Гарбузове жорнове борошно з насіння гарбуза
98 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Гарбузове жорнове борошно з гарбузового насіння
Гарбузове борошно - це високобілковий безглютеновий продукт, отриманий шляхом подрібнення знежиреного насіння гарбуза на кам'яних жорновах.
Борошно із насіння гарбуза є багатим джерелом повноцінного та легкозасвоюваного рослинного білка, концентрація якого перевищує 40 %. Білковий склад характеризується високим вмістом замінних та незамінних амінокислот, необхідних для міцного імунітету, нормального та повноцінного функціонування організму. За кількістю цинку, магнію та калію гарбузове борошно є чемпіоном серед однотипних продуктів.
Гарбузове борошно ефективне у боротьбі з так званими захворюваннями цивілізації – цукровим діабетом, атеросклерозом, ожирінням, захворюваннями печінки та передміхурової залози.
Жорнове борошно гарбузового насіння сприяє лікуванню безпліддя, імпотенції, простати, гінекологічних хвороб, захворювань органів виділення та ін. Використовують як глистогінний (і профілактичний) засіб від гельмінтів. Гарбузове борошно - цінна протеїнова добавка для спортивного та дієтичного харчування.
Особливості виробництва гарбузового жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості гарбузового насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Гарбузи вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії гарбузового жорнового борошна
Гарбузове борошно можна поєднувати з будь-яким іншим. Найбільше воно підходить для приготування випічки: десертів, пирогів, печива, тортів, запіканок, хліба, тістечок, кексів, вафель. Здоба з додаванням гарбузового борошна довше зберігає свіжість.
Є безліч рецептів каш, супів, салатів і навіть м'яса з додаванням саме гарбузового борошна.
Це смачне і корисне доповнення до морозива, смузі або вівсяних пластівців.
ХАЛВОВІ КУЛЬКИ В ГАРБУЗОВОМУ БОРОШНІ
Яскраві зелені цукерки – поживний десерт, що нагадує халву з присипкою, яку часто можна зустріти на прилавках зі східними солодощами. Панірування в гарбузовому борошні надає їм гарного зовнішнього вигляду й додаткової користі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- насіння соняшникове – 200 г
- прянощі (кориця, мелений імбир, мелена гвоздика) – по ¼ ч.л.
- сік лимону – 1 ч.л.
- какао або кероб – 1 ст.л.
- солодкий натуральний сироп на вибір (карамельний з кокосовим цукром, сироп агави або топінамбура, рідкий мед) – 50 мл
- вода – 1 ст.л.
- борошно гарбуза для панірування.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Насіння соняшнику обсмажити на сухій сковороді або в духовці до стану золотистої скоринки. Потім дати охолонути й подрібнити в порошок.
- Додати до нього прянощі, какао або кероб, сироп, свіжовичавлений лимонний сік, воду й ретельно перемішати. Якщо маса надто суха – додати ще води.
- З отриманого “тіста” відщипувати невеликі шматочки та скачувати в кульки, паніруючи в гарбузовому борошні.
- Поставити халвові цукерки в холодильник приблизно на 1 годину.
Корисні властивості гарбузового жорнового борошна
Гарбузове борошно має бактерицидні, протизапальні, протипаразитарні, протиалергічні та протипухлинні властивості. Приносить відчутну користь у профілактиці та комплексному лікуванні багатьох недуг. Підходить для косметологічного застосування.
- Кровоносна система. Усунення анемії та стенокардії. Позитивний вплив на судини та згортання крові. Нормалізація кров'яного тиску.
- Ендокринна система. Підвищення імунітету. Протизапальний ефект. Прискорення метаболізму. Стабілізація рівня цукру в крові та профілактика діабету.
- Нервова система. Поліпшення функції пам'яті. Сприятливий вплив на сон. Підтримання здоров'я очей і зору. Підвищення працездатності. Усунення втоми і депресії.
- Травна система. Виведення шлаків, антипаразитарний ефект. Підтримання здоров'я печінки й товстої кишки.
- Покривна система. Поліпшення стану волосся, нігтів і шкіри. Участь у синтезі колагену. Загоєння ранок.
- Статева система. Допомога при простатиті. Підвищення вироблення та якості сперматозоїдів, потенції в цілому. Профілактика злоякісних пухлин органів статевої системи.
Особливості вживання та зберігання гарбузового жорнового борошна
- Для вагітних і годувальниць: корисне за відсутності протипоказань.
- Для дітей: дуже корисне. Можна включати в раціон після 2 років.
- Зберігання: до 6 місяців у сухому прохолодному місці.
Протипоказання гарбузового жорнового борошна
Слід вживати обережно людям з проблемами гепатобіліарної системи, оскільки гарбузове насіння має жовчогінний ефект і може спровокувати рух конкрементів.
Можливі небажані ефекти у вигляді підвищеного газоутворення та головного болю, але тільки при дуже активному вживанні продукту.
Корисний склад гарбузового жорнового борошна
- Вітаміни: A, C, K, E, група B;
- Біологічно значущі елементи: магній, кальцій, калій, цинк, залізо, мідь, селен, марганець, фосфор;
- Корисні сполуки: жирні кислоти, ефірні олії, лігнани, антиоксиданти, хлорофіл;
- Клітковина та білок (включаючи особливі амінокислоти L-триптофан, аргінін, валін, кукурбитин та ін.).
Характеристики
- Білки 26,2 г на 100 г
- Жири 13,91 г на 100 г
- Вуглеводи 19 г на 100 г
- Калорійність 274 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Гарбуз |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 98 ₴/упаковка