Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
868 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Сочевиця червона, насіння

34 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Сочевиця червона, насіння
Сочевиця червона, насінняГотово до відправки
34 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння сочевиці червоної

Червона сочевиця - дуже корисний дієтичний продукт з високим вмістом рослинного білка, що легко засвоюється, який за своєю цінністю анітрохи не поступається м'ясу. Бобова культура сочевиця містить практично весь спектр елементів і речовин, які підтримують нормальне функціонування людського організму.

Сочевиця червона - цінне джерело заліза та фолієвої кислоти. У складі сочевиці міститься багато рослинного білка природного походження, величезна кількість вітамінів і мікро- і макроелементів: кальцій, фосфор, йод, марганець, калій, цинк, кобальт, молібден, бор, вітаміни A, групи B. Сочевиця володіє стимулюючими властивостями, обмін речовин, і навіть травлення.

Сочевиця дуже корисна організму і багата на неймовірну кількість корисних властивостей, позитивно впливає на нервову систему, шлунок, серце, сечостатеву систему. Сочевичні страви корисні для кровотворення, оскільки містять високий відсоток калію. А завдяки клітковині, що входить до їх складу, вона ефективна як профілактичний засіб онкологічних захворювань. Сочевицю використовують для приготування супів, гарнірів, а також салатів та закусок.

У порівнянні з іншими сортами сочевиці, червона краще і швидше розварюється (оскільки проходить процес лущення), містить бета-каротин, більше вітаміну B1, заліза та калію. Це також джерело складних вуглеводів, які повільно перетравлюються та зберігають тривале почуття ситості та бадьорості. Підходить для приготування ароматного чечевичного борошна та пророщування.

Особливості виробництва сочевиці червоної

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання червоної сочевиці покупцю: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Хоча сочевиця й не здатна накопичувати нітрати та радіонукліди, наші постачальники все одно вирощують її далеко від великих міст, автомагістралей і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі боби червоної сочевиці з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії червоної сочевиці

Червона сочевиця вариться швидше за всі інші види (протягом 10-15 хвилин), тому її часто використовують для приготування крем-супів, каш, хумусу, запіканок і начинок для пиріжків. Під час варіння можна використовувати воду, овочевий, грибний або м’ясний бульйон, у процесі додати цибулю, часник або інші ароматні овочі (вийняти, коли вони віддадуть свій аромат).

Добре поєднується з різними оліями та маслами, вершковими соусами, сирами, зеленню, тушкованими овочами, бадьяном, імбиром, перцем чилі, каррі, куркумою, базиліком, шафраном.

ГАРНІР ІЗ ЧЕРВОНОЇ СОЧЕВИЦІ

Страва готується приблизно пивгодини та наповнює кухню п’янкими ароматами червоної сочевиці зі спеціями. У неї гарний колір і виразний пряний смак, який можна посилити, додавши крапельку лимонного соку. Одним словом, це відмінний гарнір!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • червона сочевиця – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • перець болгарський – ½ шт.
  • помідори протерті – 1 скл.
  • рослинна олія – 1 ст.л.
  • вода – 400 мл
  • сіль, чорний перець, куркума, паприка – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Цибулю і перець нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі до золотистого кольору.
  2. Вилити на сковороду до овочів склянку томатів і дати потомитися на середньому вогні 2-3 хвилини.
  3. Сочевицю промити і всипати на сковороду до овочів, заливши двома склянками води. Тушкувати приблизно 10-15 хвилин, помішуючи.
  4. За 2-3 хвилини до готовності додати сіль і спеції.

Пророщування червоної сочевиці

Для пророщування червоної сочевиці необхідно жменю бобів промити під проточною водою та замочити на ніч. На наступний день воду злити, насіння промити, рясно змочити водою. Зверху накрити чистою марлею, складеною в кілька шарів. Почекати 2-3 дні, доки не з’являться молоді проростки. Між цим перевіряти, щоб ядерця не висохли та щоб у них був доступ до повітря.

Паростки правильно зберігати в холодильнику в скляному посуді не більше 5 діб. Їх додають у смузі та салати, до холодних закусок.

Корисні властивості червоної сочевиці для оздоровлення

Сочевиця має антиоксидантні, протизапальні та нейрозахисні властивостями, а також потенційно інгібуючу дію на ракові клітини.

  • Видільна система. Виведення токсинів, радіонуклідів.
  • Кровоносна система. Попередження інсультів та інфарктів, зміцнення серцевого м’язу. Нормалізація артеріального тиску. Зниження рівня ЛПНЩ (атерогенних ліпопротеїнів), профілактика атеросклерозу та анемії.
  • Травна система. Нормалізація роботи підшлункової залози. Сприяння розмноженню та виживанню корисних бактерій, поліпшення здоров’я мікробіому кишечника. Запобігання запорам. Виведення шлаків.
  • Нервова система. Користь при нервових розладах і депресивних станах, гармонізація настрою. Поліпшення мозкової активності, боротьба із втомою.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісткової тканини завдяки цинку, фосфору, кальцію та магнію у складі. Зниження запальних процесів у суглобах.
  • Покривна система. Зволоження та живлення шкіри зсередини, поліпшення кольору обличчя. Підтримання здоров’я нігтів, профілактика випадіння волосся. Загоєння ранок.
  • Ендокринна система. Поліпшення імунної відповіді на інфекцію й атипові клітини. Підвищення резистентності до вірусних атак, УФ-опромінення. Контроль рівня цукру в крові.

Особливості вживання та зберігання червоної сочевиці

  • Для вагітних: дуже корисна, тому що містить багато фолату й заліза, запобігає вродженим порушенням, знижує ймовірність передчасних пологів.
  • Для дітей: дуже корисна, починаючи з 3-5 років – стимулює роботу головного мозку та пригнічує розвиток енцефалопатії.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому місці.

Протипоказання червоної сочевиці

Алергія на бобові, загострення артрозу, подагри, остеохондрозу або сечокам'яної хвороби (пурини в складі сочевиці стимулюють накопичення сечової кислоти в суглобах і відкладення конкрементів у нирках).

При надмірному вживанні може спровокувати бродіння й довго перетравлюватися, створюючи дискомфорт.

Корисний склад червоної сочевиці

  • Вітаміни: А, B1, B3, B5, B6, В9, E.
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, сірка, фосфор, хлор, цинк, селен, залізо, молібден, мідь, марганець, йод, кремній.
  • Корисні сполуки: жирні кислоти, β-каротин, сахароза, гліцин, ізофлавони, пребіотики.

Характеристики

  • Білки   24,3 г на 100 г продукту
  • Жири   1,9 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   48,8 г на 100 г продукту
  • Калорійність   297 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки    паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому прохолодному місці
  • Вирощено (вироблено)   Еко-господарство
  • Країна походження бобів    Україна
  • Додаткова інформація    сертифікат “Органік Стандарт”

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

Характеристики
Основні
КультураСочевиця
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 34 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner