Гречка коричнева обсмажена, крупа гречана ядриця
32 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Гречка смажена коричнева - гречана крупа ядриця натуральна
Гречка – справжній символ здорової їжі, у її складі понад 50 цінних речовин. Гречана крупа - один із лідерів за вмістом рослинного білка (більше лише у бобових), більше того, білок добре засвоюється.
Гречка - це обсмажена крупа коричневого кольору з дуже апетитним ароматом, властивим їй як у сирому, так і приготованому вигляді. У порівнянні з зеленою гречкою, має більш високу калорійність, покращені смакові якості і більш тривалий термін зберігання, але трохи меншу засвоюваність. Може використовуватися для приготування гречаного борошна. Не підходить для пророщування.
У складі гречаної крупи міститься багато корисних речовин. Залізо підвищує гемоглобін і допомагає при анемії, калій зміцнює стінки судин і разом з фосфором підтримує стан кісткових тканин, магній благотворно впливає на ендокринну та серцево-судинну системи, флавоніди зміцнюють судини, знижують рівень холестерину та нормалізують артеріальний тиск, антиоксиданти (фенольна кислота та селен) регулюють рівень холестерину та допомагають роботі імунної системи, а також виводять з організму вільні радикали.
Гречка містить усі вісім незамінних амінокислот (триптофан, лізин, метіонін, валін, треонін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін), причому у великій кількості. Серед рослинних продуктів більше тільки в сої та бобових, зате з гречки вони краще засвоюються. Крім цього, у гречці багато цинку, міді, марганцю, фолієвої кислоти, вітамінів B1, B2 та РР.
Гречка благотворно впливає на роботу травної системи – у ній багато клітковини, яка покращує травлення, секреторну функцію печінки та підшлункової залози. Крім того, за рахунок високого вмісту білка та невеликої калорійності гречка корисна при дієті – вона надовго дарує відчуття ситості, і вам довше не хочеться їсти.
Особливості виробництва обсмаженої гречки
Ми ретельно контролюємо весь процес поставки гречки: від догляду за рослиною до фасування.
- Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються. Після збору врожаю крупа просушується і обсмажується, набуваючи горіхового смаку та коричневого кольору.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжу гречану крупу з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування в кулінарії обсмаженої гречки
Найпопулярніший спосіб приготування – відварити крупу у воді або на пару. Такий гарнір виходить розсипчастим, з тонким горіховим ароматом, властивим тільки обсмаженим ядрам. Крім цього, з гречки готують смачні котлети, супи, салати, запіканки, грінки, гранолу та навіть десерти.
Гречка прекрасно поєднується з грибами, морквою, цибулею, спаржею, яблуками, яйцями, м’ясом і молоком.
СОЛОДКА ГРЕЧКА З БАНАНАМИ
Гречка – дуже доброзичлива крупа, що знаходить спільну мову з різними смаками. Спробуйте приготувати її з фруктами та родзинками – напевно такий варіант більше сподобається дітям, ніж класична гречка. З добавками та спеціями можна експериментувати, підбираючи улюблене поєднання.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- обсмажена гречка – 180 г
- банани – 2 шт.
- вода – 400 мл
- родзинки – 30 г
- кленовий сироп – 2-3 ст.л.
- ваніль – щіпка
- вершки або молоко (можна рослинне) – 50-80 мл
- мелена кориця – щіпка
- консервовані персики – 1-2 шт.
- сіль – на смак
- горішки – для прикраси.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Родзинки залити теплою водою та залишити на 20 хвилин.
- Закип’ятити ледь підсолену воду. Всипати промиту гречку, додати кленовий сироп, корицю, ваніль. Довести повторно до кипіння. Зменшити вогонь до слабкого і варити 10 хвилин під кришкою. Потім перемішати та “підсушити” гречку без кришки, щоби вся рідина випарувалася.
- Додати вершки або молоко. Ще раз довести до кипіння, всипати родзинки. Прогріти 1-2 хвилини, помішуючи.
- Банани нарізати кружечками, персики – тонкими часточками, горішки крупно порубати. Банани можна трохи обсмажити на вершковому маслі.
- Розкласти кашу по мисках, додати фрукти та горішки. Трошки “припудрити” меленою корицею.
Пророщування обсмаженої гречки
Обсмажена гречана крупа не підходить для пророщування.
Корисні властивості обсмаженої гречки для оздоровлення
Регулярне вживання гречки допомагає очистити лімфатичну систему, вивести з організму важкі метали та схуднути. Дуже корисна діабетикам і тим, хто страждає на целіакію. Наповнена антиоксидантами, які захищають клітини від ушкоджень.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові. Зміцнення імунітету.
- Кровоносна система. Зміцнення капілярів, зменшення кількості поганого холестерину, оновлення крові. Профілактика варикозу, залізодефіциту. Допомога при ІХС, нестабільному тиску, тромбофлебіті.
- Травна система. Детоксикація печінки та кишечника, усунення запорів. Оздоровлення роботи підшлункової залози. Пробіотичні властивості.
- Нервова система. Користь для сну, усунення занепокоєнь і депресії, підвищення рівня дофаміну. Поліпшення зору, профілактика глаукоми, зниження внутрішньоочного тиску.
- Покривна система. Омолоджуюча дію на шкіру, швидке загоєння запальних процесів на слизових.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримка міцності зубів і кісток. Сприяння росту м'язів.
Особливості вживання та зберігання обсмаженої гречки
- Для вагітних: дуже корисна за рахунок фолієвої кислоти та заліза у складі, здатна знижувати токсикоз і запобігати набору ваги (але в помірних кількостях і при відсутності алергічних реакцій).
- Для дітей: рекомендується з 2 років, корисна як гіпоалергенний і безглютеновий продукт.
- Термін зберігання: не більше 12 місяців у сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів і сторонніх запахів.
- Добова норма: близько 150-200 г.
Протипоказання обсмаженої гречки
Протипоказана при виразках шлунку та запорах, підвищеному згортанні крові, індивідуальній непереносимості, хворобах нирок. Через пуринові основи може нашкодити хворим на подагру.
Корисний склад обсмаженої гречки
- Вітаміни: A, B1, B2, B4, B6, B9, E, H, PP;
- Біологічно значущі елементи: залізо, йод, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор, цинк;
- Корисні сполуки: 8 незамінних амінокислот, органічні кислоти (щавлева, яблучна, малеїнова), клітковина.
Характеристики
- Білки 13,25 г на 100 г продукту
- Жири 3,4 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 71,5 г на 100 г продукту
- Калорійність 343 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
- Додаткова інформація вирощена без застосування агрохімії, екологічно чиста
- Країна походження насіння Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид крупи | Гречана |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Колір | Коричневий |
Упаковка | |
Вага, г | 250 г |
- Ціна: 32 ₴/упаковка