Макова олія холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
430 ₴/бут
- Готово до відправки
Макова олія холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
Сиродавлена макова олія - це натуральна нерафінована рослинна олія з повноцінним набором жирних кислот, отримана шляхом пресування насіння маку методом холодного віджиму, без використання термічної та хімічної обробки.
Нерафінована макова олія холодного віджиму є найбільш цінною за поживними та лікувальними властивостями, в ній зберігаються всі корисні елементи та вітаміни, які дуже добре засвоюються організмом.
Нерафінована макова олія містить біоактивні жири, завдяки чому входить до трійки найкорисніших разом з маслом обліпихи і кунжуту. Має легкий горіховий присмак, залишає солодкувато-терпкий післясмак. За кольором та консистенцією - прозоре, рідке. Його вживають у їжу, застосовують у фармацевтичних, косметичних та промислових цілях.
Натуральна олія з насіння маку холодного віджиму – природний антистрес, який благотворно впливає не лише на нервову систему, а й на стан серця. Має м'яку розслаблюючу дію, позбавляє безсоння, нормалізує артеріальний тиск, позбавляє головного болю і мігрені.
Особливості виробництва макової олії
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва олії: від посіву насіння до розливу в тару.
- Вирощування. Компанія обрала екологічні сонячні поля Тернопільщини та один із найкращих сортів маку. Застосування будь-якої агрохімії є категорично неприйнятним.
- Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
- Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Застосування в кулінарії макової олії
Макова олія холодного віджиму добре поєднується з запеченими та тушкованими овочами: кукурудзою, картоплею, цвітною капустою, спаржею, горохом. У такі страви її потрібно додавати в самому кінці для максимального збереження корисних речовин. Смачно вживати з салатами, кашами, супами.
Підходить для солодкої випічки, кисломолочних продуктів, фруктів, смузі-боулів, соусів, шоколадних паст.
Не підходить для смаження і тушкування.
СОЛОДКА ЛЛЯНА КАША З МАКОВОЮ ОЛІЄЮ
Ніжний маковий аромат і горіховий смак олії відмінно доповнять лляну сироїдну кашу. Це джерело білка, клітковини та корисних жирів.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- льон – 5 ст.л.
- макова олія – 1 ст.л.
- мед – 3 ч.л.
- кориця – щіпка
- яблуко – 1 шт.
- насіння маку, горіхи – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Насіння льону залити водою і залишити хвилин на 20-30.
- Перебити масу блендером до м'якої консистенції.
- Заправити олією та медом.
- Додати корицю, дрібно нарізане яблуко, горішки та макові зернята.
Застосування в косметології макової олії
- Комедогенність: 0 (підходить для всіх типів шкіри).
- Для шкіри: нанесіть кілька крапель на кінчики пальців та змащуйте обличчя масажними рухами. Наносьте на шорсткі ділянки шкіри, подряпини та дрібні ранки для зволоження й швидкого загоєння.
- Для нігтів: змащуйте кутикулу для розм'якшення, нігтьову пластину – для живлення.
- Для волосся: наносьте після миття для додання волоссю блиску.
Застосування макової олії для оздоровлення та лікування
Макова олія холодного віджиму має широкий спектр корисного впливу на організм.
- Нервова система. Користь при порушеннях сну та мігренях. Легкий седативний і розслабляючий ефект при нервовому напруженні, хронічній втомі.
- Кровоносна система. Відновлення порушеної роботи серця. Нормалізація станів при стенокардії, спазмах судин, гіпертонії, геморої.
- Ендокринна система. Поліпшення гормонального фону, зміцнення імунітету.
- Покривна система. Застосування при атопічному дерматиті, псоріазі.
- Дихальна система. Користь при болях у горлі, нехронічних захворюваннях легень.
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання макової олії
- Для вагітних: корисно при дотриманні добової норми і відсутності протипоказань.
- Для дітей: не рекомендується до 2 років.
- Для літніх: не рекомендується після 60 років.
- Зберігання: під час виробництва макової олії не використовуються консерванти і термічна обробка, тому рекомендований термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей — не більше 30 днів у холодильнику при температурі від +4°С до +18°С. А для кулінарних потреб – термін зберігання становить до 90 днів у темному прохолодному місці.
- Добова норма: до 3 ч.л. на день.
Протипоказання макової олії
Олію насіння маку не варто приймати при індивідуальній непереносимості.
Бажано виключити з раціону людей, які страждають пристрастю до алкоголю, бронхіальною астмою та печінковими захворюваннями.
Корисний склад макової олії
- Жирні кислоти: олеїнова, пальмітинова, лінолева;
- Вітаміни: Е, А, Н, F, В1, В2;
- Біологічно значущі елементи: сірка, хлор, фосфор;
- Стерини: кампестерол, стигмастерол, ситостерин, дельта-5-авенастерол.
Характеристики
- Білки 0 г на 100 г
- Жири 99 г на 100 г
- Вуглеводи 0 г на 100 г
- Калорійність 898 Ккал на 100 г
- Тип тари скляна (250 мл, 500 мл, 1000 мл) або пластикова пляшка (1 л)
- Термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей 1 міс. у темному прохолодному місці
- Термін зберігання для кулінарних цілей 3 міс. у темному прохолодному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Чехія
Більше рослинних олій холодного віджиму в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип | Нерафінована |
Упаковка | Скляна пляшка |
Тип олії | Макове |
Віджим | Перший холодний |
Користувальницькі характеристики | |
Об'єм, мл | 250 мл |
- Ціна: 430 ₴/бут