Борошно розторопші жорнове (порошок насіння розторопші)
104 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Розторопшеве борошно жорнове - порошок з насіння розторопші
Розторопшеве жорнове борошно - порошок розторопші, отриманий методом жорнового помелу знежиреного насіння розторопші плямистої. Натуральний продукт практично не має протипоказань і м'яко впливає на організм та здоров'я людини.
Лікувальні властивості борошна насіння розторопші обумовлені наявністю комплексу потужних природних антиоксидантів-флаволігнанів. Силімарин, що входить до складу розторопші, має різнобічну гепатопротекторну дію - зміцнює клітини печінки, захищає їх від руйнівних атак вільних радикалів, від згубного впливу алкоголю і всіляких токсичних речовин, покращує метаболічні процеси в печінці та сприяє регенерації пошкоджених гепатоцитів, запобігає жировій дистрофії печінки, попереджує та купує розвиток запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах, нормалізує процес жовчоутворення та жовчовиділення, покращує детоксикаційну функцію печінки.
Борошно розторопші чинить на організм людини бактерицидну, жовчогінну, сечогінну, імуностимулюючу, ранозагоювальну, знеболювальну та протиалергічну дію. Підходить для безглютенової та будь-якої низькокалорійної дієти.
Особливості виробництва жорнового борошна розторопші
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості розторопшового насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Розторопша росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна розторопші
Борошно розторопші додають у випічку в співвідношенні 1:4 з універсальним борошном, при цьому тісто виходить м’яким і пухким. Кекси та печиво за смаком мало відрізняються від звичайних пісочних, хіба що трохи грубіші. Візьміть до уваги, що випічка з борошном розторопші швидко черствіє.
Розторопшеве борошно – доречний інгредієнт у салатах, котлетах, супах і кашах.
Для оздоровчого ефекту можна вживати в чистому вигляді, запиваючи водою або кефіром. Якщо залити окропом – вийде імуностимулюючий фіточай.
МАФІНИ З КУРАГОЮ ТА БОРОШНОМ РОЗТОРОПШІ
Незвичайний смак цих кексів порадує гурманів і всіх, хто бажає урізноманітнити звичний раціон. Випічка виходить корисною, ароматною та ситною.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно з насіння розторопші – 200 г
- розтоплене вершкове масло – 55 г
- цукор коричневий – 30 г
- розпушувач – 0,5 ст.л.
- молоко – 0,5 скл.
- яйце – 1 шт.
- ванілін
- сіль – 0,5 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Духовку розігріти до 200°C.
- Борошно з’єднати з цукром, сіллю та розпушувачем.
- Білок яйця збити виделкою і додати розтоплене масло, молоко й ванілін. Влити у борошно.
- Додати жовток і замісити тісто помірної густоти. Якщо тісто виходить густим – можна додати кефір для в’язкості.
- Додати курагу, перемішати.
- Розлити тісто по формах. Випікати мафіни до сухої щіпки та рум’яної скоринки.
Корисні властивості жорнового борошна розторопші
Активний комплекс речовин, що міститься у продуктах з розторопші, сприяє зняттю всіх запалень в організмі – як всередині, так і зовні. Силімарин – визначна цілюща складова розторопшевого борошна – це будівельний матеріал клітинних мембран, стимулятор роботи ДНК і РНК.
- Кровоносна система. Зміцнення кровоносних судин, нормалізація зниженого тиску.
- Ендокринна система. Усунення алергічних симптомів, зокрема риніту, викликаного пилком. Допомога при лікуванні цукрового діабету й ожиріння.
- Нервова система. Допомога при мігрені та запамороченнях. Знеболюючі властивості. Живлення мозку, боротьба зі стресом.
- Травна система. Детоксикація, регенерація та профілактика захворювань печінки. Допомога в лікуванні жовтяниці та цирозу. Активізація перистальтики кишечника, позбавлення від дисбактеріозу. Нормалізація вироблення жовчі.
- Видільна система. Очищення організму після отруєнь, виведення складних токсичних сполук. Допомога в реабілітації після проходження курсу хіміо- або променевої терапії.
- Покривна система. Сприятливий вплив при дерматозах, облисінні, псоріазі, вуграх та інших шкірних захворюваннях. Зволоження шкіри, уповільнення старіння.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна розторопші
- Для вагітних: у дуже помірних кількостях для усунення симптомів токсикозу. Потрібна консультація лікаря.
- Для дітей: з 12-14 років.
- Зберігання: до 6 місяців у темному місці при кімнатній температурі та відносній вологості до 70%.
Протипоказання жорнового борошна розторопші
Не застосовувати при:
- жовчнокам’яній хворобі (сильна жовчогінна дія може спровокувати рух каменів і закупорювання протоків);
- індивідуальній непереносимості.
Корисний склад жорнового борошна розторопші
- Вітаміни: B1, B2, B3, B5, E, K.
- Біологічно значущі елементи: хром, селен, бор, марганець, цинк, йод, калій, кальцій, магній, залізо.
- Корисні сполуки: жирні кислоти (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноїди (силімарин), флаволігнани, алкалоїди, сапоніни.
- Білок і клітковина.
Характеристики
- Білки 28,08 г на 100 г
- Жири 9,2 г на 100 г
- Вуглеводи 52 г на 100 г
- Калорійність 281 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Розторопша |
- Ціна: 104 ₴/упаковка