Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Нут, баранячий горох, насіння нуту

40 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
Нут, баранячий горох, насіння нуту
Нут, баранячий горох, насіння нутуНемає в наявності
40 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Нут для пророщування, баранячий горох, насіння нуту

Нут (баранячий горох) – дуже смачний і поживний улюбленець веганів, спортсменів та прихильників правильного харчування. Світло-бежеві боби – досить об'ємні за розміром, мають соковитий горіхово-білковий смак та маслянисту структуру. Нутова крупа входить до трійки найпопулярніших бобових культур світу.

Нут або баранячий горох – бобова культура, яка вважається дієтичним продуктом. Ця культура надзвичайно корисна, вона знижує рівень холестерину та цукру в організмі, запобігає захворюванням серцево-судинної системи та розладу кишечника. Бараний горох можна використовувати для приготування супів, гарнірів, паштетів або пророщувати. Сироїди та вегетаріанці пророщують нут для отримання достатньої кількості білка з їжею.

Особливості виробництва насіння нуту

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання нуту з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш нут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Боби зберігаються відповідно до санітарних норм і фасуються у день замовлення. Покупець отримує свіжий нут з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару і надсилається покупцеві.

Застосування насіння нуту в кулінарії

Нут відварюють, готують на пару, додають у супи, обсмажують, консервують і запікають. Завдяки нейтральному смакові, він прекрасно поєднується з солоними і солодкими інгредієнтами: рослинними оліями, прянощами, овочами, горіхами, медом, шоколадом та ін.

Страви з нуту готують у всьому світі: в Індії – суп-пюре дал, на Близькому Сході – хумус і фалафель, в Іспанії – суп косідо. Також з нього можна приготувати дуже смачні та поживні вегетаріанські котлети, млинці, пюре, запіканки, рагу, корисні безглютенові десерти та навіть веганське морозиво.

Найпростіший спосіб приготування нуту – відварити його до готовності та вживати як самостійний гарнір. Для кращого розварювання у воду для замочування або вже при варінні до нуту можна додати трішки соди. З води, що залишилася після варіння нуту і містить багато білку, можна зробити аквафабу – рослинний замінник яєць.

ХУМУС ЗІ СПЕЦІЯМИ

Хумус – поживна закуска, яку традиційно намазують на лаваш, хліб і грінки, або доповнюють нею різні страви. Рецепт можна взяти за основу й експериментувати з добавками.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • відварений нут – 1,5 скл.
  • паста тахіні – 2 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • лимонний сік – 1 ч.л.
  • оливкова олія – ​​2-3 ст.л.
  • спеції (перець чорний мелений, куркума, сіль, імбир сушений) – на смак
  • зелень – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Нут пробити блендером до м’якої однорідної консистенції. Якщо пюре вийшло сухе, можна додати трохи води.
  2. Часник розчавити у часникодавці.
  3. Додати до нуту всі інгредієнти та перемішати.
  4. Перекласти у піалу для подачі, прикрасити гілочкою петрушки або кропу.

Пророщування насіння нуту

Нут відмінно проростає, подвоюючи свої корисні властивості (особливо кількість вітаміну С). У пророщеному вигляді його вживають сирим, додаючи в салати, сироїдні страви та не піддаючи тепловій обробці. Смак у пророщених бобів – сируватий і свіжий.

Щоб проростити боби, потрібно спочатку залити їх чистою холодною водою на 12 годин. Після цього воду злити, горох добре промити за допомогою друшляка та помістити у неглибокий харчовий контейнер або пророщувач. Накрити кришкою та залишити при кімнатній температурі на добу. Далі рекомендується взяти велику керамічну форму, застелити її вологою марлею або натуральною тканиною, складеною в 2-3 шари, зверху викласти нут і накрити тонким шаром вологої тканини. Залишити так ще на добу при кімнатній температурі. За цей час з'являться перші паростки. Пророщений нут потрібно промити і залишити при кімнатній температурі ще на добу. Перед вживанням необхідно промивати додатково. Зберігати не довше 5 днів у холодильнику в скляній тарі з доступом до повітря.

Корисні властивості насіння нуту для оздоровлення

Нут може служити профілактикою онкологічних захворювань, дефіциту білка, ослаблення імунітету. Має антиоксидантний потенціал і може знизити рівень шкідливого з’єднання акриламіду в оброблених харчових продуктах. Ідеально підійде для тих, хто стежить за фігурою та дотримується правильного харчування.

  • Видільна система. Виведення шлаків, токсинів, радіонуклідів, очищення організму від важких металів і солей.
  • Кровоносна система. Зміцнення стінок судин і серцевого м’язу. Профілактика анемії та атеросклерозу. Зниження рівня холестерину й артеріального тиску.
  • Травна система. Поліпшення функції печінки. Користь при запорах, застійних явищах в органах ШКТ. Пробіотичні властивості.
  • Нервова система. Підтримання зору. Полегшення депресивних і тривожних станів, усунення перепадів настрою, користь при хронічних стресах. Поліпшення пам’яті, концентрації уваги, швидкості реакції. Нормалізація сну.
  • Опорно-рухова система. Загоєння запалень у суглобах, прискорення зрощення кісток. Зміцнення та нарощування м’язів.
  • Покривна система. Сприятливий вплив на волосся та нігті, надання пружності та сяйва шкірі.
  • Статева система. Пом’якшення менструального синдрому у жінок, поліпшення потенції у чоловіків. Підвищення шансів на овуляцію. Профілактика захворювань сечостатевих органів.

Особливості вживання та зберігання насіння нуту

  • Для вагітних: рекомендується як багате джерело фолієвої кислоти, а також для усунення токсикозу.
  • Для годувальниць: сприяє появі молока та робить його більш поживним.
  • Для дітей: дозволяється з 18 міс. у вигляді пюре та супчиків (після тривалого вимочування та варіння).
  • Для літніх людей: рекомендується для зниження ризику захворювань опорно-рухового апарату, серцевих захворювань, хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці (оптимально при +5-10°С).

Протипоказання насіння нуту

Не вживати нут при індивідуальній чутливості організму, виразках сечового міхура, хворобах печінки та підшлункової залози, серйозних захворюваннях кишкового тракту. Не рекомендується при таких захворюваннях:

  • тромбофлебіт;
  • холецистит;
  • подагра;
  • нефрит.

Корисний склад насіння нуту

  • Вітаміни: А, група В, C, E, K, P; 
  • Біологічно значущі елементи: калій, магній, мідь, залізо, кальцій, йод, цинк, селен, марганець, молібден, кремній, фосфор;
  • Корисні сполуки: поліфеноли, пуринові основи.

Характеристики

  • Білки   19 г на 100 г продукту
  • Жири   6 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   61 г на 100 г продукту
  • Калорійність   364 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Країна походження бобів   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
КультураНут
Інформація для замовлення
  • Ціна: 40 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner