Соя органічна, насіння
42 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Насіння сої органічної
Бобова культура - соя, відома як джерело рослинного білка та сировина для виробництва соєвих продуктів: соєвого молока, олії, сиру тофу, темпі та багатьох інших. Сою використовують для приготування та збагачення різних страв, а також як основу рослинних замінників продуктів тваринного походження.
Соя - це чудове джерело рослинного білка та сировина для виробництва білкових продуктів. Соєві боби відомі серед сироїдів та вегетаріанців як їжа багата на білок рослинного походження. Сою корисно пророщувати та вживати при зайвій вазі. Лецитин, який входить до складу сої, бере участь у жировому обміні, сприяючи позбавленню зайвої ваги. Надзвичайно корисна соя при остеопорозі, особливо жінкам під час менопаузи. Соєві боби компенсують нестачу естрогенів, що є основною причиною остеопорозу у жінок. Слід уважно вживати сою під час вагітності, при поганій роботі ендокринної системи та сечокам'яної хвороби.
Особливості виробництва сої
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання сої покупцю: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Соя росте далеко від великих міст, автомагістралей і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі соєві боби з останнього врожаю.
- Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування сої у кулінарії
Як і інші бобові, соя перед приготуванням потребує попереднього замочування (в підсоленій воді). Її можна вживати у вареному, тушкованому, запеченому та пророщеному вигляді, поєднувати зі всілякими крупами, овочами та зеленню, додавати в супи й пасту, робити з неї рослинне молоко, сири та “м’ясо”.
Завдяки нейтральному смаку, соя може служити основою для будь-яких страв.
Соєве пюре можна додавати в кекси, печиво та млинці, робити намазку для бутербродів у поєднанні з легким майонезом і приправами, використовувати як начинку для пиріжків.
ТУШКОВАНА СОЯ З ОВОЧАМИ
Тушковані з овочами боби – ароматна корисна страва, яка, незважаючи на використання лише рослинних інгредієнтів, виходить дуже поживною. Смачно поєднується із зеленню та свіжими салатами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- соя – 2 скл.
- часник – 7 зубчиків
- морква – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- соус томатний – 4 ст.л.
- лист лавровий – 2 шт.
- паприка мелена – 1 ч.л.
- перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- часник мелений – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- рослинна олія для смаження – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Сою промити й перебрати. Залити водою мінімум на 8 годин.
- Воду злити, сою промити, відварити на повільному вогні 1,5-2 години. У процесі варіння за потреби додавати воду.
- Подрібнити цибулю і часник, натерти на тертці моркву. Обсмажити овочі на рослинній олії.
- Коли соя стане м’якою, додати до неї овочі, томатний соус, сіль і спеції. Готувати під кришкою ще хвилин 15-20, потім дати трохи настоятися.
Пророщування сої
Для отримання смачних соєвих проростків знадобляться марля та глибока тара з кришкою. Попередньо сою потрібно вимочити, потім промити. Марлю, складену в 3-4 шари, викласти на дно миски, зверху розкласти 2-3 ст.л. бобів, збризнути їх водою і налити трохи води на марлю. Накрити зверху іншим марлевим шаром, закрити тару кришкою та залишити на добу при кімнатній температурі. Потому потрібно знову скропити сою водою, накрити марлею та кришкою, залишити ще на одну добу. Після цього повинні проклюнутися перші паростки. Ще через день вони вже можуть досягати 1 см. Повторювати процедуру до отримання паростків приблизно 10-сантиметрової довжини. Тоді їх можна вживати в їжу, дотримуючись кількох правил:
- обов’язково промити теплою водою і видалити лушпиння;
- бланшувати перед додаванням їх у страви;
- зберігати в холодильнику в скляному контейнері кілька днів.
Корисні властивості сої для оздоровлення
Східні народи віками використовували сою як цілющий продукт. Її вживання корисне людям, які страждають на хвороби серцево-судинної системи чи перенесли інфаркт, а також при виразці, цукровому діабеті, атеросклерозі, гіпертонії, ожирінні, непереносимості тваринних білків.
- Кровоносна система. Профілактика тромбоутворення й ІХС. Зниження рівня холестерину в крові. Зміцнення капілярів.
- Травна система. Поліпшення функціонування підшлункової залози, детоксикаційної здатності печінки. Допомога травленню та схудненню, очищення кишечника.
- Нервова система. Відновлення клітин нервової системи. Користь при перенапруженнях і стресових ситуаціях. Поліпшення мислення, навчання, пам’яті, рухової функції. Профілактика хвороби Паркінсона.
- Опорно-рухова система. Запобігання появі остеопорозу, зміцнення кісток, зубів і м’язів. Регуляція кальцієвого обміну та кісткового метаболізму.
- Статева система. Користь під час менопаузи у жінок, компенсація нестачі естрогенів.
- Ендокринна система. Нормалізація ваги, прискорення метаболізму. Позитивний вплив на імунітет. Допомога при діабеті.
Особливості вживання та зберігання соєвих бобів
- Для вагітних: в помірних кількостях за відсутності протипоказань.
- Для дітей: не рекомендується дітям до 3-х років.
- Для діабетиків: знижує потребу в інсуліні.
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
Протипоказання сої
Не можна вживати соєві продукти при гормональних збоях, порушеннях роботи щитовидної залози, сечокам’яній хворобі, низькому рівні тестостерону в чоловіків. Вживати з обережністю при зниженому тискові, схильності до алергічних реакцій.
Не варто включати в раціон під час планування вагітності.
Корисний склад сої
- Вітаміни: А, група В, С, Е, K.
- Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, кремній, магній, сірка, фосфор, хлор, залізо, йод, натрій, мідь, марганець, селен, цинк, бор.
- Корисні сполуки: жирні кислоти, лецитин, ізофлавони, ізолектани, незамінні амінокислоти, фітоестрогени.
Характеристики
- Білки 36,5 г на 100 г продукту
- Жири 20 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 30,1 г на 100 г продукту
- Калорійність 446 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому місці при температурі від +4°C до +18°C
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Країна походження бобів Україна
- Додаткова інформація сертифікат “Органік Стандарт”
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Упаковка | 250 г |
Культура | Соя |
Основні атрибути | |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | False |
- Ціна: 42 ₴/упаковка