнесе унікальний аромат у солодкі та солоні страви. Найчастіше його використовують разом із пшеничним (1:1) для випічки хліба, здобних булочок, кексів, пирогів і печива. Млинцям і оладкам воно надає горіхового смаку й прекрасної м’якої консистенції. Смачними виходять поєднання соняшникового борошна з кокосовим, мигдалевим або лляним.
Борошно ідеально підходить для загущення супів і збагачення смаку салатів, паштетів і соусів.
Примітка! Насіння соняшника містить хлорофіл, який вступає в реакцію з розпушувачем і харчовою содою, тому у випічці можуть з’явитися зелені вкраплення. Вони абсолютно безпечні!
КРЕКЕРИ З СОНЯШНИКОВИМ БОРОШНОМ
Крекери – не зовсім звична для нас випічка. Зате їх обожнюють у США, причому ще з початку XIX століття. В 1820-х роках у зв'язку з ідеями здорового харчування С. Грема набули поширення крекери з цільнозернового борошна.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно пшеничне цільнозернове – 1 скл.
- борошно соняшникове – 0,5 скл.
- сіль – щіпка
- кунжут – жменя
- коричневий цукор – 2 ст.л.
- кориця – на смак
- вода – 0,5 скл.
- олія соняшникова – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Змішати 2 види борошна з дрібкою солі, кунжутом, цукром.
- Поступово влити воду й олію.
- Замісити тісто, розкачати в корж. За допомогою формочок або ножа розрізати його на маленькі фігурки.
- Випікати при температурі 200°С 15-20 хвилин. Готовим крекерам дати охолонути, щоб вони стали хрусткими.
Корисні властивості соняшникового жорнового борошна
Борошно соняшникове рекомендують як загальнозміцнюючий засіб у сезон простудних і вірусних захворювань. Продукт має сильні антиоксидантні властивості, захищає мембрани клітин від ушкоджень, бореться із запаленнями в організмі.
- Ендокринна система. Підтримання імунітету. Профілактика герпетичної інфекції. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів і вироблення антитіл. Поліпшення ліпідного обміну та підтримання здорової ваги.
- Нервова система. Підтримання ЦНС у здоровому стані, захист мозку.
- Травна система. Стимуляція перистальтики. Живлення корисних бактерій кишечника.
- Покривна система. Зміцнення волосся та нігтів, оздоровлення шкіри.
- Видільна система. Виведення з організму токсинів.
Особливості вживання та зберігання соняшникового жорнового борошна
- Для вагітних та годувальниць: у помірних кількостях корисне матері й дитині. Під час лактації підвищує жирність молока (але може бути причиною кольок у дитини).
- Для дітей: корисне в помірних кількостях.
- Зберігання: до 6 місяців у герметичному контейнері в холодильнику, оскільки борошно містить жир і схильне до згіркнення.
Протипоказання соняшникового жорнового борошна
Продукт може викликати алергічні реакції.
Соняшникове борошно не рекомендується вживати при подагрі, запаленнях шлунку і кишечника, щоб уникнути загострень.
Не варто зловживати соняшниковим борошном людям із зайвою вагою, оскільки продукт дуже калорійний.
Корисний склад соняшникового жорнового борошна
- Вітаміни: бета-каротин, E, C, група B.
- Біологічно значущі елементи: кальцій, калій, залізо, натрій, магній, фосфор, цинк, селен, мідь, марганець.
- Корисні сполуки: метіонін, фенольні кислоти, флавоноїди, хлорофіл.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 48,1 г на 100 г
- Жири 12 г на 100 г
- Вуглеводи 30,6 г на 100 г
- Калорійність 423 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 1 кг |
Культура | Соняшник |
- Ціна: 126 ₴/упаковка