Гірчичне жорнове борошно
132 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Гірчичне жорнове борошно
Гірчичне борошно – органічний продукт, який стане родзинкою ваших страв. Борошно широко використовується в кулінарії, медицині та косметології. Продукт виготовляється методом подрібнення насіння на кам'яних жорнах, тому має всі корисні властивості гірчичного насіння. На смак борошно досить пікантне і підійде для додавання до страв у невеликих кількостях.
Особливості виробництва гірчичного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша гірчиця вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії гірчичного жорнового борошна
Використовуйте як інгредієнт гострих соусів (майонезу, гірчиці та ін.), а також у якості приправи до холодних і гарячих м'ясних страв, салатів, запіканок, при засолюванні та консервуванні овочів та риби. Це природний консервант і антисептик.
Якщо ви любите гостру азіатську кухню – гірчичне борошно вам просто необхідне!
Невелику кількість продукту можна додавати у випічку, якщо вона передбачає пікантний присмак і гостроту.
КОРЖІ-ЛАВАШІ НА ГІРЧИЧНОМУ БОРОШНІ
Гірчичне борошно додасть особливої пікантності звичайним коржам. Їх можна їсти замість хліба або загорнути в них несолодку начинку, як у лаваш.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вода – 200 мл
- борошно пшеничне – 200 г
- борошно гірчичне – 1 ч.л.
- рослинна олія – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Воду довести до кипіння.
- З’єднати в глибокій тарі пшеничне та гірчичне борошно, добре перемішати. Поступово вливаючи воду, замісити тісто.
- Додати олію, перемішати.
- Дати тісту постояти й охолонути.
- Поверхню столу присипати борошном. Відщипувати від тіста невеликі шматочки й тонко розкачувати в круглу або квадратну форму.
- Обсмажувати коржі на сухій сковороді з двох сторін до появи рум’яних цяток.
- Готові коржі можна додатково змастити вершковим маслом.
Корисні властивості гірчичного жорнового борошна
Гірчичне борошно має потужні протизапальні та антисептичні властивості, чинить позитивний вплив на організм і продовжує молодість.
- Нервова система. Поліпшення зору та загального психологічного стану. Усунення безсоння та головного болю.
- Покривна система. Омолоджуючий ефект для шкіри, запобігання появі зморшок. Зігріваюча дія при зовнішньому застосуванні.
- Травна система. Налагодження травлення та поліпшення апетиту.
- Видільна система. Виведення токсинів і солей з організму.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток.
- Дихальна система. Лікування застудних захворювань як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні. Усунення кашлю та інших респіраторних захворювань.
Особливості вживання та зберігання гірчичного жорнового борошна
- Для вагітних: дуже корисне в невеликих кількостях, особливо в сезон застудних захворювань у якості профілактики та ліків (замість хімічних препаратів). Також показане при запорах і зниженні апетиту. Не рекомендується зовнішнє застосування.
- Для дітей: дітям дошкільного віку їсти гірчицю не рекомендується. Не застосовувати зовнішньо до 1 року.
- Зберігання: 6 місяців у сухому темному місці.
Протипоказання гірчичного жорнового борошна
Вживати з обережністю при індивідуальній непереносимості, хворобах нирок, туберкульозі.
Корисний склад гірчичного жорнового борошна
- Жирні кислоти: омега-3.
- Вітаміни: A, B, D, E.
- Біологічно значущі елементи: кальцій, натрій, цинк, залізо, фосфор, магній, калій.
- Корисні сполуки: природні антибіотики, фітонутрієнти.
Характеристики
- Білки 37,1 г на 100 г
- Жири 11,1 г на 100 г
- Вуглеводи 32,6 г на 100 г
- Калорійність 378 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 132 ₴/упаковка