Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
815 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Кмин звичайний

20 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Кмин звичайний
Кмин звичайнийГотово до відправки
20 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння кмину звичайного

Насіння кмину - смачна приправа з вираженим терпким, пряним ароматом, який неможливо ні з чим переплутати.

Кмин звичайний - запашна спеція у вигляді насіння. Найхлібніша спеція, втім, широко застосовується у всіх категоріях страв, а також медицині. Кмин має легкий пекучий смак і сильний пряний аромат. Спеція насіння кмину збуджує апетит і сприяє травленню, тому його кладуть у складні страви з бобових.

Насіння кмину зазвичай використовують цілком, не подрібнюючи. Вони мають теплий землистий смак та аромат з відтінком фенхелю або анісу, який походить від ефірних олій. Якщо порівнювати з куміном (зірою) або фенхелем, то кмин має гостріший перцевий присмак. Часто використовується при випіканні хліба, особливо житнього.

Серед основних цілющих властивостей кмину звичайного – покращення травлення та усунення запальних процесів в організмі.

Насіння кмину стимулює роботу вилочкової залози, яка відповідає за роботу всієї імунної системи, покращує кровообіг, роботу нирок та печінки. Найпростіший спосіб - просто пожувати трохи нагріте насіння, запивши водою. Якщо у вас болить горло, пийте імбирний чай із додаванням кмину. Відвари з кмину знімають головний та вушний біль. Кмин освіжає дихання. Відновлює обмін речовин. Відмінна профілактика від багатьох хвороб та підтримка організму.

Кмин неймовірно популярний при маринуванні та засолюванні овочів. Центрально-європейський кмин має смак, близький до анісу, що робить його придатним для різних видів крекерів, хліба, карі, сиру. Прекрасно поєднується з овочами – картоплею, капустою, буряком, морквою, а також з грибами. Також може бути використаний у салатах із свіжих овочів. Додають кмин за 15-20 хвилин до закінчення приготування гарячої страви.

Особливості постачання кмину звичайного

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов’язкові умови покупки насіння імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, щоб запропонувати покупцям продукцію найвищої якості.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжий кмин з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії кмину звичайного

Кмин можна використовувати в десертах, лікерах, запіканках та інших продуктах. Його анісові та цитрусові тони чудово доповнюють як пікантні, так і солодкі страви. Ідеально підходить як приправа до хліба, особливо житнього. Надає глибину смаку овочам: картоплі, капусті, моркві, броколі та бурякам.

Застосовується у різних європейських кухнях та стравах, наприклад у квашеній капусті та британському пирозі. В австрійській кухні кмин використовують для приправи до яловичини, у німецькій – до свинини, в угорській – до гуляшу. У латиській кухні в кисломолочний сир “Яні” додають цільне насіння. Також його використовують при приготуванні сирів Мюнстер і Гауда, де кмин своєю гостротою компенсує їхню жирність.

Продукт підходить для приготування кминової олії.

ТУШКОВАНА КАПУСТА З КМИНОМ

Це чудовий гарнір до будь-якої страви. Приємний смак та гостроту забезпечують оцет, цукор та насіння кмину. Наприкінці приготування можна додати ще трохи вершкового масла для яскравішого смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • масло вершкове – 2 ст.л.
  • капуста – ½ качана
  • цибуля – ½ шт.
  • вода – 1 скл.
  • оцет – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • насіння кмину – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. З капусти видалити серцевину та нарізати скибочками товщиною 0,5 см. Таким же чином подрібнити половинку цибулини.
  2. На середньому вогні розтопити вершкове масло у глибокій сковороді чи каструлі.
  3. Обсмажити цибулю та капусту до прозорості цибулі.
  4. Залити водою й одразу додати оцет, цукор, кмин і сіль.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму та готувати 20-25 хвилин до м’якості капусти, періодично помішуючи.

Пророщування кмину звичайного

Кмин звичайний не застосовують для пророщування.

Корисні властивості кмину звичайного

Кмин особливо хороший для травлення, але має й інші переваги для здоров’я. Згідно з деякими дослідженнями, насіння та олія допомагають безпечно знизити запальні процеси в організмі. Популярними лікувальними засобами є чай з кмином, теплі компреси або припарки безпосередньо на шкіру або хворе місце.

  • Травна система. Усунення симптомів поганого травлення та кишкових розладів, включаючи печію, здуття живота, гази, втрату апетиту та легкі спазми шлунка, запори. Блокування росту шкідливих бактерій.
  • Кровоносна система. Зниження ризику захворювань серця, атеросклерозу, підвищеного тиску.
  • Дихальна система. Допомога з виведенням мокротиння, усунення задишки при астмі (при вживанні кминового чаю).
  • Ендокринна система. Істотне зниження рівня цукру в крові. Сприяння зниженню ваги.
  • Нервова система. Поліпшення якості сну. Заспокійлива дія.
  • Статева система. Допомога при менструальних спазмах.
  • Покривна система. Зменшення появи зморшок, збереження еластичності шкіри та молодості.

Особливості вживання та зберігання кмину звичайного

  • Для вагітних: слід уникати вживання насіння кмину у великих кількостях, щоб запобігти небажаним наслідкам.
  • Для годувальниць: у помірних кількостях допомагає збільшити притік грудного молока, усуває коліки у немовлят.
  • Для дітей: безпечний, додається деякими виробниками у дитяче харчування від 4 міс.
  • Зберігання: 1 рік у сухому темному місці.

Протипоказання кмину звичайного

Як добавка до їжі кмин практично безпечний. Можуть бути побічні ефекти від похідних продуктів – кминової олії, лікувальних настоянок та мазей.

Слід уникати вживання кмину людям з дисфункцією печінки або жовчного міхура, оскільки він може перешкоджати випорожненню протоків. Не рекомендується вживання кмину перед хірургічними втручаннями.

Якщо ви не впевнені, чи безпечний для вас кмин, проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Корисний склад кмину звичайного

  • Вітаміни: еквівалент вітаміну А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, фосфор, магній, калій, цинк, кальцій, натрій.
  • Корисні сполуки: антиоксиданти (лютеїн, зеаксантин, лимонен, карвон), ефірні олії.

Характеристики

  • Білки   19,77 г на 100 г продукту
  • Жири   14,59 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   49,9 г на 100 г продукту
  • Калорійність   330 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   12 міс. у сухому темному місці при температурі від +8°С до +25°С
  • Країна походження насіння   Фінляндія

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникФінляндія
Тип спеційКмин
УпаковкаПакет з крафт-паперу
Упаковка
Вага, г100 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 20 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner