Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
793 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Сочевиця зелена, насіння

38 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
Сочевиця зелена, насіння
Сочевиця зелена, насінняВ наявності
38 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння сочевиці зеленої

Сочевиця - найпопулярніший вид бобових, оскільки вона дуже смачна, не вимагає попереднього замочування і добре проварюється. Має насичений перцевий запах та смак із пряним відтінком. Підходить для приготування ароматного чечевичного борошна та пророщування. У зеленій сочевиці більше калію, кальцію, заліза та фосфору, а також збережена оболонка, яка містить клітковину та допомагає зберігати форму бобів при приготуванні.

Сочевиця - зернобобова культура, криниця фолієвої кислоти та розчинної клітковини, яка сприяє правильному травленню. Зі сочевиці можна готувати борошно і пророщувати. У пророщеному вигляді зерно сочевиці містить подвійну дозу корисних речовин.

Сочевиця зелена - бобова культура, яка має незвичайну особливість, вона не затримує нітрати, радіонукліди та інші токсичні речовини під час зростання. Ця культура збагачена фолієвою кислотою, яка особливо важлива для нормального функціонування людського організму. Сочевиця містить ізофлавони, які пригнічують зростання злоякісних пухлин. Цікаво те, що сочевиця зберігає ці корисні якості навіть у термічно обробленому вигляді. Ця бобова культура зміцнює імунітет, упорядковує роботу сечостатевої системи та нормалізує рівень цукру в крові. Слід виявити обережність при виразковій хворобі та дисбактеріозі, оскільки при цих хворобах сочевиця погано перетравлюється.

Особливості виробництва сочевиці зеленої

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання зеленої сочевиці покупцю: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Хоча сочевиця й не здатна накопичувати нітрати та радіонукліди, наші постачальники все одно вирощують її далеко від великих міст, автомагістралей і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі боби зеленої сочевиці з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії зеленої сочевиці

Страви з сочевиці надовго дають відчуття ситості. Цей вид бобів не вимагає замочування, але для підвищення засвоюваності можна потримати їх у воді хоча б півгодини. Для кращого засвоєння заліза організмом рекомендується поєднувати боби з помідорами, червоним болгарським перцем і лимонним соком.

Зелена сочевиця добре розварюється, підходить для запікання, тушкування та приготування на пару. Традиційно використовується у близькосхідній, індійській та середземноморській кухні. З неї можна приготувати безліч страв: сочевичні хлібці для салату, сочевичний суп або традиційний індійський дал. Розгляньте варіант рослинних котлет з сочевиці, нутового борошна та насіння соняшнику. З такими котлетами виходять чудові веджібургери!

ПІСНИЙ ПАШТЕТ ІЗ ЗЕЛЕНОЇ СОЧЕВИЦІ

Ситна вегетаріанська закуска нікого не залишить байдужим. За зовнішнім виглядом і навіть трохи за смаком вона нагадує традиційний м’ясний паштет. Смачно поєднується з лавашами, пітою, хлібом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • зелена сочевиця – 150 г
  • оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • кунжут – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • чорний перець мелений – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Сочевицю відварити до готовності, злити воду.
  2. Помістити сочевицю, олію, сік, кунжут, перець у блендер і прокрутити до однорідної консистенції.
  3. Отриману пасту викласти в окремий контейнер, поставити в холодильник настоюватися.

Пророщування зеленої сочевиці

Проростки зеленої сочевиці містять велику кількість жирних кислот, благотворно впливають на серцево-судинну й травну систему. При пророщуванні в бобах активізується вітамін С, що зміцнює імунітет. Пророщені боби можна додавати в різні салати, гарніри, супи.

Щоб проростити сочевицю, необхідно її ретельно промити, перебрати, залити водою та вимочувати протягом 8-12 годин. Потім злити воду та ще раз добре промити. Викласти тонким шаром у плоску тару, залити водою так, щоб вона покривала зерна, і залишити так на добу. На наступний день воду злити й повернути сочевицю в посудину, скропити трохи водою, накрити складеною в кілька шарів марлею (важливо залишити доступ до повітря). Залишити ще на добу. Періодично збризкувати водою, щоб зерна не висохли. Через 2-3 дні проростки досягнуть необхідних розмірів і стануть придатними до вживання.

Корисні властивості зеленої сочевиці для оздоровлення

За кількістю рослинного білку в складі сочевиця лідирує серед бобових. Вживати її рекомендується спортсменам, веганам, діткам. Зелена сочевиця може застосовуватися в дієтичному харчуванні, корисна для підтримання ваги в нормі.

  • Видільна система. Виведення токсинів, очищення організму від радіонуклідів, важких металів. Користь при сечокам’яній хворобі.
  • Кровоносна система. Профілактика залізодефіцитної анемії та інсультів завдяки калію та залізу в складі. Захист серця шляхом попередження накопичення гомоцистеїну в тілі, поліпшення рівня холестерину й артеріального тиску.
  • Травна система. Очищення кишечника, поліпшення перистальтики. Допомога при коліті, виразках, гепатиті, холециститі.
  • Нервова система. Користь при підвищеній збудливості та схильності до нервових розладів, підтримання душевної рівноваги.
  • Опорно-рухова система. Зниження запальних процесів у суглобах і кісткових тканинах. Зміцнення кісток.
  • Покривна система. Очищення шкіри зсередини, надання їй пружності та сяйва, поліпшення кольору обличчя. Допомога при дерматитах.
  • Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Нормалізація ваги та рівня цукру в крові.

Особливості вживання та зберігання зеленої сочевиці

  • Для вагітних: рекомендується як багате джерело фолату.
  • Для дітей: можна включати в раціон з 3-х років.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.

Протипоказання зеленої сочевиці

Не можна вживати сочевицю при індивідуальній непереносимості, геморої, захворюваннях шлунка та дисбактеріозі кишечника (може погано перетравлюватися), при подагрі, хворобах суглобів, закупорці жовчних проток.

Корисний склад зеленої сочевиці

  • Вітаміни: група В, Е, С, К.
  • Біологічно значущі елементи: калій, магній, фосфор, цинк, залізо, мідь, марганець, кремній, селен.
  • Корисні сполуки: жирні кислоти (омега-3, омега-6), ізофлавони, пребіотики, поліфеноли (проціанідин, флавоноли), дубильні речовини.

Характеристики

  • Білки   24 г на 100 г продукту
  • Жири   1,05 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   46,3 г на 100 г продукту
  • Калорійність   253 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому прохолодному місці
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження бобів   Україна
  • Додаткова інформація сертифікат “Органік Стандарт”

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураСочевиця
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 38 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner