Кедрові горіхи очищені (ядро)
312 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Кедрові горіхи очищені (ядро)
Кедрові горішки - це насіння з шишок кедрової сосни, які незмінно входять до всіх рейтингів найцінніших горіхів світу.
Кедрові горіхи – очищені та підсушені (несмажені) ядра преміум якості кедрової сосни з Італії. Їх характерний досить великий розмір, м'якість, кремовий колір, яскравий маслянистий смак. Кедрові горіхи одні з найдорожчих горіхів – через тривалий час вирощування та трудомісткого процесу очищення.
Користь кедрових горіхів обумовлена їх складом, багатим на цінні для організму людини речовини. Вони містять вітаміни В1, В2, В4, В7, РР, E, К, а також магній, калій, мідь, марганець, фосфор.
Кедрові горіхи знижують рівень холестерину, зміцнюють кровоносну систему, зменшують навантаження на серцевий м'яз. Вітамін К, що входить до складу горішків, покращує згортання крові. Високий вміст магнію допомагає знизити артеріальний тиск та зменшує ризик розвитку деяких видів раку. Високоякісний білок швидко засвоюється, а харчові волокна стимулюють перистальтику кишечника та вироблення травних ферментів.
Особливості постачання кедрових горіхів
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки горіхів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм, очищується та фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі ядра кедрових шишок з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Застосування в кулінарії кедрових горіхів
Горішки додають в салати, холодні закуски, м’ясні страви, піцу, вітамінні суміші, випічку, десерти та смузі. Найзнаменитіший рецепт, де використовуються кедрові горіхи, – соус песто.
В Італії з кедровими насінням готують "бабусин торт", в Іспанії – марципанові тістечка, в близькосхідній кухні – хумус і пахлаву, на півдні США – кедрову каву.
З насіння кедрової сосни виходить смачна олія та рослинне молоко.
САЛАТ З КЕДРОВИМИ ГОРІШКАМИ
Кедрові горішки часто використовуються як топінг для овочевих і зелених салатів. Це не лише покращує аромат і смак страви, а й надає їй додаткової поживності.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- огірок – 1 шт.
- помідор – 1-2 шт.
- морква (середня) – 1 шт.
- листя салату – 3 шт.
- кедрові горіхи – 50 г
- оливкова олія – 2 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- гірчиця – 0,5 ч.л.
- сіль і перець – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Огірок, помідори та листя салату добре промити та накришити.
- Моркву очистити й натерти на тертці. З’єднати овочі.
- Заправити гірчицею, олією, лимонним соком, сіллю та перцем.
- Посипати салат горішками кедру та гарненько перемішати.
Корисні та лікувальні властивості кедрових горіхів
Кедрові горіхи – унікальний продукт із багатим спектром цілющих властивостей. Вони допомагають контролювати апетит, забезпечують енергією та зберігають молодість організму.
- Кровоносна система. Поліпшення станів при ішемічній хворобі серця, атеросклерозі, підвищеному тиску. Профілактика варикозу, анемії, інсультів, інфарктів. Зниження рівня холестерину в крові.
- Ендокринна система. Користь при імунодефіцитних станах. Регуляція гормонального фону.
- Нервова система. Підтримка пам’яті, роботи мозку та мислення, нормалізація настрою. Боротьба з безсонням, втомою, головним болем.
- Травна система. Зниження кислотності шлунку та усунення супутніх проблем. Користь при гастриті, хронічному панкреатиті, виразці шлунку.
- Покривна система. Усунення або полегшення перебігу дерматитів, фурункулів, екземи, псоріазу, діатезу (застосовуються як зовнішній засіб у вигляді горіхової кашки). Поліпшення стану волосся та нігтів.
- Статева система. Профілактика проблем із потенцією у чоловіків. Допомога при деяких формах безпліддя.
- Опорно-рухова система. Сприятливий вплив при артриті, ревматизмі, дитячому рахіті.
- Видільна система. Допомога при захворюваннях сечовивідних шляхів, нирок. Виведення радіонуклідів та важких металів.
Особливості вживання та зберігання кедрових горіхів
- Для вагітних і годувальниць: корисні та рекомендовані, підвищують жирність молока.
- Для дітей: корисні для хорошого розумового й фізичного розвитку. Для малюків краще подрібнювати, оскільки через маленькі розміри є ризик потрапляння горішків у дихальні шляхи.
- Зберігання: максимум 6 місяців у скляній закритій банці, подалі від світла та вологи. Можна заморозити.
- Добова норма: 20-40 г (1-2 ст.л.).
Протипоказання кедрових горіхів
Не вживати при індивідуальній непереносимості та не перевищувати норму при зайвій вазі. При надмірному вживанні можливі небажані реакції з боку ШКТ.
Кедрові горішки протипоказані при жовчнокам’яній хворобі, холециститі, дискінезії жовчовивідних шляхів.
Корисний склад кедрових горіхів
- Вітаміни: A, C, Е, В1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, K.
- Біологічно значущі елементи: марганець, мідь, калій, магній, фосфор, залізо, кобальт, цинк, кальцій.
- Корисні сполуки: глюкоза, фруктоза, пентозани, жирні кислоти, лютеїн.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 27 г на 100 г продукту
- Жири 68,4 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 33 г на 100 г продукту
- Калорійність 673 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання 6 міс. у темному місці при температурі від +4°С до +18°С
- Країна походження горіхів Італія
Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Тип | Кедрові горіхи |
Фасовка | Пакет |
Тип обробки | Сирий |
Упаковка | |
Вага, г | 100 г |
- Ціна: 312 ₴/упаковка