Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Гірчиця біла, насіння

56 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Гірчиця біла, насіння
Гірчиця біла, насінняГотово до відправки
56 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння білої гірчиці органічні

Біла гірчиця (англійська гірчиця) має найбільш нейтральний аромат і смак, в порівнянні з чорною і жовтою, оскільки містить менше летких олій. Тепло і пекучість від неї залишається в основному мовою, а не в носі, як це відбувається з насінням інших видів. Ідеальна для приготування гірчичних соусів, маринадів та солінь, але потребує додаткових прянощів. Крім харчових цілей, широко використовується в косметології та лікуванні.

Біла гірчиця - олійна культура, відома своїм м'яким, ніжним смаком та приємним запахом. Мелені та цілі зерна гірчиці широко використовують у кулінарії та медицині. Пряна рослина відома, як цінний сидерат для городу, який покращує родючість землі та відновлює структуру ґрунту. Вирощувати гірчицю легко, адже для цього не потрібні особливі умови.

Біла гірчиця має високу харчову цінність, омолоджує організм, зміцнює імунітет. Завдяки активним антибактеріальним властивостям бореться з патогенними мікроорганізмами та вірусами. Має ефект, що зігріває.

Насіння білої гірчиці містить пальмітинову, олеїнову, арахінову та лінолеву кислоти, які покращують роботу шлунково-кишкового тракту, підтримують роботу серця та контролюють жировий метаболізм. Завдяки великому вмісту мікроелементів відбувається зміцнення імунної системи.

Порошок із зерен білої гірчиці додають, як приправу до салатів, м'ясних та рибних страв, а також для приготування маринадів та соусів.

У народній та офіційній медицині порошок білої гірчиці використовують для лікувальних пластирів - гірчичників, які накладають на хворі ділянки для зігрівального ефекту при бронхітах та хворобах суглобів. Зерна гірчиці використовують як протизапальний засіб.

Особливості виробництва білої гірчиці

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання гірчиці: від догляду за рослиною до фасування.

  • Вирощування. Наша біла гірчиця сорту Кароліна зростає далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі гірчичні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування білої гірчиці у кулінарії

Гірчиця – улюблениця української, французької, німецької, індійської та інших кухонь світу. Білий сорт має ніжний і пікантний смак, використовується для приготування овочевих страв, супів, соусів і гарнірів. Для підсилення смаку насіння можна трохи розігріти або обсмажити в олії.

Використання насіння білої гірчиці у якості приправи відносно невелике, але цільні зернятка часто додають у мариновані овочі в поєднанні із лавровим листом та духмяним перцем. Мелене насіння – популярна спеція в Англії, де його змішують із водою та додають у тушковані страви та соуси. Завдяки властивостям емульгатора гірчицю використовують під час приготування класичного та веганського майонезів.

Білі зерна, злегка розмелені, у поєднанні з імбиром, ялівцем та карамельним сиропом утворюють баварську гірчицю – м'яку та солодкувату. З білого та жовтого насіння із додаванням оцту виходить російська (дуже гостра!) гірчиця, а якщо оцет замінити огірковим розсолом – вийде так званий гардал. Перемоловши зерна в порошок, заливши гарячою водою та додавши куркуму, оцет і досить багато цукру, отримаємо неймовірно смачну американську гірчицю!

ГІРЧИЧНИЙ СОУС З МЕДОМ І ХРІНОМ

Пікантно-солодкий соус додасть свіжості та гостроти овочевим і м’ясним стравам, наситить їх ароматом, допоможе краще засвоїтися “важкій” їжі та розпалить апетит. Дуже нагадує американський соус коул слоу, яким зазвичай заправляють салат зі свіжої капусти та моркви.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • насіння білої гірчиці – 1 ч.л.
  • гірчиця столова – 2 ст.л.
  • мед – 1 ч.л.
  • хрін столовий з буряком – 1 ст.л.
  • майонез – 200 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Готову класичну гірчицю перемішати з медом.
  2. Додати хрін, зерна білої гірчиці та майонез.
  3. Все перемішати.

Пророщування насіння білої гірчиці

Насінинки білої гірчиці потребують замочування на 4 години. Паростки готові через 5-6 днів. 1 г насіння дорівнює 10 г паростків.

Вживання у пророщеному вигляді насіння білої гірчиці стимулює кровообіг, усуває болі у м’язах і допомагає при простудних захворюваннях. Проростки використовують для заправки овочевих салатів і свіжого сиру. Мають гострий смак, але не такий сильний, як у чорної гірчиці.

Спочатку потрібно замочити зерна у воді на кілька годин, потім викласти насіння на попередньо зволожену підкладку в контейнер або спеціальні пристрої для пророщування. Якщо матеріал тонкий, то для більшої вологоємності краще скласти його у кілька шарів. Насіння не повинне плавати. Потримати кілька днів у темному місці, потім поставити на світло, періодично промиваючи. Проростки будуть помітні вже через 3 дні, а до стану паростків насіння потрібно зволожувати ще стільки ж часу.

Корисні властивості насіння гірчиці

Продукт має високу харчову цінність, омолоджує організм, зміцнює імунітет. Завдяки активним антибактеріальним властивостям бореться з патогенними мікроорганізмами та вірусами. Має зігріваючий ефект.

  • Кровоносна система. Допомога при аритмії та гіпертонії. Профілактика атеросклерозу, перешкоджання утворенню бляшок холестерину, розрідження крові.
  • Травна система. Налагодження травлення та покращення апетиту, стимуляція виділення шлункового соку. Поліпшення жовчовідтоку та роботи печінки. Знезараження ротової порожнини.
  • Покривна система. Прискорення процесів регенерації тканин, користь при шкірних захворюваннях, псоріазах, лишаї, дерматитах.
  • Нервова система. Поліпшення зору, пам'яті та загального психологічного стану. Профілактика склерозу. Усунення безсоння, головного болю, невралгій.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, зміцнення кісткової тканини. Допомога при набряках суглобів.
  • Видільна система. Легкий сечогінний ефект. Усунення набряків. Виведення з організму токсинів та солей.
  • Дихальна система. Усунення кашлю, застуди та бронхіту, запалень дихальних шляхів (як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні).

Особливості вживання та зберігання білої гірчиці

  • Для вагітних: бажано проконсультуватися з лікарем, але в цілому корисна у невеликих кількостях, особливо в якості ліків замість хімічних препаратів. Не рекомендується зовнішнє застосування.
  • Для годувальниць: не рекомендується.
  • Для дітей: застосовувати зі шкільного віку маленькими дозами, переконавшись у відсутності алергічних реакцій. Рекомендується у лікувальних цілях (зігріваючий ефект, поліпшення апетиту).
  • Термін зберігання: до 12 місяців у герметичному контейнері в темному сухому місці.
  • Добова норма: не більше 2-3 ч.л. на день.

Протипоказання білої гірчиці

Не вживати при індивідуальній непереносимості, гастритах, виразковій хворобі шлунку та дванадцятипалої кишки. Вживати з обережністю при холециститі, хворобах жовчного міхура, підшлункової залози.

Не рекомендується перевищення денної норми продукту, тому що в ньому міститься щавлева кислота, яка у великій кількості може зашкодити ниркам.

Корисний склад насіння білої гірчиці

  • Вітаміни: А, група, C, D, E, H, K.
  • Біологічно важливі елементи: кальцій, калій, фосфор, мідь, залізо, магній, натрій, цинк, селен, марганець, фтор.
  • Корисні сполуки: глікозиди (синальбін, тіолікозид, синігрін), ферменти, ненасичені жирні кислоти, пектини, природні антибіотики, фітонциди, хлорофіл.

Характеристики

  • Белки    37,1 г на 100 г продукта
  • Жиры    11,1 г на 100 г продукта
  • Углеводы    5,9 г на 100 г продукта
  • Калорийность    271 ккал на 100 г продукта
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання   6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   наявність сертифіката “Органік Стандарт”
  • Країна походження насіння   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураГірчиця
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 56 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner