Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Насіння соняшника очищене

40 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Насіння соняшника очищене
Насіння соняшника очищенеГотово до відправки
40 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння соняшника очищене

Соняшник вбирає сонячні промені все літо, до осені, тому в його насінні міститься так багато вітамінів, білка та інших корисних речовин. Насіння краще їсти сирими, але якщо сирі не до смаку – рекомендується не смажити їх, а підсушити в духовці. Підходять для приготування соняшникової олії та рослинного молока. Найкорисніший варіант – пророщене насіння.

Насіння соняшника - прекрасне джерело заліза, магнію, клітковини та вітамінів. Вони значною мірою сприяють нормальній роботі серцево-судинної системи, а також знижують рівень холестерину.

Особливості виробництва очищеного насіння соняшника

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання соняшникового насіння з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наші соняхи ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Насіння очищується і зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіже соняшникове насіння з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.

Застосування очищеного насіння соняшнику в кулінарії

Очищене насіння соняха має широке застосування в кулінарії: від салатів та закусок до корисних десертів.

Насіння відмінно доповнює смак і користь овочів. Особливо добре поєднується з буряком, кабачками, грибами, зеленню. Смачно додавати насіння в хліб, посипати ним хлібобулочні вироби, використовувати в соусах (песто, майонез) і овочевих паштетах.

З цільного насіння соняшника готують козинаки, а в подрібненому вигляді його масляниста текстура добре зв’язується з медом, водою, крупами, борошном, що дозволяє готувати щільні розсипчасті солодощі (халву). Воно дуже ситне та здатне надовго вгамувати почуття голоду – відмінний варіант для перекусів.

Насіння соняха прикрасить смузі, фруктові боули, каші, бутерброди.

ДОМАШНЯ ХАЛВА З НАПОВНЮВАЧЕМ

Східні солодощі в домашньому виконанні підкорять всіх членів родини. Головне – вибрати свіжі натуральні інгредієнти. Неперевершений аромат у поєднанні з користю – суцільне задоволення!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • насіння соняшника очищене – 100 г
  • мед – 2 ч.л.
  • соняшникова сиродавлена олія – 2 ч.л.
  • шоколад, сухофрукти, кунжут, горіхи – на смак і вибір.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Підсушити насіння на повільному вогні до отримання легкого золотого відтінку. Почекати, доки воно охолоне, потім ретельно подрібнити в кавомолці або блендері.
  2. Перекласти масу в глибоку ємність, додати мед і рослинну олію. Перемішати. Гарна консистенція – коли при сильному натисканні суміш розсипається.
  3. На цьому етапі можна додати натуральний шоколад, сухофрукти або горіхи.
  4. Суміш утрамбувати в будь-яку форму (підійде харчовий лоток) і поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. Халва добре відділяється від стінок посуду, виходить щільною і при нарізанні не розсипається.

Пророщування очищеного насіння соняшника

Щоб проростити соняшникове насіння, необхідно залити його чистою водою та залишити на 12-14 годин. Після цього воду злити, насіння ретельно промити, накрити кришкою або блюдцем. Протягом наступних 10-12 годин почнуть з’являтися проростки. На цьому етапі воду потрібно злити, але насіння повинне бути вологим. Залишити ще на такий же час.

Пророщене насіння вдвічі збільшується в обсязі та змінює свої смакові якості, стаючи більш солодким і соковитим.

Корисні властивості насіння соняшнику для оздоровлення

Користь насіння підтверджується не лише народною, а й офіційною медициною. Загальнозміцнююча та відновлююча дія, протизапальні властивості, нормалізація кислотно-лужного балансу в організмі – лише деякі переваги соняшника.

  • Кровоносна система. Профілактика анемії, атеросклерозу, інсультів, тромбозів. Зміцнення стінок судин. Зниження рівня холестерину. Нормалізація тиску.
  • Видільна система. Виведення токсинів, радіонуклідів.
  • Травна система. Жовчогінний ефект. Очищення печінки. Стимуляція перистальтики, живлення корисних бактерій кишечника.
  • Нервова система. Поліпшення пам’яті та уважності, стимуляція роботи мозку, заспокійливі властивості.
  • Покривна система. Поліпшення стану волосся, нігтів, кольору обличчя. Підвищення пружності та тонусу шкіри.
  • Ендокринна система. Підтримання імунітету. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів і вироблення антитіл. Поліпшення ліпідного обміну та підтримання здорової ваги.

Особливості вживання та зберігання насіння соняшника

  • Для вагітних і годувальниць: рекомендуються. Під час лактації підвищують жирність молока.
  • Для дітей: корисні для здорового сну, нормального росту. У цільному вигляді рекомендуються з 4-річного віку, а молодшим діткам ядра потрібно перетирати й додавати потроху в дитячі страви.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному і темному місці.

Протипоказання насіння соняшника

Не рекомендується вживання насіння при індивідуальній непереносимості продукту, ожирінні, колітах, гастритах і виразках, при захворюваннях нирок і печінки, подагрі.

При перевищенні рекомендованої норми (30-40 г) може з’явитися нудота, підвищене газоутворення, закреп, головний біль.

Корисний склад насіння соняшника

  • Вітаміни: A, група В, Е, D, бета-каротин; 
  • Біологічно значущі елементи: цинк, мідь, марганець, селен, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій;
  • Корисні сполуки: незамінні амінокислоти (аргінін, треонін, лізин), омега-6, метіонін, фенолокислоти, флавоноїди, хлорофіл.

Характеристики

  • Білки   20,7 г на 100 г продукту
  • Жири   52,9 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   10,5 г на 100 г продукту
  • Калорійність   601 Ккал на 100 г продукту
  • Застосування   випічка, хлібці, олія
  • Тип упаковки    паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Вирощено (вироблено)   Еко-господарство
  • Країна походження насіння   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураСоняшник
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
ВиробникБЕТ
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 40 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner