Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
793 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Рис чорний дикий нешліфований довгозерний

82 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
Рис чорний дикий нешліфований довгозерний
Рис чорний дикий нешліфований довгозернийВ наявності
82 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Рис чорний дикий нешліфований довгозерний

Чорний рис – найкорисніший з усіх неочищених видів: у ньому найвища концентрація білка, заліза та клітковини, а також найактивніша антиоксидантна здатність. В приготованому вигляді має тонкий аромат житнього хліба та солодкуватий смак. Сприяє зниженню ваги.

Дикий чорний рис називають рисом умовно, адже це плоди Цицанія водяної, однорічної водної рослини сімейства Злакові. Велика ціна дикого рису визначається не тільки його унікальною харчовою цінністю, але й трудомісткістю обробки та рідкістю продукту. Смак у довгих зерен дикого чорного рису трохи солодкуватий з горіховим присмаком.

У складі дикого чорного рису присутні холін, вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, Е, Н і РР, природні амінокислоти та багато корисних речовин: калій, кальцій, магній, цинк та марганець, залізо, фосфор і натрій. У порівнянні з іншими злаками, низька калорійність дикого чорного рису і великий вміст клітковини роблять продукт незамінним для харчування людей з ожирінням, але й решта цього рису буде корисна.

У кулінарії з нього готують салати та супи, плов та вишукані десерти. Суміш дикого та білого довгозерного рису є чудовим гарніром практично до будь-яких страв з риби та м'яса. Чудово поєднується дикий чорний рис з бобовими, для вегетаріанців це буде основна поживна та корисна страва.

Особливості постачання чорного рису

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки і наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови закупівлі зерна імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, щоб запропонувати покупцям продукцію найкращої якості.
  • Зберігання. Нешліфований рис зберігається у відповідності з усіма санітарними нормами. Фасується лише в день замовлення. Таким чином покупець отримує свіжий чорний рис з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається замовникові.

Застосування у кулінарії чорного нешліфованого рису

Чорний рис, як і інші види рису, може бути основою для каш, плову, гарнірів і різотто. Його можна змішувати з іншими сортами, створюючи рисовий купаж.

Дуже добре поєднується з бобовими, грибами, зеленню, птицею, рибою, сухофруктами. Підходить для приготування котлет, фаршированих перців, баклажанів і картоплі. Оскільки чорний рис від природи липкий, він ідеально підходить для суші. Також часто використовується для приготування десертів і пудингів.

Приготування чорного рису

Зерна чорного рису тонкі, довгі та розсипчасті. Основним принципом приготування дикого рису є його попереднє замочування. Рис слід залити великою кількістю холодної води та залишити на ніч. Потім воду потрібно злити та висипати рис у підсолену киплячу воду. Пропорція приготування рису – 1:3 – на 1 склянку рису потрібно 3 склянки води. Час приготування – 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці приготування зерна збільшуються обсягом до 4-х раз. Смачного!

Пророщування чорного нешліфованого рису

Для пророщування рису потрібно підготувати глибоку тару або спеціальну ємність. Зерно промити під проточною водою, прибрати зерна, що сплили, замочити рис холодною водою та накрити марлею. Через 9-10 годин рис знову промити під проточною водою й помістити назад у тару. Періодично зволожувати для кращого проростання.

Перші паростки повинні з’явитися через 2 доби і їх уже можна буде вживати в їжу. Ідеальні для вживання – проростки завдовжки 2-5 мм.

Корисні властивості чорного нешліфованого дикого рису

Чорний рис має високі антиоксидантні властивості, підходить для дієтичного харчування, сприяє кращому засвоєнню корисних речовин.

  • Видільна система. Виведення солей і зайвої рідини з організму. Детокс-ефект.
  • Кровоносна система. Підвищення рівня холестерину ЛПВЩ (хорошого) і значне зниження рівня холестерину ЛПНЩ (поганого). Зміцнення стінок судин. Профілактика анемії та хвороб серця.
  • Травна система. Зменшення утворення зубного нальоту. Допомога при діареї, подразнених слизових ШКТ. Очищення печінки та відновлення у ній гепатоцитів.
  • Нервова система. Захист сітківки, профілактика вікової дегенерації жовтої плями (AMD), зниження ризику катаракти та діабетичної ретинопатії. Поліпшення якості сну та розумової діяльності.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, прискорення зрощення після переломів і при мікротріщинах.
  • Статева система. Позитивний вплив на стан жінок у період менопаузи.
  • Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Профілактика ожиріння і деяких форм раку завдяки антоціанам у складі.

Особливості вживання та зберігання чорного нешліфованого дикого рису

  • Для вагітних і годувальниць: сприяє швидкому відновленню після пологів, стимулює лактацію. Гіпоалергенний.
  • Для дітей: можна використовувати як прикорм з 7 місяців по 2-3 ч.л., гарненько розтираючи рис з молоком.
  • Для діабетиків: може допомогти знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці. У ємність можна покласти марлевий пакетик з сіллю (від цвілі), шматочок лимонної шкірки або лавровий листочок (від жуків).

Протипоказання чорного нешліфованого дикого рису

Не вживати при індивідуальній нестерпності. За наявності хронічних захворювань проконсультуватись із лікарем.

Корисний склад чорного нешліфованого дикого рису

  • Вітаміни: група B, Е, Н.
  • Біологічно значущі елементи: цинк, залізо, натрій, кальцій, калій, магній, марганець, фосфор, селен.
  • Корисні сполуки: амінокислоти, антиоксиданти (антоціани, флавоноїди, каротиноїди).

Характеристики

  • Білки   4,1 г на 100 г продукту
  • Жири   0,5 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   21,0 г на 100 г продукту
  • Калорійність   285 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому холодному місці
  • Країна походження зерна   Таїланд

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникТаїланд
Вид крупиРисова
Термін придатності6 міс
УпаковкаПакет з крафт-паперу
КолірЧорний
ВиробникAMD
Інформація для замовлення
  • Ціна: 82 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner