Насіння соняшника очищене
44 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Насіння соняшника очищене
Соняшник вбирає сонячні промені все літо, до осені, тому в його насінні міститься так багато вітамінів, білка та інших корисних речовин. Насіння краще їсти сирими, але якщо сирі не до смаку – рекомендується не смажити їх, а підсушити в духовці. Підходять для приготування соняшникової олії та рослинного молока. Найкорисніший варіант – пророщене насіння.
Особливості виробництва очищеного насіння соняшника
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання соняшникового насіння з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наші соняхи ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Насіння очищується і зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіже соняшникове насіння з останнього врожаю.
- Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.
Застосування очищеного насіння соняшнику в кулінарії
Очищене насіння соняха має широке застосування в кулінарії: від салатів та закусок до корисних десертів.
Насіння відмінно доповнює смак і користь овочів. Особливо добре поєднується з буряком, кабачками, грибами, зеленню. Смачно додавати насіння в хліб, посипати ним хлібобулочні вироби, використовувати в соусах (песто, майонез) і овочевих паштетах.
З цільного насіння соняшника готують козинаки, а в подрібненому вигляді його масляниста текстура добре зв’язується з медом, водою, крупами, борошном, що дозволяє готувати щільні розсипчасті солодощі (халву). Воно дуже ситне та здатне надовго вгамувати почуття голоду – відмінний варіант для перекусів.
Насіння соняха прикрасить смузі, фруктові боули, каші, бутерброди.
ДОМАШНЯ ХАЛВА З НАПОВНЮВАЧЕМ
Східні солодощі в домашньому виконанні підкорять всіх членів родини. Головне – вибрати свіжі натуральні інгредієнти. Неперевершений аромат у поєднанні з користю – суцільне задоволення!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- насіння соняшника очищене – 100 г
- мед – 2 ч.л.
- соняшникова сиродавлена олія – 2 ч.л.
- шоколад, сухофрукти, кунжут, горіхи – на смак і вибір.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Підсушити насіння на повільному вогні до отримання легкого золотого відтінку. Почекати, доки воно охолоне, потім ретельно подрібнити в кавомолці або блендері.
- Перекласти масу в глибоку ємність, додати мед і рослинну олію. Перемішати. Гарна консистенція – коли при сильному натисканні суміш розсипається.
- На цьому етапі можна додати натуральний шоколад, сухофрукти або горіхи.
- Суміш утрамбувати в будь-яку форму (підійде харчовий лоток) і поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. Халва добре відділяється від стінок посуду, виходить щільною і при нарізанні не розсипається.
Пророщування очищеного насіння соняшника
Щоб проростити соняшникове насіння, необхідно залити його чистою водою та залишити на 12-14 годин. Після цього воду злити, насіння ретельно промити, накрити кришкою або блюдцем. Протягом наступних 10-12 годин почнуть з’являтися проростки. На цьому етапі воду потрібно злити, але насіння повинне бути вологим. Залишити ще на такий же час.
Пророщене насіння вдвічі збільшується в обсязі та змінює свої смакові якості, стаючи більш солодким і соковитим.
Корисні властивості насіння соняшнику для оздоровлення
Користь насіння підтверджується не лише народною, а й офіційною медициною. Загальнозміцнююча та відновлююча дія, протизапальні властивості, нормалізація кислотно-лужного балансу в організмі – лише деякі переваги соняшника.
- Кровоносна система. Профілактика анемії, атеросклерозу, інсультів, тромбозів. Зміцнення стінок судин. Зниження рівня холестерину. Нормалізація тиску.
- Видільна система. Виведення токсинів, радіонуклідів.
- Травна система. Жовчогінний ефект. Очищення печінки. Стимуляція перистальтики, живлення корисних бактерій кишечника.
- Нервова система. Поліпшення пам’яті та уважності, стимуляція роботи мозку, заспокійливі властивості.
- Покривна система. Поліпшення стану волосся, нігтів, кольору обличчя. Підвищення пружності та тонусу шкіри.
- Ендокринна система. Підтримання імунітету. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів і вироблення антитіл. Поліпшення ліпідного обміну та підтримання здорової ваги.
Особливості вживання та зберігання насіння соняшника
- Для вагітних і годувальниць: рекомендуються. Під час лактації підвищують жирність молока.
- Для дітей: корисні для здорового сну, нормального росту. У цільному вигляді рекомендуються з 4-річного віку, а молодшим діткам ядра потрібно перетирати й додавати потроху в дитячі страви.
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному і темному місці.
Протипоказання насіння соняшника
Не рекомендується вживання насіння при індивідуальній непереносимості продукту, ожирінні, колітах, гастритах і виразках, при захворюваннях нирок і печінки, подагрі.
При перевищенні рекомендованої норми (30-40 г) може з’явитися нудота, підвищене газоутворення, закреп, головний біль.
Корисний склад насіння соняшника
- Вітаміни: A, група В, Е, D, бета-каротин;
- Біологічно значущі елементи: цинк, мідь, марганець, селен, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій;
- Корисні сполуки: незамінні амінокислоти (аргінін, треонін, лізин), омега-6, метіонін, фенолокислоти, флавоноїди, хлорофіл.
Характеристики
- Білки 20,7 г на 100 г продукту
- Жири 52,9 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 10,5 г на 100 г продукту
- Калорійність 601 Ккал на 100 г продукту
- Застосування випічка, хлібці, олія
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
- Вирощено (вироблено) Еко-господарство
- Країна походження насіння Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Культура | Соняшник |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Україна |
Виробник | БЕТ |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 250 г |
- Ціна: 44 ₴/упаковка