Горіхове жорнове борошно з волоського горіха
Борошно волоського горіха - це натуральний дієтичний продукт, цінність якого визначається присутністю поживних та, так званих, баластових речовин клітковини. Характеризується високим вмістом білка та корисних жирів, а також нульовим глікемічним індексом, що робить її одним із кращих видів борошна для людей з діабетом або переддіабетом. Перед виробництвом борошна ядра волоського горіха попередньо знежирюють. Борошно має волокнисту структуру і коричнево-зелений колір.
Наявність клітковини рослинних волокон у кишечнику забезпечує умови у розвиток корисної мікрофлори. Серед різноманіття цінних і поживних речовин варто особливо підкреслити високий вміст лецитину в борошні волоського горіха. Лецитин вкрай необхідний для дітей, що ростуть, вагітних і жінок, що годують. Лецитин покращує умови дозрівання плода, полегшує пологи, підвищує лактацію.
Крім лецитину, борошно волоського горіха є також постачальником поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6 – будівельного матеріалу для клітин. Такий склад забезпечує профілактичний ефект для обміну речовин, сприяє нормальному функціонуванню печінки, очищенню організму, покращує роботу серця, збагачує харчування за підвищених фізичних навантажень. Борошно волоського горіха є рекордсменом серед інших видів горіхового борошна за вмістом антиоксидантів.
Особливості виробництва жорнового борошна волоського горіха
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості горіхів до розфасовки борошна.
- Вирощування. Горіхові дерева ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна волоського горіха
Як і інше горіхове борошно, широко застосовується у безглютенових рецептах, а також як згущувач для рагу і соусів. Надає випічці грубуватої грубозернистої структури та солодкуватого горіхового смаку.
Посипте 1 ч.л. борошна ранкову кашу або мюслі, щоб почати день з ясним розумом і бадьорістю. Додавайте у вітамінні коктейлі та смузі.
Доповнюйте смак супів, каш і м'ясних страв. Паніруйте в горіховому борошні м'ясо, птицю та рибу.
Використовуйте для приготування хліба, піци, печива, оладок, млинців і різних десертів (добре поєднується з шоколадом і ваніллю). Замініть приблизно ⅓ склянки звичайного борошна горіховим і відчуйте різницю.
ДІЄТИЧНИЙ ТОРТ З БОРОШНОМ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА
ПП-торт нашвидкоруч сподобається веганам, спортсменам і дітям. Борошно волоського горіха з високим вмістом білка додасть десерту користі й чудового аромату.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно волоського горіха – 1 скл.
- яйце – 1 шт.
- сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) – жменя
- коричневий цукор – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Білок відокремити від жовтка, збити в круту піну.
- Жовток змішати з цукром і сухофруктами.
- Акуратно ввести білки, перемішати.
- Змішати з борошном.
- Випікати торт до готовності. Зверху прикрасити за бажанням.
Корисні властивості жорнового борошна волоського горіха
Борошно волоського горіха – дуже поживне й забезпечує приплив енергії. За рахунок омега-3 має протипухлинні властивості та багато інших переваг.
- Кровоносна система. Боротьба з атеросклерозом (зниження ризику серцево-судинних захворювань).
- Ендокринна система. Нормалізація вироблення інсуліну.
- Нервова система. Боротьба з мігренню та безсонням. Зняття спазмів головних судин. Легка седативна дія. Поліпшення когнітивних функцій.
- Травна система. Очищення шлунково-кишкового тракту від шлаків, поліпшення перистальтики та роботи печінки. Полегшення стану при виразкових хворобах і гастриті.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна волоського горіха
- Для вагітних: рекомендується через високий вміст лецитину.
- Для дітей: не протипоказане за відсутності алергічних реакцій.
- Зберігання: 6 місяців у холодильнику, щоб жири не піддавались окисленню і борошно не згіркло.
Протипоказання жорнового борошна волоського горіха
Не має (за винятком індивідуальної непереносимості).
Корисний склад жорнового борошна волоського горіха
- Жирні кислоти: омега-3, омега-6.
- Вітаміни: група B, C, P, A, E.
- Біологічно значущі елементи: магній, цинк, залізо, марганець, мідь, кобальт.
- Клітковина, білок.
Характеристики
- Білки 28 г на 100 г
- Жири 20 г на 100 г
- Вуглеводи 35 г на 100 г
- Калорійність 333 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження горіхів Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 1 кг |
Культура | Горіх волоський |
- Ціна: 214 ₴/упаковка