Олія чорного кунжуту холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
314 ₴/бут
- Готово до відправки
Олія чорного кунжуту першого холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
Сиродавлена олія чорного кунжуту - це нерафінована рослинна олія, отримана шляхом пресування сирого насіння чорного кунжуту методом першого холодного віджиму, без використання термічної та хімічної обробки. Кунжутне масло рекомендується використовувати в кулінарних та лікувально-профілактичних цілях.
Нерафінована олія чорного кунжут має солодкувато-гіркий терпкий смак і ніби ледь "підсмажений" аромат (більш виражений, ніж в олії з білого кунжуту). Для її виробництва використовуються неочищене та необсмажене насіння, завдяки чому олія максимально зберігає цілющі властивості чорного кунжуту.
Олія чорного кунжуту холодного віджиму має високу харчову цінність і широкий спектр корисних властивостей. До складу кунжутної олії входять важливі для організму ненасичені жирні кислоти легка олеїнова (35-45%, вона ж омега-9), лінолева (37-48%, вона ж омега-6). Тригліцериди, які є важливим джерелом енергії для клітин. Насичені жирні кислоти (по 1-10%) стеаринова, пальмітинова, мірістинова, арахінова. Вітаміни Е, В. Мінерали кальцій, фосфор. Антиоксиданти: сезамін, сезамолін.
Сиродавлена олія чорного кунжуту сприяє зміцненню імунітету та відновленню організму. Є профілактикою остеопорозу, особливо важливо для жінок. Олія насичена елементами, необхідними відновлення структури кісткової тканини. Застосовується при аменореї та інших порушеннях циклу у жінок, хворобливості у певні дні циклу. Зовнішнє застосування олії покращує стан шкіри при псоріазі, екземах, опіках, ранках, що погано гояться. Також, масло втирають у шкіру у разі появи пролежнів.
Особливості виробництва олії чорного кунжуту
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва олії: від посіву насіння до розливу в тару.
- Вирощування. Компанія співпрацює з перевіреним і надійним постачальником, що вирощує кунжут у Мозамбіку.
- Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
- Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Застосування в кулінарії олії чорного кунжуту
Олія з чорного кунжуту вважається більш якісною, ніж із білого, а її смакові якості – більш виражені. Розкриває смак рису, свіжих і парових овочів. Добре поєднується з бобовими, відвареною картоплею, тофу. Ароматизує пасти, роли, приправи і хумус.
Чудово смакує із чорним хлібом, лавашем, коржами. Може використовуватись і в різних солодких десертах.
Не підходить для смаження і тушкування.
ЧОРНА КУНЖУТНА ХАЛВА
Незважаючи на великий вміст жирів у ядерцях сезаму, додаткова кількість олії лише підкреслить аромат і смак цього незвичайного десерту.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- чорний кунжут – 1 скл.
- сиродавлена олія чорного кунжуту – 1 ч.л.
- мед або інший підсолоджувач – приблизно 3 ст.л.
- кориця – щіпка
- горіхи – жменя.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Чорний кунжут подрібнити у блендері в дрібну крихту, додати підсолоджувач, олію, корицю і трохи горіхів.
- Отриману масу викласти у форму, щільно утрамбувати і покласти в холодильник на 1 годину.
- Перед подачею можна додатково посипати горішками.
Застосування в косметології олії чорного кунжуту
- Комедогенність: 2 (допускається використовувати у косметологічних процедурах для шкіри обличчя, не рекомендується для жирної шкіри).
- Для шкіри: використовуйте для живлення, пом'якшення, боротьби зі старінням і в'яненням шкіри обличчя і тіла. Рекомендується для боротьби з постакне та подразненнями, згладжування невеликих шрамів. Додавайте в маски з косметичної глини або наносьте тонким шаром на обличчя.
- Для нігтів: додавайте кілька крапель у доглядові ванночки для запобігання ламкості та прискорення росту нігтьової пластини.
- Для волосся: наносьте масажними рухами для попередження сивини та зміцнення волосся.
Найкращий ефект для краси олія надає при внутрішньому вживанні.
Застосування олії чорного кунжуту для оздоровлення та лікування
З давніх-давен натуральна чорнокунжутна олія славилася своїми цілющими властивостями й оздоровлювальним ефектом.
- Кровоносна система. Підвищення зсідання крові, стимуляція вироблення тромбоцитів та еритроцитів.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, зменшення болю в опорно-руховому апараті, зняття затисків у м'язах. Зміцнення зубної емалі.
- Травна система. Профілактика та лікування хронічних закрепів і геморою. Усунення кровоточивості та запалень ясен.
- Статева система. Зменшення болю при менструаціях, допомога при аменореї.
- Покривна система. Поліпшення стану шкіри при псоріазі, екземі, опіках, пролежнях. Прискорення загоєння ран. Боротьба зі зморшками, підтримання молодості шкіри.
- Видільна система. Виведення токсинів і шкідливих речовин.
- Дихальна система. Зігріваючий ефект і допомога при застудах, грипі, сухому і хронічному кашлі (при втиранні в груди та ступні).
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання олії чорного кунжуту
- Для вагітних: корисно при дотриманні добової норми і відсутності протипоказань.
- Для дітей: рекомендовано з 6 років.
- Зберігання: для лікувально-профілактичних цілей — не більше 30 днів у холодильнику при температурі від +4°С до +18°С. А для кулінарних потреб – термін зберігання становить до 6 місяців у темному прохолодному місці.
- Добова норма: 1-2 ст.л. на день.
Слідкуйте за реакцією організму після вживання олії.
Протипоказання олії чорного кунжуту
Не вживати при індивідуальній непереносимості, а також при деяких станах:
- підвищене зсідання крові (може спровокувати тромбоз);
- зайва вага (олія – досить калорійна);
- сечокам'яна хвороба та схильність до каменеутворення, якщо вона проявилася або є в анамнезі у близьких родичів.
Корисний склад олії чорного кунжуту
- Жирні кислоти: легка олеїнова (омега-9), лінолева (омега-6), стеаринова, пальмітинова, міристинова, арахінова, тригліцериди;
- Вітаміни: D, Е, В;
- Біологічно значущі елементи: залізо, кальцій, цинк, вуглець, мідь, марганець, фосфор, магній, молібден;
- Антиоксиданти: сезамін, сезамолін.
Характеристики
- Білки 19,4 г на 100 г
- Жири 48,4 г на 100 г
- Вуглеводи 12,2 г на 100 г
- Калорійність 565 Ккал на 100 г
- Тип тари скляна (250 мл, 500 мл, 1000 мл) або пластикова пляшка (1 л)
- Термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей 1 міс. у темному прохолодному місці
- Термін зберігання для кулінарних цілей 6 міс. у темному прохолодному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Мозамбік
Більше рослинних олій холодного віджиму в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип | Нерафінована |
Упаковка | Скляна пляшка |
Тип олії | Кунжутна |
Віджим | Перший холодний |
Об'єм, мл | |
Об'єм, мл | 250 мл |
- Ціна: 314 ₴/бут