Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
843 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Борошно гострого перцю чилі - приправа, спеція, порошок

176 ₴/упаковка

  • Немає в наявності
Борошно гострого перцю чилі - приправа, спеція, порошок
Борошно гострого перцю чилі - приправа, спеція, порошокНемає в наявності
176 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Жорнове борошно червоного перцю чилі - приправа, спеція, порошок

Борошно перцю чилі - приправа, яку виробляють із насіння червоного перцю чилі після віджиму олії. Використовувати як спецію потрібно в дуже невеликих кількостях для надання гостроти та пікантності стравам. Це популярний інгредієнт мексиканської, китайської, індійської, корейської та тайської кухні. Також може застосовуватися зовнішньо для медичних та косметологічних цілей.

Перець червоний мелений - пряність, гостра спеція, виготовлена з гірких сортів стручкового перцю. Користь перцю чилі криється в багатому вітамінному, антиоксидантному складі та активному компоненті – капсаїцині.

Червоний мелений перець чилі має сильний пряний аромат і пекучий смак. Це одна з найпопулярніших прянощів серед усього сімейства перцевих, відома протягом багатьох століть і широко використовується в багатьох національних кухнях.

Порошок червоного перцю чилі містить у собі головну складову червоного перцю - капсаїцин. Цей компонент діє як антиоксидант, перешкоджаючи розвитку цукрового діабету та раку. Також цей елемент прискорює процес перетравлення їжі.

Особливості виробництва жорнового борошна перцю чилі

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки перцю та документи, що підтверджують відповідність продукції санітарним нормам та якості.

  • Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії жорнового борошна перцю чилі

Використовуйте у невеликих кількостях як гостру приправу.

Борошно перцю чилі додають до гострих соусів, аджики, супів (особливо томатного та рибного), гуляшу, використовують для приготування риби, квасолі, капусти й рису. Борошно чудово доповнює тісто для хліба та солоних пирогів. Прекрасно поєднується з такими приправами як кмин, цибуля, часниковий порошок.

Дуже цікаве поєднання кисломолочних продуктів з гострим смаком чилі-борошна та іншими ароматичними приправами. А щіпка борошна у гарячому какао чи каві надасть напою неймовірно бадьорого ефекту й гостреньких ноток. Великою популярністю користується шоколад з чилі.

ОВОЧЕВА ПІЦА З БОРОШНОМ ПЕРЦЮ ЧИЛІ

Цей варіант піци обов’язково оцінять любителі гостренького. Додавання борошна червоного перцю додасть страві особливої пікантності, користі, більш високої засвоюваності та незвичайного аромату. Приготувати таку піцу можна навіть на сковороді.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • капуста білокачанна – 80 г
  • яйце куряче – 1 шт.
  • борошно рисове – 15 г
  • борошно пшеничне цільнозернове – 15 г
  • борошно перцю чилі – 1 ч.л.
  • вода – 50 г
  • сіль – на смак
  • овочі для начинки – на вибір
  • соус – на вибір
  • олія рослинна для смаження.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Яйце змішати з сіллю, водою, всіма видами борошна, замісити однорідне тісто.
  2. Дно розігрітої сковороди змастити олією.
  3. Капусту нашаткувати й викласти на сковороду, залити зверху тістом.
  4. Коли одна сторона підрум’яниться, перевернути капустяний млинець і обсмажити з іншого боку.
  5. Отриману піцу змастити улюбленим соусом.
  6. Викласти на неї начинку з овочів (це можуть бути тушковані гриби, помідори, зелень, кукурудза та ін.).

Корисні властивості жорнового борошна перцю чилі

Активний компонент капсаїцин у складі гострого перцю характеризується, в першу чергу, антибактеріальними та знеболюючими властивостями, а також масовим знищенням злоякісних клітин. Борошно можна використовувати зовнішньо для антицелюлітних обгортань, масок для росту волосся, зниження м'язового та суглобового болю.

  • Кровоносна система. Зменшення агрегації холестерину, запобігання утворенню тромбів.
  • Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Прискорення метаболізму. Зниження ризику гіперінсулінемії.
  • Дихальна система. Запобігання синуситу. Профілактика та лікування ГРВІ, бронхіальної астми.
  • Нервова система. Підтримка та поліпшення зору та здоров'я очей. Нейропротекторний потенціал. Допомога при безсонні. Сприяння виробленню ендорфіну та зниження стресу.
  • Травна система. Поліпшення травних властивостей ШКТ. Допомога із засвоєнням корисних речовин. Сприяння зниженню ваги. Лікування гепатитів різної етіології.
  • Покривна система. Знеболюючий ефект при хворобливих дерматологічних станах. Підтримання здоров’я слизових оболонок. Прискорення росту волосся. Лікування оперізувального лишаю.

Особливості вживання та зберігання жорнового борошна перцю чилі

Під час використання борошна перцю чилі постарайтеся не доторкатися до очей і носа, щоб уникнути печіння.

  • Для вагітних: корисне у помірних дозах за відсутності протипоказань.
  • Для дітей: педіатри не рекомендують гострі продукти дітям до 7 років, щоб уникнути подразнення слизових, порушення мікроелементного балансу та виникнення алергічних реакцій.
  • Зберігання: до 6 місяців у герметичній тарі та прохолоді, аби не втрачалися смакові якості.

Протипоказання жорнового борошна перцю чилі

Слід утриматися від вживання борошна перцю чилі при:

  • захворюваннях ШКТ (виразках, колітах, гастритах з підвищеною кислотністю);
  • прийомі седативних, гіпотензивних і кроворозріджуючих препаратів (борошно чилі може посилити їх дію);
  • підвищеній пітливості.

Корисний склад жорнового борошна перцю чилі

  • Вітаміни: A, B, C.
  • Корисні сполуки: капсаїцин, лютеїн, синапова кислота, ферулова кислота.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, фосфор, калій, залізо, мідь, цинк, йод.

Характеристики

  • Білки   10,58 г на 100 г
  • Жири   3,83 г на 100 г
  • Вуглеводи   26,86 г на 100 г
  • Калорійність   124 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження насіння   Індія

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Термін придатності6 міс
Упаковка
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 176 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner