Кунжутне жорнове борошно з насіння кунжуту
242 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Кунжутне жорнове борошно з насіння білого кунжуту
Кунжутне борошно - це цінний дієтичний продукт з рекордною кількістю кальцію, багатюще джерело вітамінів і мікроелементів. Борошно з кунжуту не містить глютена.
Кунжутне борошно виготовляється шляхом перетирання попередньо знежиреного насіння кунжуту на кам'яних жорнах. Має м'який горіховий аромат і солодкуватий смак. Завдяки характерним корисним властивостям відноситься до дієтичних і в той же час лікувальних продуктів харчування.
Особливості виробництва кунжутного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії кунжутного жорнового борошна
В усі страви, де будуть доречні ніжні нотки кунжуту, можна додавати кунжутне борошно: хліб, пасту, лазанью, гранолу, халву, супи, салати, заправки, запіканки, млинці, каші, сирники і т.д.
У випічці борошно кунжуту зазвичай не береться за основу, тільки в поєднанні зі злаковим (крім адаптованих безглютенових рецептів). На смак добре поєднується з мигдалевим і кокосовим борошном.
ТАХІННА ХАЛВА З КУНЖУТНИМ БОРОШНОМ
З кунжутним борошном виходить дуже смачна та неймовірно корисна халва. В основі рецепту – всього 4 інгредієнти, але за бажанням десерт можна урізноманітнити добавками: перетертими сухофруктами, фруктовим соком, маком, кокосовою клітковиною.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- насіння кунжуту білого – 1 скл.
- борошно кунжутне – 1 скл.
- мед – 4-5 ст.л.
- ваніль, кориця – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Кунжутне насіння подрібнити в крихту.
- Додати до нього прянощі та мед.
- Додати кунжутне борошно і добре розмішати масу до однорідної щільної консистенції.
- Перекласти у форму, поставити в холодильник або морозильну камеру, щоб халва зчепилася й добре просочилася. Після цього нарізати на шматочки.
Корисні властивості кунжутного жорнового борошна
Кунжутне борошно має високі антиоксидантні властивості та безліч потенційних переваг для здоров'я. Використовується у народній медицині протягом тисячоліть.
- Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину і тригліцеридів. Зниження кров'яного тиску. Сприяння утворенню клітин крові.
- Ендокринна система. Прискорення метаболізму. Запобігання авітамінозу. Підтримання гормонального балансу та здоров'я щитовидної залози.
- Нервова система. Поліпшення розумових здібностей та обробки інформації. Нормалізація сну. Підтримка стабільного психічного й емоційного стану.
- Травна система. Нормалізація мікрофлори. Підвищення еластичності та перистальтики кишечника. Очищення від шлаків.
- Статева система. Протизапальна дія при захворюваннях жіночих статевих органів. Усунення хворобливих відчуттів і психоемоційного дискомфорту в передменструальний або клімактеричний період. Підвищення потенції, нормалізація процесу вироблення та якості сперми.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і хрящів, прискорення їх загоєння. Поліпшення стану зубів, запобігання утворенню зубного нальоту. Профілактика захворювань суглобів і остеопорозу. Сприяння нарощуванню м'язової маси (важливо підліткам і спортсменам).
Особливості вживання та зберігання кунжутного жорнового борошна
- Для вагітних та годувальниць: рекомендується, оскільки сприяє правильному розвитку плоду, усуває неприємні відчуття при вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
- Для дітей: дуже корисне, протипоказань до вживання практично немає. Але варто з обережністю додавати кунжутне борошно в їжу малюкам до року, оскільки воно може викликати алергічну реакцію.
- Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому і темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
- Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г).
Протипоказання кунжутного жорнового борошна
Регулярне вживання кунжутного борошна протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозному розширенні вен, тромбозах, тромбофлебіті.
Корисний склад кунжутного жорнового борошна
- Вітаміни: A, B1, B2, B5, B6, B9, E, PP.
- Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, калій, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій.
- Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини.
- Білок (близько 40%) і клітковина.
Характеристики
- Білки 45 г на 100 г
- Жири 12 г на 100 г
- Вуглеводи 32 г на 100 г
- Калорійність 416 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Мозамбік
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Кунжут |
- Ціна: 242 ₴/упаковка