Рис червоний дикий довгозерний
58 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Нешліфований червоний дикий рис довгозерний
Червоний нешліфований рис вирізняється підвищеним вмістом заліза та білків, у порівнянні з іншими сортами. Йому властиві насичене темно-бордове забарвлення, солодкуватий горіховий смак з квітковими нотками, м’якість і ніжність у приготованому вигляді. Червоний рис практично не містить жирів, сприяє схудненню.
Особливості постачання червоного нешліфованого рису
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки і наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови закупівлі зерна імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, щоб запропонувати покупцям продукцію найкращої якості.
- Зберігання. Нешліфований рис зберігається у відповідності з усіма санітарними нормами. Фасується лише в день замовлення. Таким чином покупець отримує свіжий червоний рис з останнього врожаю.
- Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається замовникові.
Застосування у кулінарії червоного нешліфованого рису
Ніжний солодкуватий смак червоного рису з нотками жасмину та мигдалю чудово поєднується з фруктами, сухофруктами, горіхами, овочами, яйцями, м’ясом, рибою, морепродуктами та грибами. З червоним рисом готують плов, супи, різотто, запіканки, салати, фарширують овочі, готують вегетаріанські котлети і навіть десерти.
Перед приготуванням червоний рис обов'язково потрібно замочувати. Рекомендована пропорція при варінні – 3 склянки води на 1 склянку рису.
ЧЕРВОНИЙ РИС З ГРИБАМИ Й ОВОЧАМИ
Червоний рис урізноманітнює звичні рисові страви смаком і зовнішнім виглядом. Додайте до нього гриби й прості овочі та переконайтеся, що звичайнісінька страва заграє новими барвами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- рис червоний – 1 скл.
- білі гриби – 400 г
- цибуля ріпчаста – 140 г
- морква – 80 г
- болгарський перець – 100 г
- часник – 40 г
- оливкова олія – 50 мл
- суміш трав – 2 г
- паприка – 15 г
- перець чорний мелений – 10 г
- сіль – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Червоний рис промити та відварити до готовності (у пропорції з водою 1:3).
- Гриби відварити у підсоленій воді.
- Почистити цибулю, нарізати й обсмажити до золотавості на оливковій олії.
- До цибулі додати моркву, болгарський перець, неочищені зубчики часнику. Обсмажити хвилин 10.
- Додати гриби та, помішуючи, готувати ще 5 хвилин. Внести спеції.
- Викласти до овочів рис, потушкувати все разом на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
Пророщування червоного нешліфованого рису
У червоному рисі є зародок, тому його можна пророщувати. Для цього потрібно промити зерна та замочити на добу. Потім промити й знову залити свіжою водою до половини, розклавши рис на плоску тарілку в один шар. Рекомендується накрити зверху тарілкою так, щоб забезпечити і темряву, і доступ повітря. Бажано також дотримуватися температурного режиму (оптимально +22-25°C). Коли зернятка вберуть всю воду – долити ще до половини.
Приблизно через 7 годин рис почне трохи проростати. Він стане м'яким і досить приємним на смак. Проростки потрібно зберігати в холодильнику, але недовго (до 3 днів).
Корисні властивості червоного нешліфованого рису
Червоний рис поєднує корисні властивості бурого та чорного рису. Має протизапальні властивості, незамінний продукт у дієтології та народній медицині.
- Видільна система. М’яке виведення солей, шлаків, токсинів, радіонуклідів, продуктів розпаду, ліків.
- Кровоносна система. Стабілізація артеріального тиску, поліпшення кровообігу та кровотворення. Профілактика та лікування анемії.
- Травна система. Допомога в засвоєнні корисних речовин, поліпшення апетиту.
- Нервова система. Заспокійлива та розслаблююча дія на нервову систему, поліпшення сну. Користь при депресивних розладах.
- Опорно-рухова система. Протидія накопиченню солей у суглобах. Сприяння швидкому відновленню після травм, переломів, забоїв.
- Покривна система. Підвищення еластичності шкіри, вирівнювання зморшок, освітлення пігментних плям. Прискорення загоєння ран, захист від УФ-випромінювання.
- Ендокринна система. Нормалізація обмінних процесів. Зміцнення імунітету, профілактика онкозахворювань. Зниження рівня цукру в крові. Балансування вироблення серотоніну.
- Дихальна система. Допомога при астмі.
Особливості вживання та зберігання червоного нешліфованого рису
- Для вагітних: існують протипоказання.
- Для годувальниць: може допомогти в стимуляції лактації.
- Для дітей: не рекомендується.
- Для діабетиків: підходить як продукт з низьким глікемічним індексом.
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому темному місці, найкраще в герметичній тарі та в холоді.
Протипоказання червоного нешліфованого рису
Не вживати при індивідуальній непереносимості. За наявності ендокринних і травних хронічних захворювань необхідно проконсультуватися з лікарем.
Зловживання може привести до набору ваги, проблем з травленням.
Корисний склад червоного нешліфованого рису
- Вітаміни: група В, Е.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, цинк, селен, фосфор, натрій, сірка, марганець.
- Корисні сполуки: флавоноїдні антиоксиданти (антоціани, апігенін, мирицетин, кверцетин).
Характеристики
- Білки 10,5 г на 100 г продукту
- Жири 2,5 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 70 г на 100 г продукту
- Калорійність 362 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому холодному місці
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Країна походження зерна Таїланд
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Таїланд |
Вид крупи | Рисова |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Колір | Червоний |
- Ціна: 58 ₴/упаковка