Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
904 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Амарантове жорнове борошно з насіння амаранту

126 ₴/упаковка

  • Готово до відправки
Амарантове жорнове борошно з насіння амаранту
Амарантове жорнове борошно з насіння амарантуГотово до відправки
126 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Амарантове жорнове борошно з насіння амаранту

Амарантова мука - це натуральний дієтичний продукт здорового харчування, вживати який корисно і дітям, і дорослим.

Амарантове борошно не містить глютен, тому воно є незамінним для людей з непереносимістю цього білка. Іншою важливою перевагою амарантового борошна є наявність такої речовини, як сквален, що затримує процес старіння клітин. Крім того, натуральний продукт багатий на клітковину, залізо, магній, а також вітаміни А, Е, і С. Слід зазначити також, що борошно містить ненасичені жирні кислоти, які позитивно впливають на систему кровообігу.

Амарантове борошно багате на рослинний білок, що робить його особливо корисним для зростаючого дитячого організму, вегетаріанців, людей, які ведуть активний спосіб життя.

Борошно з насіння амаранту містить лізин, важливу амінокислоту, яку організм не може виробляти сам. Є також фітостероли, клітковина, значна кількість кальцію, магнію та заліза.

Амарантове борошно отримують шляхом перемелювання на жорнах насіння білого амаранту. Борошно з амаранту має приємний горіхово-солодкуватий смак, багате білком і крохмалем. Воно низькокалорійне і не містить глютен.

Особливості виробництва амарантового жорнового борошна

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки борошна.

  • Вирощування. Наш амарант вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії амарантового жорнового борошна

Велика кількість білка та клітковини, а також низька калорійність, відносять борошно до дієтичних продуктів.

Амарантове борошно особливо добре підходить для прісного хліба (коржі, лаваш, чапаті) та вафель. У дріжджовому та заквашувальному тісті його необхідно комбінувати з іншими видами борошна (наприклад, з пшеничним у співвідношенні 1:3). До іншої випічки з амарантового борошна рекомендується додавати натуральні розпушувачі, оскільки воно вбирає багато рідини і може зробити тісто занадто щільним.

Добре поєднується з мигдалевим борошном, борошном з кіноа та бурого рису. Прекрасно працює як загущувач у супах, соусах і тушкованих стравах.

КЕКСИ З АМАРАНТОВОГО БОРОШНА

Корисна та ситна безглютенова випічка з абсолютно особливим смаком. Додаткового аромату кексам надають горіхи й сухофрукти.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно амаранту – 1¾ скл.
  • вода – ¾ скл.
  • олія рослинна – ¼ скл.
  • коричневий цукор – ¼ скл.
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • кориця – 1 ч.л.
  • горіхи волоські або мигдаль – жменя
  • родзинки – ½ скл.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У глибоку тару налити воду, додати олію та цукор, добре перемішати.
  2. В окремій мисці змішати сухі інгредієнти (борошно, корицю, сіль, розпушувач, подрібнені горіхи та попередньо замочені родзинки).
  3. З'єднати рідку та суху маси, вимішати.
  4. Розлити тісто у форми.
  5. Поставити кекси випікатись у розігріту до 220°C духовку на 25 хвилин.

Корисні властивості амарантового жорнового борошна

Завдяки особливій структурі амарантовий білок легко засвоюється, тому рекомендований до включення у раціон дітей, підлітків і веганів.

  • Кровоносна система. Поліпшення стану судин, зниження рівня холестерину в крові. Нормалізація артеріального тиску. Допомога при недокрів'ї, варикозі, гіпертонії, стенокардії, серцевій недостатності.
  • Травна система. Виведення шлаків з кишечника. Оздоровчий ефект і зняття неприємних симптомів при виразках, цирозі, коліті, гастриті, запорах.
  • Ендокринна система. Імуностимулюючий, протизапальний і протипухлинний ефект. Регуляція гормонального балансу та обміну речовин. Профілактика цукрового діабету.
  • Нервова система. Підвищення концентрації уваги. Поліпшення сну та настрою.
  • Покривна система. Користь при шкірних захворюваннях. Сприяння швидкому загоєнню ран і розгладженню рубців. Омолоджуючий ефект.

Особливості вживання та зберігання амарантового жорнового борошна

  • Для вагітних: корисне за рахунок вмісту фолатів, триптофану та необхідних для організмів матері й дитини вітамінів і мікроелементів.
  • Для дітей: рекомендується через вміст легкозасвоюваних білків, вітамінів і кальцію.
  • Зберігання: 6 місяців у сухому місці подалі від джерел тепла і прямих сонячних променів.

Протипоказання амарантового жорнового борошна

Протипоказання щодо амарантового борошна стосуються тільки його вживання в сирому вигляді. Такий прийом продукту уповільнює процеси засвоєння поживних речовин з їжі, тому не рекомендується для сироїдіння.

Через наявність у складі борошна щавлевої кислоти, варто виключити продукт з раціону при гострих і хронічних захворюваннях нирок.

Корисний склад амарантового жорнового борошна

  • Вітаміни: B1, B2, B4 (холін), B5 (пантотенова кислота), B6, B9 (фолат), E, A, C, PP.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, селен, калій, мідь, цинк.
  • Жирні кислоти: омега-6.
  • Корисні сполуки: антиоксиданти (феноли, сквален), амінокислоти (лізин, метіонін, триптофан).
  • Клітковина.

Характеристики

  • Білки   9,5 г на 100 г
  • Жири   3,7 г на 100 г
  • Вуглеводи   67,5 г на 100 г
  • Калорійність   344 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Термін придатності6 міс
КультураАмарант
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 126 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner