Гречка зелена сира, гречана крупа
52 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Гречка зелена сира, гречана крупа органічна
Зелена гречка – це необсмажена гречана крупа, у якій зберігається вся користь натурального зерна та потужні антиоксидантні властивості. Відрізняється красивим світло-зеленим кольором, нижчою калорійністю (порівняно з коричневою), хрустким смаком у свіжому вигляді та дуже м'яким та ніжним – у приготованому. Часто використовується для пророщування, приготування гречаного борошна та пластівців.
Користь сирої гречки полягає в тому, що вона багата на білки, вітаміни B1, B2, B6, B9 - фолієву кислоту, містить рутин (P), який запобігає ламкості судин, вітамін C, PP, кальцій, фосфор, йод, калій, магній, щавлеву кислоту. У не обсмажені гречці зберігаються всі корисні компоненти, які не зруйновані термообробкою. Гречку дуже корисно вживати при проблемах із ШКТ, підшлунковою залозою та діабетом. Для боротьби із зайвою вагою рекомендується гречана дієта. Проростки гречки часто входять до складу страв сироїдів та вегетаріанців.
Особливості виробництва зеленої гречки
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання зеленої гречки покупцю: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжу гречану крупу з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування у кулінарії зеленої гречки
Перед вживанням потребує замочування та полоскання для видалення слизу.
Найпопулярніший спосіб приготування – відварити крупу у воді або на пару. Багатьом може не вистачати розсипчастості й тонкого горіхового аромату, які притаманні обсмаженим ядрам, але це компенсується більшою користю. Прісний смак легко регулюється різними добавками, в тому числі солодкими. Із зеленої гречки варять каші, супи, муси, роблять оладки, хумус і навіть десерти, додають у хліб і хлібці.
Якщо замочити крупу на ніч, то вранці можна отримати або готову до вживання страву, або основу для приготування рослинного молока, солодких і солоних крем-мусів.
Смачно поєднувати з мигдальним молоком, зеленню, сиром, вершковим маслом та оливковою олією.
ДІЄТИЧНІ ОЛАДКИ ІЗ ЗЕЛЕНОЇ ГРЕЧКИ
Оладки з зеленої гречки та спельтового борошна, з рослинним молоком і натуральним підсолоджувачем – повноцінне поєднання незвичайного смаку, аромату, зовнішнього вигляду, поживності та користі. До того ж, вони не шкодять фігурі!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- замочена зелена гречка – 1 скл.
- спельтове борошно – ½ скл.
- кокосове молоко – ½ скл. (можна приготувати самостійно, збивши у блендері кокосову м’якіть з водою та процідити через марлю)
- фініки – 2 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Гречку достатньо замочити протягом 20 хвилин у невеликій кількості теплої води (краще з 1 ст.л. лимонного соку для створення кислого середовища та вивільнення фітинової кислоти).
- Для приготування тіста змішати в блендері зелену гречку, спельтове борошно, молоко та фініки.
- Викласти ложкою на розігріту сковороду у формі оладок, обсмажити без олії на середньому вогні.
Пророщування зеленої гречки
Ядра зеленої гречки відмінно пророщуються. Хлорофіл у їхньому складі допомагає швидше виходити проросткам. Паростки зеленої гречки – незамінний продукт для боротьби із зайвою вагою й оздоровлення в цілому.
Цінний продукт можна отримати наступним способом:
- залити ядра водою на 20-30 хвилин, усунути сміття, лушпиння, непридатні зерна, що сплили на поверхню;
- відібрану гречку промити 3-5 разів під проточною водою (повторювати полоскання і зливання щогодини, поки вода не стане чистою – це необхідно через високу крохмалистість крупи);
- промиті зернятка викласти впритул на марлю, складену в декілька шарів, зверху накривши ще одним шаром марлі;
- перші паростки можна буде побачити вже через 12 годин, через добу-дві вони досягнуть уже великих розмірів (весь цей час гречку потрібно обполіскувати 3-4 рази на день);
- перед вживанням паростки необхідно промити, щоб видалити з них утворений слиз.
Зберегти користь паростків можна, помістивши їх в холодильник у скляній ємності, але термін зберігання не повинен перевищувати 3-4 дні. У пророщеному вигляді вживати зелену гречку можна не більше 50 г на добу, інакше можна отримати проблеми з травним трактом.
Пророщені зерна додають у салати, смузі та інші страви або вживають як самостійний продукт-суперфуд.
Корисні властивості зеленої гречки для оздоровлення
Незамінна в якості продукту для безглютенових дієт. Регулярне вживання зеленої гречки допомагає очистити лімфатичну систему, прибрати зайві кілограми та зміцнити імунітет. Дуже корисна діабетикам.
- Видільна система. Виведення шлаків, токсинів, радіонуклідів з організму.
- Кровоносна система. Зміцнення стінок судин, видалення зайвого холестерину, оновлення крові. Профілактика варикозу, залізодефіциту. Допомога при ІХС, гіпертонії, тромбофлебіті.
- Травна система. Очищення печінки та кишечника, нормалізація випорожнень. Оздоровлення роботи підшлункової залози. Сприяння росту корисної мікрофлори (пробіотичні властивості).
- Нервова система. Користь для сну, усунення занепокоєнь і депресії. Поліпшення гостроти зору, профілактика глаукоми, зниження внутрішньоочного тиску.
- Покривна система. Омолоджуюча дія на шкіру, швидке загоєння запальних процесів на слизових.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримання здоров’я зубів.
Особливості вживання та зберігання зеленої гречки
- Для вагітних: рекомендується за рахунок вмісту заліза та фолієвої кислоти, здатності знижувати токсикоз і запобігати набору ваги (але в помірних кількостях і за відсутності алергічних реакцій).
- Для дітей: рекомендується з 2 років (пророщена – з 12), корисна як гіпоалергенний і безглютеновий продукт.
- Термін зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів і сторонніх запахів.
- Добова норма: близько 150-200 г.
Протипоказання зеленої гречки
При усій користі зеленої гречки, обережність при її вживанні не завадить. Протипоказана при виразках шлунка і запорах, підвищеному згортанні крові, індивідуальній непереносимості, хворобах нирок. Через пуринові основи може бути небезпечна для хворих на подагру.
Корисний склад зеленої гречки
- Вітаміни: А, група В, Е, P;
- Біологічно значущі елементи: залізо, йод, цинк, кальцій, фосфор, калій, магній, бор, марганець, селен, фтор, кобальт, молібден;
- Корисні сполуки: 8 незамінних амінокислот, біофлавоноїди, лецитин, коензим Q10, харчові волокна.
Характеристики
- Білки 13,25 г на 100 г продукту
- Жири 3,4 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 71,5 г на 100 г продукту
- Калорійність 343 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
- Додаткова інформація наявність сертифіката “Органік Стандарт”
- Країна походження насіння Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Упаковка | 250 г |
Культура | Гречка |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | False |
- Ціна: 52 ₴/упаковка