Жорнове борошно з насіння чіа
Борошно чіа - натуральний продукт, отриманий шляхом подрібнення знежиреного насіння чіа на кам'яних жорновах. У ньому збережено максимум корисних речовин - вітаміни, амінокислоти, клітковина, мінерали тощо.
Борошно насіння чіа підходить для здорового дієтичного харчування, покращує травлення та прискорює обмін речовин, очищає організм від шлаків та токсинів, рекомендоване людям з непереносимістю глютена. На смак нейтральне, із легким горіховим відтінком. Продукт має попит у сироїдській та вегетаріанській кухні.
Особливості виробництва жорнового борошна насіння чіа
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки чіа та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна насіння чіа
Борошно чіа можна використовувати у поєднанні з іншим борошном для солодкої та солоної випічки (хліба, кексів, печива, млинців, гречаників), як загущувач рідких страв або корисне доповнення до салатів, смузі та коктейлів.
Можна змішати борошно з панірувальними сухарями, щоб покрити курку або рибу перед обсмаженням.
КОРИСНЕ ПЕЧИВО З БОРОШНОМ ЧІА
З борошном чіа можна приготувати м'яке та розсипчасте печиво. У ньому багато білку й інших поживних речовин, тому воно досить корисне на сніданок!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно кукурудзяне – ⅔ скл.
- борошно з насіння чіа – ⅓ скл.
- кукурудзяний крохмаль – ¼ скл.
- яйця – 3 шт.
- цукор коричневий – ½ скл.
- родзинки – 100 г
- волоські горіхи – 100 г
- ванілін – 1 пакетик.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Яйця збити з цукром.
- Додати ванілін, борошно з крохмалем і перемішати.
- У готову суміш додати запарені родзинки й товчені волоські горіхи.
- Отримане тісто викласти на змащене маслом деко й поставити у розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі 180°C.
- Готовий гарячий пласт нарізати на ромбики або квадратики і зняти з дека.
Корисні властивості жорнового борошна насіння чіа
Борошно чіа містить безліч потужних антиоксидантів, які можуть знизити ризик хронічних захворювань, хвороб серця та раку.
- Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та зниження кров'яного тиску. Боротьба з анемією.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові, усунення чинників ризику розвитку діабету, зниження інсулінорезистентності. Стабілізація ваги. Посилення імунного захисту.
- Травна система. Очищуючий і детоксикуючий ефект. Позитивний вплив на шлунок і мікрофлору кишечника.
- Покривна система. Прискорення регенерації тканин.
- Статева система. Відновлення та підвищення рівня тестостерону у чоловіків.
- Опорно-рухова система. Відновлення м'язової тканини. Підтримання здоров'я кісток і профілактика остеопорозу.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна насіння чіа
- Для вагітних: корисно вживати у помірних кількостях.
- Для дітей: можна починати давати з однорічного віку.
- Зберігання: до 6 місяців у сухому прохолодному місці, бажано в герметичній тарі.
Протипоказання жорнового борошна насіння чіа
Індивідуальна непереносимість.
У великих дозах продукти з насіння чіа можуть розріджувати кров і знижувати засвоєння деяких мінералів.
Корисний склад жорнового борошна насіння чіа
- Вітаміни: група B, C, E.
- Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, залізо, фосфор, мідь, марганець, селен.
- Корисні сполуки: жирні кислоти, аспарагінова кислота, хлорогенова кислота, кавова кислота, кверцетин, кемпферол.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 18 г на 100 г
- Жири 6 г на 100 г
- Вуглеводи 20 г на 100 г
- Калорійність 232 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Перу
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 406 ₴/упаковка