Горіх чуфа - земляний мигдаль
Чуфа - земляний горіх, земляний мигдаль, сить їстівна або тигровий горіх - багаторічна трав'яниста рослина, що культивується як харчова рослина через їстівні бульби на корінні. Невеликі підсушені бульби чуфи насичені ніжним солодкувато-горіховим смаком. Земляний горіх чуфу можна вживати в їжу в сирому, смаженому, сушеному або запеченому вигляді, переробляти на борошно або олію. Пересмажені бульби чуфи - чудовий замінник кави.
Земляний горіх чуфа має великий спектр корисних властивостей. Насамперед містить багато вітамінів, особливо С і Е, тому добре зміцнює судини і є ефективним антиоксидантом.
Також земляний мигдаль чуфа може похвалитися багатим мінеральним складом, в якому представлені такі необхідні для нашого організму елементи, як кальцій, магній, залізо, фосфор та ін.
Крім того, в чуфі міститься природний білок, крохмаль і цукри, що роблять її особливо поживною. Земляний мигдаль покращує травлення та роботу ШКТ загалом. Вживання земляного горіха допомагає підвищити імунітет і благотворно впливає на стан нервової системи.
Особливості поставки земляного горіха чуфи
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки продуктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найвищої якості.
- Зберігання. Продукт трохи підсушується та зберігається відповідно до санітарних норм. Фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі бульби чуфи з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Застосування в кулінарії земляного горіха чуфи
Чуфу можна вживати в їжу самостійно або з її допомогою надавати стравам приємного, трохи солодкуватого горіхового аромату. Через високу твердість бульбочки часто попередньо замочують.
Земляний мигдаль можна використовувати як пластівці: у кашах на сніданок, смузі, салатах і йогуртах. У подрібненому вигляді підходить для додавання у хліб та інші хлібобулочні вироби. Ідеально поєднується з корицею, цедрою, ваніллю, кардамоном. Ядра тушкують і запікають з м'ясом та овочами, додають у перші страви (за типом горохового супу).
З чуфи роблять борошно, халву і віджимають олію (за користю вона порівнюється з оливковою, а за смаком – з мигдалевою).
В Іспанії тигрові горіхи використовують для приготування орчати (солодкого охолоджувального напою), в Нігерії підсмажують з цукром або готують кунун ая – напій із чуфи та фініків.
ДОМАШНЯ ХАЛВА ІЗ ЧУФИ
Із земляного мигдалю можна приготувати смачний домашній десерт на зразок халви – поживний, ароматний, олійно-горіховий. Кількість цукру можна регулювати на власний смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- бульбочки чуфи – 1 скл.
- коричневий цукор – ⅔ скл.
- борошно – ⅔ скл.
- рослинне молоко – ⅓ скл.
- рослинна олія – 3 ст.л.
- кориця, ваніль – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Обсмажену чуфу подрібнити за допомогою блендера або кавомолки.
- Борошно обсмажити та змішати з меленими горіхами.
- Додати до них олію.
- В молоко всипати цукор, корицю та ваніль і прокип'ятити на повільному вогні кілька хвилин.
- З'єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
- Помістити масу у форму, утрамбувати та поставити в холодильник “зчепитися” на 1 годину.
Корисні та лікувальні властивості земляного горіха чуфи
Бульби рекомендують включати в раціон через їхню високу харчову цінність, насиченість білком і корисними жирами. Цілющі властивості земляного мигдалю дуже різноманітні, його активно використовують у комплексній терапії при багатьох недугах.
- Кровоносна система. Позитивний (зміцнювальний) вплив на судини. Зниження артеріального тиску та рівня поганого холестерину. Поліпшення кровообігу та зниження ймовірності утворення тромбів. Профілактика ішемічної хвороби серця, серцевих нападів, інсультів.
- Ендокринна система. Активація імунітету, боротьба з інфекціями (позитивний ефект проти бактерій E. coli, Staphylococcus і Salmonella), в тому числі стійкими до антибіотиків. Контроль рівня глюкози в крові, зниження всмоктування цукру в кишечнику після прийому вуглеводної їжі.
- Травна система. Корисний ефект при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Регуляція функції кишечника, живлення корисних бактерій. Усунення розладів, закрепів, здуття, діареї.
- Статева система. Підвищення лібідо, збільшення рівня тестостерону та кількості сперматозоїдів. Лікування еректильної дисфункції.
Особливості вживання та зберігання земляного горіха чуфи
- Для вагітних: дуже корисна у помірних кількостях.
- Для дітей: рекомендується до вживання зі шкільного віку.
- Зберігання: 6 місяців і більше у добре провітрюваному приміщенні.
- Добова норма: виходити з індивідуальної денної норми калорій, в середньому – 150-200 г.
Протипоказання земляного горіха чуфи
Тигрові горіхи рекомендується вживати дуже помірно, оскільки вони калорійні та містять антинутрієнти (фітати, оксалати, сапоніни, дубильні речовини), що можуть знизити всмоктування поживних речовин у кишечнику.
Не їжте чуфу при захворюваннях печінки, ожирінні, алергії.
Корисний склад земляного горіха чуфи
- Вітаміни: C, E.
- Біологічно значущі елементи: калій, магній, залізо, фосфор, цинк, кальцій.
- Корисні сполуки: олеїнова кислота, сахароза, антиоксиданти, ферменти (каталаза, ліпаза, амілаза).
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 4,43 г на 100 г продукту
- Жири 23 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 63,6 г на 100 г продукту
- Калорійність 499 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання 6 міс. у провітрюваному місці при температурі від +4°С до +18°С
- Країна походження бобів Іспанія
Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Фасовка | Пакет |
Тип обробки | Сирий |
Упаковка | |
Упаковка | 250 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Чуфа (земляний мигдаль) |
- Ціна: 70 ₴/упаковка