Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
793 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Земляний горіх чуфа

70 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
Земляний горіх чуфа
Земляний горіх чуфаНемає в наявності
70 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Горіх чуфа - земляний мигдаль

Чуфа - земляний горіх, земляний мигдаль, сить їстівна або тигровий горіх - багаторічна трав'яниста рослина, що культивується як харчова рослина через їстівні бульби на корінні. Невеликі підсушені бульби чуфи насичені ніжним солодкувато-горіховим смаком. Земляний горіх чуфу можна вживати в їжу в сирому, смаженому, сушеному або запеченому вигляді, переробляти на борошно або олію. Пересмажені бульби чуфи - чудовий замінник кави.

Земляний горіх чуфа має великий спектр корисних властивостей. Насамперед містить багато вітамінів, особливо С і Е, тому добре зміцнює судини і є ефективним антиоксидантом.

Також земляний мигдаль чуфа може похвалитися багатим мінеральним складом, в якому представлені такі необхідні для нашого організму елементи, як кальцій, магній, залізо, фосфор та ін.

Крім того, в чуфі міститься природний білок, крохмаль і цукри, що роблять її особливо поживною. Земляний мигдаль покращує травлення та роботу ШКТ загалом. Вживання земляного горіха допомагає підвищити імунітет і благотворно впливає на стан нервової системи.

Особливості поставки земляного горіха чуфи

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки продуктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найвищої якості.
  • Зберігання. Продукт трохи підсушується та зберігається відповідно до санітарних норм. Фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі бульби чуфи з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.

Застосування в кулінарії земляного горіха чуфи

Чуфу можна вживати в їжу самостійно або з її допомогою надавати стравам приємного, трохи солодкуватого горіхового аромату. Через високу твердість бульбочки часто попередньо замочують.

Земляний мигдаль можна використовувати як пластівці: у кашах на сніданок, смузі, салатах і йогуртах. У подрібненому вигляді підходить для додавання у хліб та інші хлібобулочні вироби. Ідеально поєднується з корицею, цедрою, ваніллю, кардамоном. Ядра тушкують і запікають з м'ясом та овочами, додають у перші страви (за типом горохового супу).

З чуфи роблять борошно, халву і віджимають олію (за користю вона порівнюється з оливковою, а за смаком – з мигдалевою).

В Іспанії тигрові горіхи використовують для приготування орчати (солодкого охолоджувального напою), в Нігерії підсмажують з цукром або готують кунун ая – напій із чуфи та фініків.

ДОМАШНЯ ХАЛВА ІЗ ЧУФИ

Із земляного мигдалю можна приготувати смачний домашній десерт на зразок халви – поживний, ароматний, олійно-горіховий. Кількість цукру можна регулювати на власний смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • бульбочки чуфи – 1 скл.
  • коричневий цукор – ⅔ скл.
  • борошно – ⅔ скл.
  • рослинне молоко – ⅓ скл.
  • рослинна олія – 3 ст.л.
  • кориця, ваніль – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Обсмажену чуфу подрібнити за допомогою блендера або кавомолки.
  2. Борошно обсмажити та змішати з меленими горіхами.
  3. Додати до них олію.
  4. В молоко всипати цукор, корицю та ваніль і прокип'ятити на повільному вогні кілька хвилин.
  5. З'єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
  6. Помістити масу у форму, утрамбувати та поставити в холодильник “зчепитися” на 1 годину.

Корисні та лікувальні властивості земляного горіха чуфи

Бульби рекомендують включати в раціон через їхню високу харчову цінність, насиченість білком і корисними жирами. Цілющі властивості земляного мигдалю дуже різноманітні, його активно використовують у комплексній терапії при багатьох недугах.

  • Кровоносна система. Позитивний (зміцнювальний) вплив на судини. Зниження артеріального тиску та рівня поганого холестерину. Поліпшення кровообігу та зниження ймовірності утворення тромбів. Профілактика ішемічної хвороби серця, серцевих нападів, інсультів.
  • Ендокринна система. Активація імунітету, боротьба з інфекціями (позитивний ефект проти бактерій E. coli, Staphylococcus і Salmonella), в тому числі стійкими до антибіотиків. Контроль рівня глюкози в крові, зниження всмоктування цукру в кишечнику після прийому вуглеводної їжі.
  • Травна система. Корисний ефект при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Регуляція функції кишечника, живлення корисних бактерій. Усунення розладів, закрепів, здуття, діареї.
  • Статева система. Підвищення лібідо, збільшення рівня тестостерону та кількості сперматозоїдів. Лікування еректильної дисфункції.

Особливості вживання та зберігання земляного горіха чуфи

  • Для вагітних: дуже корисна у помірних кількостях.
  • Для дітей: рекомендується до вживання зі шкільного віку.
  • Зберігання: 6 місяців і більше у добре провітрюваному приміщенні.
  • Добова норма: виходити з індивідуальної денної норми калорій, в середньому – 150-200 г.

Протипоказання земляного горіха чуфи

Тигрові горіхи рекомендується вживати дуже помірно, оскільки вони калорійні та містять антинутрієнти (фітати, оксалати, сапоніни, дубильні речовини), що можуть знизити всмоктування поживних речовин у кишечнику.

Не їжте чуфу при захворюваннях печінки, ожирінні, алергії.

Корисний склад земляного горіха чуфи

  • Вітаміни: C, E.
  • Біологічно значущі елементи: калій, магній, залізо, фосфор, цинк, кальцій.
  • Корисні сполуки: олеїнова кислота, сахароза, антиоксиданти, ферменти (каталаза, ліпаза, амілаза).
  • Клітковина та білок.

Характеристики

  • Білки   4,43 г на 100 г продукту
  • Жири   23 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   63,6 г на 100 г продукту
  • Калорійність   499 Ккал на 100 г продукту
  • Тип тари   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання   6 міс. у провітрюваному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Країна походження бобів   Іспанія

 

Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
ФасовкаПакет
Тип обробкиСирий
Упаковка
Упаковка250 г
Користувальницькі характеристики
ТипЧуфа (земляний мигдаль)
Інформація для замовлення
  • Ціна: 70 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner