Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
850 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Хурма в'ялена (сушена)

238 ₴/упаковка

  • Немає в наявності
Хурма в'ялена (сушена)
Хурма в'ялена (сушена)Немає в наявності
238 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Хурма в'ялена (сушена)

Хурма сушена або в'ялена, плід сонця та їжа богів - унікальний і дуже апетитний сухофрукт, який відноситься до сімейства фінікових. Хурма у свіжому вигляді дуже поживна, а при висушуванні її цінність зростає більш ніж удвічі. У хурмі зосереджено цілий комплекс корисних речовин. В'ялена або сушена хурма отримала назву - «природні цукерки», оскільки з легкістю замінить цукор, цукерки та інші шкідливі солодощі, підходить як чудове частування до чаю.

В'ялена хурма корисна для шлунково-кишкового тракту, знижують ризик кишкових кровотеч при гастриті, позбавляють диспепсії та діареї, покращують апетит, допомагають при геморої. Сприяє виведенню з організму продуктів окислення спирту, тому зводить до мінімуму шкідливий вплив алкоголю на організм. Пом'якшує кровоносні судини, знижує кров'яний тиск та покращує циркуляцію крові. Нічого дивного, адже калію в сушеній хурмі вдвічі більше, ніж у свіжих бананах. У зв'язку з наявністю протипухлинної сполуки – бетулінової кислоти – в'ялену хурму можна використовувати у боротьбі з раком.

В'ялена хурма – солодка та тягуча, як желейні цукерки. Найчастіше її використовують як корисне перекушування, додають у вино, пунш, чай і десерти. Це чудово заряджає енергією їжа, багата фруктозою, що легко засвоюється. Хурму можна їсти на сніданок і після тренування, коли рівень цукру та інсуліну в крові низький.

Сушену хурму використовують у лікувальному харчуванні хворих із пухлинами головного мозку. Сухофрукти з хурми, перетворені на пасту, можна накладати на рани як антисептик. Вміст лікопіну та вітаміну A, відомих антиоксидантів, робить сушену хурму чудовим засобом боротьби з вільними радикалами.

Сушена хурма перешкоджає старінню та допомагає детоксикації – очищенню організму. Зміцнює імунітет, особливо китайські сорти, оскільки всього в половині склянки є до 50% добової норми вітаміну C. Завдяки зеаксантину сушена хурма корисна для зору, оскільки живить м'язи очей, роблячи їх більш стійкими до впливу яскравого світла і агресії вільних радикалів.

Особливості постачання в'яленої хурми

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки сухофруктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує в’ялену хурму з плодів останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.

Застосування в кулінарії в'яленої хурми

В’ялена хурма прекрасна сама по собі й, можливо, у супроводі чашки зеленого чаю. Також плоди чудово доповнюють ранкову вівсянку, сирну тарілку та простий зелений салат. Дуже добре поєднуються з булочками, кексами та мигдальними біскотті.

Додайте хурму в зігріваючі напої (чай, пунш), поєднуючи зі свіжим імбиром і корицею.

СОЛОДКИЙ ПЛОВ ІЗ СУХОФРУКТАМИ

Горіхово-солодкий рисовий плов – чудова страва, що може виступати як десертом, так і гарніром. Порадуйте свою сім'ю корисним та смачним поєднанням. Вершкове масло за необхідності замініть кокосовою олією.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • рис басматі – 2 скл.
  • вода – 4 скл.
  • родзинки темні – 50 г
  • родзинки світлі – 50 г
  • хурма в’ялена – 1 шт.
  • курага – 50 г
  • мигдаль – 30 г
  • горіхи волоські – 20 г
  • фундук – 20 г
  • мед – 4 ст.л.
  • масло вершкове – 30 г
  • сіль – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Хурму та курагу дрібно нарізати. Горіхи потовкти у ступці на крупну крихту. Поєднати все разом, додати ізюм, залити водою і дати постояти 20 хвилин.
  2. Паралельно закип’ятити воду, трохи посолити та додати туди кілька разів промиті зерна рису. Зменшити вогонь та варити рис 12-15 хвилин. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою.
  3. У сковороді розтопити вершкове масло, додати 2 ст.л. меду. Злити воду з сухофруктів та горіхів, обсмажити суміш у медовому маслі.
  4. Через 5 хвилин додати рис, перемішати, готувати близько 8 хвилин. Зняти з вогню та дати плову трохи настоятися.
  5. Перед подачею полити медом, що залишився.

Корисні та лікувальні властивості в'яленої хурми

Вживання в’яленої хурми чинить дуже благотворний вплив і має багато переваг для здоров’я. Сушена хурма містить у 4 рази більше клітковини та вуглеводів у вигляді фруктози, ніж свіжі фрукти. Має протипухлинні, протиінфекційні та протизапальні властивості.

  • Ендокринна система. Підвищення імунітету та захисних функцій організму. Сприяння метаболізму жирів та росту вилочкової залози. Поліпшення функції лейкоцитів. Каталізація метаболізму.
  • Покривна система. Допомога у синтезі колагену та сприяння загоєнню ран.
  • Кровоносна система. Запобігання накопиченню холестерину в артеріальних судинах. Антигеморагічна дія (запобігання кровотечі з дрібних кровоносних судин).
  • Нервова система. Поліпшення зору, підтримання функціонування кон’юнктивальних оболонок та рогівки, зниження ризику вікової дегенерації жовтої плями. Профілактика вікового зниження розумових здібностей.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, профілактика остеопорозу.

Особливості вживання та зберігання в'яленої хурми

  • Для вагітних: рекомендується в обережній кількості як продукт з комплексом корисних речовин, а також для усунення набряків.
  • Для дітей: дуже корисні солодощі замість фабричних цукерок та тістечок. Рекомендується з 3-х років.
  • Зберігання: до 3 місяців у сухому холодному темному місці подалі від сторонніх запахів.
  • Добова норма: 2-3 шт.

Протипоказання в'яленої хурми

В’ялена хурма не викликає серйозних побічних ефектів при помірному вживанні. Тим не менш, у деяких людей може виявитися алергічна реакція, симптоми розладу шлунка та нудоти.

Не рекомендується при цукровому діабеті та надмірній вазі.

Корисний склад в'яленої хурми

  • Вітаміни: C, A, група B (включаючи фолієву кислоту, піридоксин та тіамін), E.
  • Біологічно значущі елементи: калій, мідь, марганець, магній, фосфор, йод.
  • Корисні сполуки: зола, флавоноїдні, поліфенольні та каротиноїдні антиоксиданти (катехіни, галокатехін, кверцетин, кемпферол, лютеїн, зеаксантин), бетулінова кислота, дубильні речовини.
  • Клітковина.

Характеристики

  • Білки   1,2 г на 100 г продукту
  • Жири   0,5 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   62,01 г на 100 г продукту
  • Калорійність   230 Ккал на 100 г продукту
  • Тип тари   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання   3 міс. у сухому темному місці при температурі від +3°С до +5°С
  • Країна походження плодів   Узбекистан

 

Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУзбекистан
Тип продукціїСушені
КультураХурма
ВиробникC&A
Упаковка
Вага, г500 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 238 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner