Рис басматі білий довгозерний
50 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Білий рис басматі довгозерний
Басматі (пер. з хінді – “ароматний, запашний”) – популярний і вишуканий сорт рису. Його подовжені зернятка мають приємний молочний запах, розсипчастість і м’який смак. Вирощується біля підніжжя Гімалаїв у виняткових кліматичних і грунтових умовах. Менш корисний, ніж бурий неочищений басматі, але зате легше перетравлюється. Ідеально підходить для плову. Може використовуватися для приготування білого рисового борошна.
Корисні властивості індійського рису басматі обумовлені наявністю у його складі вітамінів, макро- та мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму. Фолієва кислота, що міститься в ньому, в першу чергу важлива для вагітних жінок.
Басматі містить багато клітковини, яка очищає кишечник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові. Крохмалю в цьому рисі теж багато. Він перетравлюється та засвоюється поступово, що сприяє регулюванню цукру в крові, а це важливо для людей з діабетом.
Завдяки тому, що цей сорт рису не дратує, а навпаки, обволікає слизову оболонку шлунка, його можна вживати людям з гастритом і виразкою. Містить басмати незамінні для організму кислоти та селен. Крім того, до його складу входять калій - мінерал, важливий для роботи серцево-судинної системи, та фосфор, необхідний для відновлення кісткової тканини. Вживаючи цей вид рису, людина забезпечує надходження до організму необхідної глюкози.
До складу рису басматі входить багато амілази, тому його варто вживати людям з недостатністю підшлункової залози, муковісцидозом (ураженням залоз внутрішньої секреції), а також при гострому хронічному гепатиті та токсикозі у вагітних. Рекомендується включати його в раціон людям із проблемами нирок та серця, оскільки він виводить із організму зайву сіль.
Особливості постачання білого рису басматі
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов’язкові умови закупівлі зерна імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям продукцію найкращої якості.
- Зберігання. Рис очищається, підсушується та зберігається у відповідності з усіма санітарними нормами. Фасується лише в день замовлення. Таким чином покупець отримує свіжий білий рис басматі з останнього врожаю.
- Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається замовнику.
Застосування в кулінарії білого рису басматі
Басматі використовують тоді, коли потрібно отримати розсипчасту структуру страви, будь то гарнір, плов, каррі, бір’яні або солодка рисова каша (правильне співвідношення рису та води в цьому випадку – 1:1,5).
Рис поєднують із бобовими, горіхами (особливо смачно з мигдалем), родзинками, прянощами (часто – з куркумою, шафраном і свіжим імбиром), кокосовим молоком. Басматі відмінно вбирає в себе запах овочів і спецій, тому часто використовується як основа для фаршу, інгредієнт салатів, супів і котлет.
Корисні властивості білого рису басматі
Користь рису басматі, крім наведених нижче характеристик, полягає ще й у дієтичності. Наявність грубих волокон допомагає надовго отримати відчуття ситості та знизити апетит. Продукт рекомендується поєднувати з овочами та фруктами, що ще більше підвищить його цінність.
- Видільна система. Виведення зайвої солі та очищення організму від токсинів.
- Кровоносна система. Зниження артеріального тиску та холестерину, ризиків інфаркту та інсульту. Зміцнення серцевого м’язу. Профілактика анемії.
- Травна система. Обволікаючий ефект, полегшення стану при гастритах, ентероколіті, виразковій хворобі. Стимуляція травлення, оздоровлення печінки.
- Нервова система. Поліпшення роботи мозку, нормалізація сну. Заспокійлива та розслаблююча дія.
- Опорно-рухова система. Сприяння швидкому відновленню кісткової тканини після переломів і тріщин.
- Ендокринна система. Нормалізація рівня цукру в крові. Підвищення імунного захисту організму та метаболізму. Запобігання розвитку інфекцій і запалень.
- Дихальна система. Користь при муковісцидозі.
Особливості вживання та зберігання білого рису басматі
- Для вагітних: рекомендується через наявність фолієвої кислоти й амілази, допомагає зменшити прояви токсикозу.
- Для дітей: рекомендується з 3-річного віку за відсутності алергічних реакцій.
- Для діабетиків: показаний як продукт з низьким глікемічним індексом (набагато нижчим, ніж в інших видів білого рису).
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
Протипоказання білого рису басматі
Не вживати при індивідуальній непереносимості та не перевищувати рекомендовану норму. Не рекомендується до вживання при схильності до запорів.
Підвищене споживання білого рису може підвищити ризик діабету 2 типу та метаболічного синдрому. Фактори ризику: підвищений кров’яний тиск, високий рівень цукру в крові та/або тригліцеридів, зайва вага, низький рівень “хорошого” холестерину. Тому за наявності хронічних захворювань необхідна консультація лікаря.
Корисний склад білого рису басматі
- Вітаміни: В1, B2, B3, B6, B9, Е;
- Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, селен, цинк, залізо, фосфор, мідь;
- Корисні сполуки: ферменти (амілаза).
Характеристики
- Білки 10 г на 100 г продукту
- Жири 0,39 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 79 г на 100 г продукту
- Калорійність 359 Ккал на 100 г продукту
- Застосування у кулінарії, медицині
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°C до +18°C
- Країна походження зерна Індія
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вид крупи | Рисова |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Колір | Білий |
Сорт/Гібрид | Басмати |
- Ціна: 50 ₴/упаковка