Хурма в'ялена (сушена)
Хурма сушена або в'ялена, плід сонця та їжа богів - унікальний і дуже апетитний сухофрукт, який відноситься до сімейства фінікових. Хурма у свіжому вигляді дуже поживна, а при висушуванні її цінність зростає більш ніж удвічі. У хурмі зосереджено цілий комплекс корисних речовин. В'ялена або сушена хурма отримала назву - «природні цукерки», оскільки з легкістю замінить цукор, цукерки та інші шкідливі солодощі, підходить як чудове частування до чаю.
В'ялена хурма корисна для шлунково-кишкового тракту, знижують ризик кишкових кровотеч при гастриті, позбавляють диспепсії та діареї, покращують апетит, допомагають при геморої. Сприяє виведенню з організму продуктів окислення спирту, тому зводить до мінімуму шкідливий вплив алкоголю на організм. Пом'якшує кровоносні судини, знижує кров'яний тиск та покращує циркуляцію крові. Нічого дивного, адже калію в сушеній хурмі вдвічі більше, ніж у свіжих бананах. У зв'язку з наявністю протипухлинної сполуки – бетулінової кислоти – в'ялену хурму можна використовувати у боротьбі з раком.
Сушену хурму використовують у лікувальному харчуванні хворих із пухлинами головного мозку. Сухофрукти з хурми, перетворені на пасту, можна накладати на рани як антисептик. Вміст лікопіну та вітаміну A, відомих антиоксидантів, робить сушену хурму чудовим засобом боротьби з вільними радикалами.
Сушена хурма перешкоджає старінню та допомагає детоксикації – очищенню організму. Зміцнює імунітет, особливо китайські сорти, оскільки всього в половині склянки є до 50% добової норми вітаміну C. Завдяки зеаксантину сушена хурма корисна для зору, оскільки живить м'язи очей, роблячи їх більш стійкими до впливу яскравого світла і агресії вільних радикалів.
Особливості постачання в'яленої хурми
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки сухофруктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує в’ялену хурму з плодів останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Застосування в кулінарії в'яленої хурми
В’ялена хурма прекрасна сама по собі й, можливо, у супроводі чашки зеленого чаю. Також плоди чудово доповнюють ранкову вівсянку, сирну тарілку та простий зелений салат. Дуже добре поєднуються з булочками, кексами та мигдальними біскотті.
Додайте хурму в зігріваючі напої (чай, пунш), поєднуючи зі свіжим імбиром і корицею.
СОЛОДКИЙ ПЛОВ ІЗ СУХОФРУКТАМИ
Горіхово-солодкий рисовий плов – чудова страва, що може виступати як десертом, так і гарніром. Порадуйте свою сім'ю корисним та смачним поєднанням. Вершкове масло за необхідності замініть кокосовою олією.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- рис басматі – 2 скл.
- вода – 4 скл.
- родзинки темні – 50 г
- родзинки світлі – 50 г
- хурма в’ялена – 1 шт.
- курага – 50 г
- мигдаль – 30 г
- горіхи волоські – 20 г
- фундук – 20 г
- мед – 4 ст.л.
- масло вершкове – 30 г
- сіль – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Хурму та курагу дрібно нарізати. Горіхи потовкти у ступці на крупну крихту. Поєднати все разом, додати ізюм, залити водою і дати постояти 20 хвилин.
- Паралельно закип’ятити воду, трохи посолити та додати туди кілька разів промиті зерна рису. Зменшити вогонь та варити рис 12-15 хвилин. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою.
- У сковороді розтопити вершкове масло, додати 2 ст.л. меду. Злити воду з сухофруктів та горіхів, обсмажити суміш у медовому маслі.
- Через 5 хвилин додати рис, перемішати, готувати близько 8 хвилин. Зняти з вогню та дати плову трохи настоятися.
- Перед подачею полити медом, що залишився.
Корисні та лікувальні властивості в'яленої хурми
Вживання в’яленої хурми чинить дуже благотворний вплив і має багато переваг для здоров’я. Сушена хурма містить у 4 рази більше клітковини та вуглеводів у вигляді фруктози, ніж свіжі фрукти. Має протипухлинні, протиінфекційні та протизапальні властивості.
- Ендокринна система. Підвищення імунітету та захисних функцій організму. Сприяння метаболізму жирів та росту вилочкової залози. Поліпшення функції лейкоцитів. Каталізація метаболізму.
- Покривна система. Допомога у синтезі колагену та сприяння загоєнню ран.
- Кровоносна система. Запобігання накопиченню холестерину в артеріальних судинах. Антигеморагічна дія (запобігання кровотечі з дрібних кровоносних судин).
- Нервова система. Поліпшення зору, підтримання функціонування кон’юнктивальних оболонок та рогівки, зниження ризику вікової дегенерації жовтої плями. Профілактика вікового зниження розумових здібностей.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, профілактика остеопорозу.
Особливості вживання та зберігання в'яленої хурми
- Для вагітних: рекомендується в обережній кількості як продукт з комплексом корисних речовин, а також для усунення набряків.
- Для дітей: дуже корисні солодощі замість фабричних цукерок та тістечок. Рекомендується з 3-х років.
- Зберігання: до 3 місяців у сухому холодному темному місці подалі від сторонніх запахів.
- Добова норма: 2-3 шт.
Протипоказання в'яленої хурми
В’ялена хурма не викликає серйозних побічних ефектів при помірному вживанні. Тим не менш, у деяких людей може виявитися алергічна реакція, симптоми розладу шлунка та нудоти.
Не рекомендується при цукровому діабеті та надмірній вазі.
Корисний склад в'яленої хурми
- Вітаміни: C, A, група B (включаючи фолієву кислоту, піридоксин та тіамін), E.
- Біологічно значущі елементи: калій, мідь, марганець, магній, фосфор, йод.
- Корисні сполуки: зола, флавоноїдні, поліфенольні та каротиноїдні антиоксиданти (катехіни, галокатехін, кверцетин, кемпферол, лютеїн, зеаксантин), бетулінова кислота, дубильні речовини.
- Клітковина.
Характеристики
- Білки 1,2 г на 100 г продукту
- Жири 0,5 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 62,01 г на 100 г продукту
- Калорійність 230 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання 3 міс. у сухому темному місці при температурі від +3°С до +5°С
- Країна походження плодів Узбекистан
Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Хурма |
Виробник | C&A |
Упаковка | |
Вага, г | 500 г |
- Ціна: 238 ₴/упаковка