Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
815 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Насіння люцерни, люцерна для пророщування

112 /упаковка

  • Немає в наявності
Насіння люцерни, люцерна для пророщування
Насіння люцерни, люцерна для пророщуванняНемає в наявності
112 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Люцерна посівна - насіння люцерни для пророщування, органічна, не магнічена

Люцерна – представниця сімейства бобових з добрими медоносними властивостями. Дрібнозернисте насіння має гірчичний колір і на вигляд нагадує кунжут. Гіркий присмак передбачає їх застосування як спецію. Люцерна дуже легко проростає, забезпечуючи "урожай" м'яких паростків з горіховим смаком, її паростки багаті на вітаміни і мінерали.

Особливості виробництва люцерни

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання насіння люцерни з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наша люцерна росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Насіння зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжу люцерну з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.

Застосування в кулінарії насіння люцерни

Гіркувате насіння люцерни добре поєднується з гострими, солоними, кислими, прісними та навіть солодкими смаками, надаючи стравам апетитного хрускоту та розсипчастої зернистої текстури.

Жовті зернятка служать корисною прикрасою для їжі: салатів, гарнірів, соусів і маринадів, квашених і солоних овочів, десертів, випічки, смузі, а також хорошим доповненням до м’ясних і рибних страв. Прекрасно доповнюють смак капусти, хумусу, вареного буряка й авокадо. Їх можна додавати як цілими, так і в подрібненому вигляді.

Люцерною можна замінювати пшеницю: їх харчова цінність приблизно однакова. Її також додають у плов і супи, але робити це краще в кінці приготування, щоб продукт не втрачав користі від термічної обробки.

З люцерни роблять цілющі чаї та настої.

САЛАТ З ПАРОСТКАМИ ЛЮЦЕРНИ

Простий салат зі свіжих овочів заграє новими фарбами та користю при додаванні у нього паростків люцерни. Вони неперевершено хрусткі, ароматні та багаті на білок. Заряд енергії та бадьорості гарантовано!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • листя салату – 3 шт.
  • рукола – 3 стеблинки
  • помідор – 1 шт.
  • перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • горошок зелений – 3 ст.л.
  • кріп і петрушка – по 50 г
  • паростки люцерни – 1 ст.л.
  • оливкова олія – ​​для заправки.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Овочі та зелень добре промити та нарізати.
  2. Змішати всі інгредієнти.
  3. Заправити олією та додати паростки.

Пророщування насіння люцерни

Щоб проростити люцерну, потрібно взяти 2 ст.л. насіння та замочити їх на ніч у чистій холодній воді в скляній тарі або спеціальній баночці для пророщування. Потім насіння промити та помістити назад. Баночку закрити й перевернути на бік. Повторювати промивання 3-4 рази на добу. Під час пророщування частина коричневого лушпиння відокремиться та залишиться у воді, насіння набуде більш світлого відтінку. Готові до вживання паростки сформуються протягом тижня.

Пророщене насіння перед вживанням слід добре промити й трохи підсушити, виклавши на паперовий рушник або суху бавовняну серветку. Готові паростки зберігати в холодильнику. Подавати як самостійну страву або додавати в салати, смузі, супи, соуси, бутерброди. Вони нададуть стравам особливої свіжості й аромату зеленого горошку.

Корисні властивості люцерни

Люцерна знижує ризики розвитку серйозних патологій, у тому числі онкологічних, виконує загальнозміцнювальну функцію у міжсезоння, а також у процесі відновлення організму після хірургічних втручань і складних захворювань. Благотворно впливає майже на всі системи організму.

  • Кровоносна система. Підвищення гемоглобіну та згортання крові, профілактика накопичення шкідливого холестерину в судинах і їх зміцнення. Полегшення симптомів при ревматичних захворюваннях.
  • Ендокринна система. Поліпшення метаболізму. Підвищення опірності організму до вірусних інфекцій. Зниження рівня цукру в крові.
  • Травна система. Запобігання надлишкового газоутворення, печії та кислотного рефлюксу.
  • Нервова система. Зняття нервової напруги та втоми, зменшення тривожності, допомога при безсонні.
  • Покривна система. Профілактика шкірних проблем, поліпшення синтезу колагену та кольору обличчя. Запобігання випадінню волосся.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, прискорення зрощення кісткових тканин при травмах і загоєння при ударах. Зміцнення зубної емалі. Стимуляція процесів регенерації тканин.
  • Статева система. Поліпшення сексуальної функції у чоловіків і жінок, зниження неприємних симптомів під час менопаузи.

Особливості вживання та зберігання люцерни

  • Для вагітних: не рекомендується.
  • Для годувальниць: може допомогти зберегти та збільшити обсяг грудного молока. Потрібна консультація лікаря.
  • Для дітей: рекомендується після 3 років.
  • Для діабетиків: рекомендується (знижує рівень цукру в крові).
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці з припливом свіжого повітря.
  • Добова норма: в сухому вигляді – 2-3 ч.л., у пророщеному – 1 ст.л.

Протипоказання люцерни

Не вживати продукт при індивідуальній непереносимості. Проконсультуватися з лікарем при захворюваннях нирок і аутоімунних порушеннях (вовчак), а також при прийомі кроворозріджуючих препаратів.

Корисний склад люцерни

  • Вітаміни: A, група B, C, E, K, D;
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, цинк, мідь, марганець, фтор, залізо;
  • Корисні сполуки: каротиноїди (бета-каротин, лютеїн), фруктоза, сапоніни, кумарини, флавоноїди, фітостерини, фітоестрогени, алкалоїди.

Характеристики

  • Білки   3,99 г на 100 г продукту
  • Жири   0,69 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   0,2 г на 100 г продукту
  • Калорійність   23 ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому місці, що провітрюється при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження насіння   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Основні атрибути
КультураЛюцерна
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМО0
Інформація для замовлення
  • Ціна: 112 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner